Reklama

Reklama

Černý víkend

  • USA Blackbird (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lily (Susan Sarandonová) a Paul (Sam Neill) pozvou své blízké na poslední setkání v jejich domě na pláži poté, co se Lily rozhodne ukončit dlouholetý boj s neurologickým onemocněním zvaným ALS. Pár plánuje láskyplný víkend plný svátečních tradic, ale napětí zhoustne, když se mezi Lily a jejími dcerami Jennifer (Kate Winsletová) a Annou (Mia Wasikowská) objeví nevyřešené problémy. Ke společnému rozloučení se připojí také Lilyin zeť (Rainn Wilson), stará dobrá přítelkyně (Lindsay Duncanová), dceřina partnerka (Bex Taylorová-Klausová) a vnuk (Anson Boon). Srdcervoucí příběh rodiny nakonec vypráví o naději, lásce a oslavě života. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (35)

Stillborn83 

všetky recenzie používateľa

Na mňa to fungovalo. A poriadne. Mám rád podobné dramatické snímky, keď sa stretne celá rodina a pomaly vyplávajú na povrch kadejaké tajomstvá. Atmosféra hneď od príchodu prvej sestry s rodinou je pozoruhodná. Vierohodne vykreslené trápne ticho, neskôr také klasické rodinné záležitosti, že veľakrát už vlastne chcete, aby to skončilo... Lenže tu je pointou niečo úplne iné. Asistovaná samovražda nevyliečiteľne chorej matky. Krásne kontrasty medzi napätím v rodine a vlastne výborne stráveným časom s najbližšími pri hrách či modelovaných Vianociach. A v podvedomí máte stále to, že sa takto stretávate naposledy a za 48 hodín vaša matka umrie. Divák prežíva každú jednu chvíľu s touto rodinou, neskutočne precízne vás vtiahol režisér Roger Michell (bol to jeho predposledný film v živote, jheo najznámejší snímok bol Notting Hill) do deja, nechýba ani tajomstvo, nevypovedané veci... Prirátajme si k tomu hviezdne obsadenie a absolútne skvelú Susan Sarandon, ktorej parádne sekundovali Kate Winslet, Mia Wasikovska a aj Sam Neil či Bex Taylor-Klaus a je to pre mňa jasných 5 hviezdičiek. Áno, niekto môže namietať, že to bolo možno zdĺhavé prípadne príliš hrané na city, čo nie každému bude po chuti, to uznávam, ale zakončím to, ako som začal – na mňa to fungovalo a zhltol som to aj s navijákom. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Keďže som videl skvelý dánsky originál Tiché srdce, nevedel som sa na tento film pozrieť očami, ktorými by si to zaslúžil. Nesedel casting, neprekvapilo ma to, nemalo to ten feeling, ale opäť len preto, že som videl originál. Určite pre niekoho to bude skvelé. Ja tomu dám len súcitne dve za pokus a Sjúzan, ktorá tam ako jediná neprekážala. 2 z 5 ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Kate Winslet, Susan Sarandon.👍Ten víkend preplnený emóciami som prežívala s nimi. BLACKBIRD je veľmi dobre natočený film, ani chvíľku som sa nenudila, herecké výkony sú veľmi uveriteľné, celé to dobre graduje, emócií pribúda a pribúda, skrátka veľmi dobrý smutný film. S tým koncom však nesúhlasím. Kate Winslet je v každom filme úžasná, považujem ju za "novú" Meryl Streep. "Love is everything". 75% ()

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Žena trpící nevyléčitelnou degenerativní chorobou se rozhodne ukončit svůj život dobrovolně za pomoci svého manžela - lékaře. Svolá proto celou rodinu, která o jejím záměru ví, aby se se všemi o víkendu rozloučila. Během něj a hlavně během poslední večeře se však ukazuje, že je třeba ještě vyřešit nějaké problémy z minulosti. Silný a depresivní film, který je v závěru zbytečně emotivní a detailní. Leč ke čtyřem zaslouženým hvězdám musím přihodit jednu povinnou za Kate, která opět hraje svůj standard, tedy výborně. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Blackbird" možno spracovaním nepatrí medzi najoriginálnejšie drámy čo som videl, no rozhodne má čo ponúknuť. Čo ho podľa mňa robí zaujímavým je vynikajúci casting, kde všetci herci dokážu svoje role predať absolútne na výbornú. Susan Sarandon, Kate Winslet, Sam Neill, Mia Wasikowska, všetci sú tu absolútne skvelí a dokážu dať postavám srdce a dušu. A to je v prípade tohto filmu veľmi dôležité. Veril som, že sa pozeráme na skutočnú rodinu, kde jednotlivé postavy majú skutočné vzťahy, riešia skutočné problémy a každý sa k tomu môže inak postaviť. A možno niektoré veci sa dajú vyriešiť s pokojm a rozvahou, tak inokedy začnú reagovať a ponímať veci vysoko emocionálne. To podľa mňa dáva filmu veľkú dávku správnej dramatickosti. Pretože po emocionálnej stránke som to bol schopný prežiť s úplne všetkými. Ako som povedal, vieme asi ako príbeh nakoniec dopadne a je to veľmi uspokojivé, no viac je to v rukách hercov a ich stvárneniu postáv, než v rukách scenáru. Scenár je dobrý a funkčný, no mohol fungovať o niečo silnejšie. Stojí ale film za pozornosť. Učite áno. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (3)

  • Herci se při natáčení filmu natolik sblížili, že si poslední natáčecí den nechali všichni symbolicky vytetovat na ruku malého kosa. Původní název filmu je „Blackbird“, což v překladu do češtiny znamená „kos“. (makimarketa)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se v nemetropolitním hrabství Západní Sussex (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama