Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Tokijská mafie je na prahu války a rodina vyšle jednoho právníka do Londýna najít bratra, který je nájemný vrah. Ale najít někoho, komu se dá důvěřovat, bude ještě těžší. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Giri / Haji (2019) 

Hm...velmi vydareny otvarak, zaujimave postavy a linia japonskeho podsvetia tahajuca sa vdaka dvom bratom i do Londyna. Prva polovica dost dynamicka a svizna. Ta druha skor dramaticka a vztahova. Rozdiely kultur vnimat celkom vyrazne a obcas az komicky. Takmer kazda jedna epizoda konci vynikajucim, hudobne podfarbenym sumarom dejov prebiehajucim naraz, ktory umocni zaverecnu emociu. To musim vyzdvihnut. Co na mna posobilo prehnane, bol otravny hlas rekapitulujuci predosly dej, hoci v graficky peknom sate, na zaciatku epizod. Zaver mi nesadol a divacky som mu neuveril. Nebyt toho, zrejme by som siel do stvorhviezdia. Kazdopadne serial odporucam. Ma rozhodne co ponuknut, hluhych momentov je pomenej a scenar nie je x-krat videny. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Parada. Velmi slusny "otvarak". Ten priepastny rozdiel kultur vnimat po prichode do Londyna celkom vyrazne. Kopec zaujimavych charakterov na scene a neznamy hybatel deja v pozadi. Moze byt. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Po grafickej stranke velmi pekna uvodna rekapitulacia minulej casti. Zial ten hlas k nej vobec nepasoval. Zaciatok oproti prvemu dielu postrada akukolvek temnotu a skor londynsky gang ukazuje svoju "namyslenost" a dost casu, blbost. Tiez par obrazov zo sledovacky, ktora sa odohravala sucasne s prichodom detektiva do Londyna. Inspiracka s perkusiami z Bourna je jasna. ;) Diel ma dost komedialnych prvkov, ktore ma dost rusili a miestami otravovali. Zatial v Japonsku na detektiva tlacia prostrednictvom jeho rodiny a tento sa v Londyne po krocikoch priblizuje k brachovi. Dost chaoticka a nesuroda epizoda. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Klasicke a pomerne nenasilne zbiehanie deja potencionalne vyustujuce do brutalneho nasilia. Tak nejak by som definoval tuto epizodu. ;) Linia Taki, detektivovej dcery a Rodney-ho je celkom mila. Zatial v Tokiu ocakavana "navsteva" preskakuje ozbrojena plot yakuzackeho sefa, kde ho paradoxne chrani ta najabsurdnejsia dvojica. Miestami to bolo tak neuveritelne, ze som sa pri tom zaskoceny celkom bavil. Samotny, asi 5-minutovy, hudobne podfarbeny zaver je peckovy. Som zvedavy, ci to budu fakt "jatka", alebo sa to vyriesi uplne inak. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Prvych par minut je venovany drsnej prestrelke v Londyne, ku ktorej sa schylovalo v predoslom dieli. Avsak drsny prestrih nas vracia do Tokya mesiace pred Juto-vym "zmiznutim" a nasleduje jeho "labutia piesen" a romanca z Japonska. Tato zakratko prerastie v spinave povolanie vykonavatela rodiny Fukuhara. Po prestrihu sme naspat v Londyne v casti "krysa". Tentokrat nahliadame do zivota mladej policajtke/skolitelke s irskym prizvukom. Do vztahu s kolegom Ian-om, ktory bol "vdaka" jej obvineniu uvazneny. Nikto by si neprial mat na obrazovke svojho notebooku vyskrabanu prezyvku od kolegov, ktora sa dostala jej. Avsak sama vidi dosledky svojho rozhodnutia. Holt, niekedy treba proti svinstvu bojovat "svinskymi" metodami. Na poslednych par minut sa vraciame do Tokya, po tom, co sa Yuto dozveda od milej najradostnejsiu spravu. Nasledujuci plot si vsetci iste uz domysleli. Velmi slusne a zrezirovana "dosvetlujuca" cast. Prepad vo fukuharovej vile sice moc logiky nepobral (tolko ran v kolte), a tak som prizmuril oci. A opat uzasne vygradovany a hudobne podfarbeny zaver s policajtkou filozofujucou o efekte motylych kridel. Vyzeralo to na stvorhviezdie, ale ten paradny zaver to este trosku podvihol. Preto subjektivnych pat za doposial najlepsi diel. ;) ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Snad "nahoda" tomu chcela, ze brachovia, dcerka a vlastne vsetci su opat na jednom byte. Btw. veril by ste niekto, ze noz od krvi zvladne dokladne vycistit umyvacka riadu? Hm..Dona, potmavsia Jutova priatelka ma drsnu idylku s mafianskym synkom a vzapati jeho zena s nou. Dost wtf epicky moment, ale zrejme to tak malo dopadnut. Zatial Kenzo osetruje braska a telefonat z Tokya o Fukuharom zraneni ho opat dastava pod tlak. Pre autsajdra je fakt zvlastne sledovat, ze japonski policajti do urcitej miery toleruju vyciny tamojsej mafie, ktora je tam za regulatora zlocinu v oblasti. Historia sa tam vyvijala tymto smerom a trva dodnes. Zatial Taki sa oddava mariskovym radovankam a pehovatej kocke. Scena s dobrou hudbou. Bratia daju pokec a Juto spriada plan, ktory rozbehne telefonatom svagrinej. Zvlastny diel. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Rodney opat v depke a po nociach nadalej flamuje, fajci a huli. Zatial v Tokyu su nevesta so svokrou zrejme odhodlane upriamit svoju pozornost a lasku na Jutovu dcerku. Vystup Kenza a Taki, jeho "prekladatelky", na policajnej stanici bol usmevny. Roadtrip k moru, ako vyjadrenie ucty k zomrelemu dedkovi posobi na jednej strane nepatricne, na strane druhej vsak,..... neustale pod tlakom, zrejme si potrebovali "odfrknut". Byt vsak policiou hladany a promenadovat sa, akoby nic, mi prislo uletene o to viac. Cermonial na plazi a uvahy o smrti a luceni urcuju dramaticku linku epizody. Ian da Sare peknu "frcku", ked urobi presne to, co kedysi ona jemu. So slovami "chcem len urobit spravnu vec". Zatial do Londyna si to letia pani, co chcu situaciu "upratat". Opat vynikajuci hudobne podfarbeny zaver so super prestrihmi, kamerou a atmosferou. Skoda, ze cela cast na mna tak neposobila. Kazdopadne nadpriemer. ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Kym v Tokyu dvojgeneracia zien roadtripuje napriec Japonskom v naivnom a stastlivom uteku, v Londyne na niekolkych frontoch vznikne plan o "neutralizaciu" svedka - Ian-a resp. zachranu Sary. Dopadlo to .... necakane...wtf?! Moc som neuveril medzikontinentalnemu telefonatu o ukonceni 20-rocneho vztahu. Medzi braskami sa zrejme vycistil vzduch a ten mladsi nakoniec podlahnie tuzbe po svojej rodinke. Zial, zovialny chlapci z jakuzy, ci uz v Londyne, ale i v samotnom Japonsku, si neberu servitky a utahuju slucku na vsetkych frontoch. Zrejme sa toho v zaverecnej casti hodne zomelie. ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Roy bol ina vos v kozuchu. A posobil pritom ako medved v porcelane. Zaver s jakuzakmi na streche bol dost pateticky a prave ten metaforicky tanec mi prisiel emotivnejsi a zaujimavejsi. Jakuza-meeting skoncil vyhodne pre vsetky nezucastnene strany, kohuti ukazali svoju pragmatickost. Z deja predoslych epizod som ocakaval dost inaksi zaver a nie takmer rozpravkovy koniec, co mi tam nesedela a dost sklamalo. Londynsky gangster vtipalek vyrusoval svojou mierou taktiez. Slabsi priemer. ()

Reklama

Reklama