Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (121)

Pawlisman 

všetky recenzie používateľa

Ještě, že bylo podle historické udílosti. Jinak jsem měl bohužel trochu problém s vysmátým Sachou, taky některé "reálné" scény a úmysly byly trochu zcestné, prostě účelová filmařina vítězila. Ano, napětí se oceňuje, avšak na podobné brdo a poměrně hmatatelně umělé. Ale ano, celkově fajn, ačkoliv prostě jsem tam viděl a cítil příliš umělého a nevěrohodného. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Až na dve časti v skutku priemerný špionážny seriál, ktorý nemohol dopadnúť inak ako dopadol. Zas tým židom niekto silne ublížil a máme ich zjavne ľutovať. Teroristi sú len na jednej strane a Izrael je ten najlepší štát. Samozrejme až po USA. A pritom aj Cohenová infiltrácia do radov nepriateľa je až zarážajúcim príkladom toho, ako nerozoznáte Semitu od Semitu. Paradoxne najväčšími antisemtimi na svete sú Arabi, ktorí sú tiež semitmi. Ale o to nejde. Borat sa tu aj tak skôr podobal na tak trochu nedokonalého Stalina. Len bol o pol metra vyšší. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"KAMEL ISN'T REAL. THAT LIFE ISN'T REAL. YOU ARE NOT KAMEL AMIN THAABETH, YOU ARE ELI COHEN." ------------- Aj keď Netflix zo srdca nenávidím, tu sa musím zastaviť a poďakovať. Eli Cohen je rozhodne (aspoň pre mňa) jedna z najzaujímavejších historických osobností a som viac než potešený, že môžem túto látku vidieť spracovanú v takomto formáte a ešte aj perfektne natočenú. Všimol som si, že mnoho pozoruhodných historických udalostí buď nebolo spracovaných vôbec, alebo len formou mizerných TV filmov (v tomto konkrétnom prípade je to Neuveriteľný špión) (ako iný príklad uvediem infiltráciu SAS do Iraku počas druhej vojny v Perzskom Zálive, z ktorého vzišla len Nebezpečná misia), tým len chcem vyjadriť svoju radosť z toho, že sa tejto témy chopila o čosi nákladnejšia produkcia a urobila z toho na čele s fenomenálnym SBC bombový seriál, ktorý nešpiní obdivuhodnosť danej historickej udalosti svojou filmárskou podradnosťou. Inými slovami, som nesmierne rád za vznik tohto počinu. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Nic extra objevného, ale napnout to dokáže. Sacha Baron je ve vážné roli dobrej. Jeho postavu na jednu stranu musím obdivovat, kvůli nervům, disciplíně a odhodlání. Na druhou stranu jsem se ním nedokázal ztotožnit. Na můj vkus udělal víc, než musel a měl odejít, dokud to šlo. Měl hezkou ženu a malý děti a on raději kul pikle a pořádal grupen sex v Sýrii. Moc se mi nelíbil ten vyblitý, skoro až černobílý filtr. ()

Ivo 

všetky recenzie používateľa

Už jsem pomalu přestával věřit že v dnešních babovřesko-avengerovských časech se někdo odhodlá vrátit ke krásné, poctivé filmařině a hluboce plynoucím příběhům ze skutečného života, bez digitálních poletování, dementních ftípků, samoúčelného strašení a přepáleně nerealistických "akčních" scén. A ejhle - ono to najednou opět přišlo ... A nezbývá než dát všechny klobouky dolů před mistrovským zpodobněním tohoto pohlcujícího příběhu, kdy člověk zapomíná že je to "jen" film a nedokáže se od tohoto díla v plném zaujetí odtrhnout, jako by to on sám všechno naplno prožíval. A samostatný klobouček pak patří Saschovi a jeho hereckému umění bez hranic, jak vidět zdaleka neomezených jen na "přihlouple" veselý Kazachstán ... Přiznám se že jsem to celé prožil najednou během jediného dne (z poloviny v letu nad oceánem) a bylo mi moc líto že to už skončilo. Co si teď počnu ? :) Chtěl bych pokračovat ... ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)
  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)

Súvisiace novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama