Reklama

Reklama

Hlas našich předků

  • Kanada Kuessipan (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V domorodé inuitské komunitě ve východní části Kanady vyrůstají dvě nejlepší kamarádky. Zatímco Mikuan má milující rodinu, Shaniss se snaží poskládat střípky svého rozbitého dětství. Už jako děti si dívky slíbily, že budou vždy držet při sobě. Když se přiblíží jejich sedmnácté narozeniny, Mikuan se zamiluje do bělošského chlapce a její komunita jí už nestačí. Začíná přemýšlet o odchodu z rezervace. (Zlín Film Festival)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (7)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Spise nez o love story mezi inuitkou a mladikem belochem je zde vykresleni moderniho zivota inuitske rodiny v multikulturni kanadske spolecnosti.Padaji zde modni obvineni z rasismu. ()

Reklama

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Slovo kuessipan znamena v jazyku Innu "na vas pride rad" a vo svojom romane Naomi Fontaine použiva toto slovo ako svoj nazov pretože je čas aby Innu vyrozpraval svoj pribeh.Pre bielu režiserku Myriam Verreault je to jej filmovy debut a na scenari uzko spolupracovala s Naomi Fontaine,aby sa čo najviac dozvedela o kulture Innu a vyrospravala pribeh s pravdou a rešpektom.Film pojednava o univerzalnych temach priatelstva,identity,lasky a zlomeneho srdca.Shaniss a Mikuan su nerozlučne najlepšie priatelky,ktore spolu vyrastali už vo velmi mladom veku si slubili že sa nikdy nerozdelia.Obe maju uplne odlišne domace životy:Mikuan pochadza z milujucej rodiny,zatial čo Shaniss pochadza z ropadnutej.Ich životy sa uberaju roznymi smermi,Mikuan vynika na strednej škole a cez vikendy chodi na pisomny workshop.Shaniss je matkou dietata,jej priatel je nasilnik prešla z jedneho toxickeho prostredia do druheho.Film sa dotyka aj rasizmu,ktory musia obyvatelia rezervacie znašat a odmietnutie vlady a priemyslu rešpektovat ich pôdu.Tento film tiež pojednava o tom ako ich ovplyvnuje pokračujuca kulturna asimilacia a ako sa snažia vyvažit svoje tradicie v meniacom sa prostredi kapitalizmu a technologii.Innu ako zdoraznuje film su hrdi a veria svoju legitimitu. PS.Arsenal 83 a Johny ARD su blbci čo by sa mali skor venovat škrabaniu v zadku ako hodnotit a hlavne komentovat filmy. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Wow, tak keby som bol Eskimákom a zvádza má holka typu Sharon Ishpatao Fontaine, to by som sa podujal radšej obrábať ľadovú medvedicu, lebo v tomto prípade nestačí ani vreco na hlavu. Možno by inuitský druh nadobro vymrel, ale predsa len by samica mala spĺňať aspoň základné estetické parametre a hlavne nemať hmotnosť väčšiu ako výšku. To, že ju v tomto filme Étienne pozval na rande zaradzuje film do žánru sci-fi. ()

Galéria (35)

Súvisiace novinky

Jaký bude 1.díl Zlín Film Festivalu? Online!

Jaký bude 1.díl Zlín Film Festivalu? Online!

20.05.2021

61. ročník nejstaršího a největšího festivalu filmů pro děti a mládež zažije letos ve svém tradičním termínu velkou premiéru. Od 28. května do 1. června přinese na webu www.zlinfest.cz v online formě… (viac)

Reklama

Reklama