Reklama

Reklama

438 dní

  • Česko 438 dní (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja švédski novinári prekročili hranice medzi Somálskom a Etiópiou. Chcú preskúmať, ako honba za ropou ohrozuje obyvateľstvo. Päť dní nato ich niekto postrelí v púšti a začína sa ďalší príbeh... (Film Europe)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Mno jo, ti Svedi urcite boli neomarxisticky genderovo progresivne modernisticki s kopou genderovych kecov. V geografii sa ale nevyznali urcite, lebo sa jebali /jo, tuna musim aj s vulgaritou/ do najzaostalejsieho regionu Etiopie a Somalska. A to Etiopia a  Somalsko samy o sebe su jedny z najzaostalejsich statov na tejto planete.  Pocas projekcie mi bol ich osud coraz viac ukradnuty   : 25 % ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Film o odvahe, slobode slova, skorumpovanosti a hlavne o tom, ako pravda málo zaváži, ak je zomletá ideológiou a nedostatkom úcty k životu jednotlivca – malého bezvýznamného človeka, ktorý sa pokúša brániť klamstvám tohto sveta. Film by mohol byť paralelou ku mnohým ďalším známym aj neznámym príbehom, ktoré by mohli písať ľudia a mnoho nespravodlivostí sa deje aj v našich končinách. Nielen v afrických, vojnou zmietaných diktatúrach, do ktorých poriadne nevidíme a za ktorými sa naozaj môžu ukrývať záujmy demokratických krajín. Veď ide o zisky, nemalé zisky. Gustaf Skarsgård a Matias Varela boli vo svojich úlohách uveriteľní. ()

Reklama

angel74 

všetky recenzie používateľa

Ihned po zhlédnutí 438 dní mi vytanuly na mysli dvě otázky. Jakou cenu má pravda? A čím se za ni platí? Každopádně musím pochválit přesvědčivé herecké výkony obou hlavních představitelů, dobrou kameru a vtahující hudbu. Nebýt však toho, že se jedná o snímek natočený podle skutečných událostí, asi bych se někde v polovině uzívala nudou. Přesto bych se vůbec nezlobila, kdyby takto autenticky působících filmů vznikalo mnohem víc. Vždyť špinavá politická hra a mocenský boj o nerostné bohatství se neblaze promítají do životů nás všech. Na podobné machinace je třeba stále znovu poukazovat. (65%) ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

V tomto snímku sa vo mne bijú dva svetonázory. Kam až siaha sloboda slova a kam siaha riskovanie vlastného života za slobodu slova. Tu som veľmi odpoveď nenašiel, nakoľko mi tento príbeh prišiel trošku kontraproduktívny vzhľadom na fakt, že niektorí novinári neváhajú využiť aj teroristické organizácie na svoje účely. Samozrejme, nesúdim, len konštatujem, nakoľko práve o tom je tento film a mne celkom imponovala táto téma. Škoda len, že trošku menej pútavo natočené. 65 % ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Dosti slušný scénář.Který se zaměřil nejdřív na vyrobení problému (novináři podcenili tamnější vyeskalovanou situaci)a začala jízda.Podmínky ve vězení otřesné.Zajímavý byl konec ,kdy politici hráli vabank. Švédi si s tím pohráli.Zažili jsme to i u nás a i s paradoxem že se osvobození a importovaní do Česka ,promptně vrátili zpátky.......Nikdo se nedozvěděl kolik to Česko stálo korun.Jak se jmenoval film s Janou Brejchovou o útěku našich vězňů .Nikdy po natočení tohoto filmu za socíku ,jsem neviděla  tak autenticky natočenou krutou anabázi útěku.Našla jsem :Angolský denník lékařky z roku 1984 ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama