Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Poľsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (viac)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Evidentne ten prechod od socializmu ku kapitalizmu bol v Poľsku veľmi podobný vývoju na Slovensku. Hlúpe teplákové mafie zarábajúce na nečinnosti štátu. Skvelé zhrnutie jednej éry na celkom vtipnom a pravdivom príbehu. Gangsterka s takým anglosaským feelingom, vedel by som si reálne predstaviť v hlavnej úlohe Toma Hardyho. Alebo kľudne aj nášho Černáka, ten má ten mafiánsky ksicht lepší než Marcin Kowalczyk v hlavnej role. V každom prípade Poliaci filmovo prudko stúpajú a pod réžiou Vegu si viem predstaviť, že by tento film bol úplne bezchybný. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

"Nikos Skotarcik" si opět zahraje gangstera - sociopatického Waldena, tentokrát ve vedlejší roli, pravou ruku hlavního mafiána, linkového psychopata. Lesk a bída polské mafie, vzestup a pád, taková ta klasika, ale po polski, a to má prostě vždy koule, Poláci to umí, nemazlí se s tím a servírují všechno za syrova. Poperdoleny thriller. Akce. Napětí. Silný příběh. Láska. Náboj. A taky nějaký ten plot twist. Je tu vše. Vítejte v Pruzskowě. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Poliaci opäť potvrdili, že vedia, pričom čo scéna, čo slovo, to všetko malo a má hlavu aj pätu. Samotný príbeh je podaný takmer “biograficky”, pričom divák sleduje osud “chlopaka”, ktorý viac ako “zloté” či kurvy, miloval ADRENALÍN. 90 roky a mafia v Poľsce, to jest “Historia prawdziwa”. Dobrý film .. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

„Narodil jsem se v díře zvané Polská lidová republika. Možná tě překvapí, že gangter nemusí pocházet z rozvrácené rodiny. Měl jsem kde bydlet i kde spát. Měl jsem milující rodiče a skvělou sestru. Netuším, jak takováhle rodina přišla k hajzlovi, jako jsem já.“ Vážení, čakala som len typické mafiánske dialógy s poľskými šťavnatými výrazmi (nieže by chýbali!), ale ono to malo aj myšlienku. Dokonca ma film oslovil oveľa viac, ako som čakala a takmer dostal moje plné hodnotenie. Film vie rozosmiať, rozplakať a donúti porovnávať – tie naše mafiánske pomery koncom rokov deväťdesiatych vyzerali veľmi podobne. Naozaj sa dozvieme, ako sa stať gangstrom, horšie je, že „odstať“ sa gangstrom je nemožné. „Na nápad na můj první byznys mě přivedla jedna sympatická holka. Dorotka. Od malička měla trochu „pokřivenou“ morálku, ale byla věrná a pracovitá. Možná proto se v devadesátkách stala poslankyní.“ ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Hmm, pravdivá historie, možná, ale asi poněkud vyfabulovaná. Tohleto já můžu, kdy hlavní postava resp. její alter ego vypráví svůj příběh. Pěkně to odsejpá, hrdina je sympaťák a co na tom, že je to vrah, stejně mu fandíte. Trochu Stone, trochu Scorcese a Coppola, ale hlavně to není Malick. Takže za mě naprostá spokojenost. Za mě 100% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)
  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)
  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)

Reklama

Reklama