Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

rador 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavosti: Pôvodne mal hrať prezidenta Robert Redford avšak po nezhodách s režisérom dostal úlohu Douglas. *** Pre lepšie pochopenie diania v Bielom dome sprevádzal režisér Reiner vtedajšieho prezidenta Clintona a pozoroval jeho prácu. *** Natáčanie v bielom dome bolo povolené samotným Billom Clintonom. *** Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney je skutočne číslo do Bieleho domu. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Romantická komédia v štýle Franka Capru z pera Aarona Sorkina (Moneyball, Social Network, Jobs). Nedocenená oddychovka ukazujúca, že aj najmocnejší muž sveta je iba človek, ktorý túži po láske. A vďaka šarmantnému Michaelovi Douglasovi tomu všetci na dve hodiny chceli aj uveriť. Sympatický počin s vynikajúcimi hereckými výkonmi, veľkou dávkou humoru a takmer rozprávkovou atmosférou, kde je možné aj to, že vrcholný politik riskuje hlasy voličov kvôli sympatiám jednej ženy. V podobnom svete by som chcel žiť. 5 nominácií na Zlatý glóbus. velmi pekná romantická komédia so skvelým hereckým obsadením,inteligentným humorom a znesiteľným sentimentom. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Neplánovane som zachytil iba druhú polovicu tejto romantiky v Bielom dome a som vcelku spokojný. Ústredná dvojica je dobre vybraná, prezidentský tím uveriteľne zohráva úlohu dobre namazaného mechanizmu, ktorý identifikuje a vyhodnocuje záujmové vektory amerického politického života a boja. Dobre sa mi počúvali nielen starostlivo napísané dialógy, ale aj vkusná hudba, takže tri hviezdičky bez pochybností. ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

tento film sa dá hodnotiť v dvoch rovinách - v tej politickej sa jedná o typicky americký trápny paškvil, plný klamstva, predstierania a zidealizovaných, nereálnych predstáv...druhá, umelecká rovina to zachraňuje - charizmatický a dobre hrajúci M. Douglas (až na ten príšerný hlasový prejav) a skvelá kráska A. Beningová spolu rozohrali pútavý a celkom uveriteľný príbeh lásky v Bielom dome...k tomu im zdatne sekundujú známi herci vo vedľajších úlohách a svieži, vtipný scenár...už sa teším, kedy sa podobná romantická komédia nakrúti o ejakuláte B. Clintona na šatách M. Lewinskej! DDD ()

JosefTomas 

všetky recenzie používateľa

Já to měl v podstatě jednoduchý. Reinerův styl se mi zamlouvá už od Princezny nevěsty, na Když Harry potkal Sally nedám dopustit a Misery mám taky moc rád. Aarona Sorkina zas miluju kvůli jeho skvostným dialogům, kde v případě Social Network můžu absolvovat i to kulometné tempo a Douglase jsem začal mít v merku po Fincherově Hře, baví mě v Honbě za diamantem a vytřel mi zrak Volným pádem. Rád vidím i Michaela J. Foxe dostat se ze škatulky Martyho, objevuji Martina Sheena a nevěřil bych, že Annette Bening bude k sežrání víc, než byla v Americké kráse. Touhle podpásovku v podobě hvězd za i před kamerou mile rád odpouštím i v celku expoziční chaos prvního aktu, i uspěchanost toho posledního. Jenže naproti tomu vždy dokáže Sorkin napsat famózní repliku (viz proslov), Douglas hrát jen očima, Bening se objeví (jenom) v košili, nebo Michael J. Fox na sebe svým výkonem strhne veškerou pozornost. Je toho hodně, proč tomu filmu dát šanci, navzdory až skoro tradičnímu pojetí. PS: A dabing je boží. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • V jednom momente Michael J Fox hovorí, že je jeho „zodpovednosťou ako občana“ spochybňovať prezidenta. Michael J Fox je v skutočnosti kanadským občanom. (Arsenal83)
  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal hrať prezidenta Robert Redford, avšak po nezhodách s režisérom dostal úlohu Michael Douglas. (rador)

Reklama

Reklama