Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mentálně postižený otec, kterému odebrali dceru, musí prokázat svoji nevinu. Sedí totiž ve vězení za smrt velitelova dítěte. (Netflix)

Recenzie (58)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Aj dobrý človek sa môže dosať do basy a zaostalý jedinec môže mať väčšie srdce než všetci okolo neho. Film, ktorý právom niektorí prirovnávajú k Zelenej míli, ale pri všetkej úcte je o jeden malý stupeň nižšie. Dobrá hudba vzbudzovala v tomto snímku emócie a donúti zamyslieť sa nad justíciou aj silným zástancom trestu smrti. A prekvapenia vo filme? Tie sú vždy viac než vítané. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

To se může přihodit snad jen v Turecku, jinak to není možné. Jistě, byl to naivní příběh, ale s kouzelnou, maličkou Nisou a já prostě nemohu jinak. Takže asi tak. Viděno v rámci Challenge tour - březen 2021. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Turecký remake Juhokórejského "7 beonbangui seonmool" dopadol rovnako ako prvotina - na jednotku. Citová vidieračka jak bič hneď od úvodu, pričom potoky sĺz a zrovnanie so "Zelenou míľou" je absolútne na mieste. Kto nevidel ani tento, ani originál, nesledovať jeden po druhom, no s rapídnym časovým odstupom. Krásny film, iný, idealistický, smutný,  zábavný, dojímavý - šťastný. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je nepochybné, že každý užívateľ môže hodnotiť akýkoľvek film podľa svojich kritérií a nezávisle na hodnoteniach ostatných užívateľov. Rovnako tak má právo napísať do komentára o svojich dojmoch z filmu. Využívam to a výraznú odlišnosť môjho hodnotenia ako aj dojmu z tohto filmu od ostatných užívateľov považujem za zriedkavú odchýlku, ktorá ale v konečnom súčte neznamená takmer nič. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Smutný, hodně smutný snímek, který je plný tragických událostí, jedna po druhé, v těch nejcitlivějších místech společnost, děti, postižení, staří a nevinní trestaní neprávem, a to ještě všechno dohromady. Místy trochu lacinější nával sentimentality, ale stále se drží v uctivé vzdálenosti od kýče. Film v epické rovině má náboj a celkově má konzistenci, takže divák místy zapláče, místy zasměje, ale hlavně u srdce po těch ranách osudu film i zahřeje. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Není moc filmů, které takto chytí za srdce. Cokoli psát nemá smysl. Snad jen, že jde o tureckou verzi z roku 2019, takže najít, ale nezaměnit s verzí korejskou a pustit se do toho. Tohle možná s hlupákem nezamává, ale s betonovým schodem jo. Nádhera! ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Nápad skvělej, atmosféra hezká... Je to celé trochu naivní, ale proč ne. Asi mi vadily jen tři věci. 1) Hlavní herec se občas neudrží a jede "full retard", což, jak každý ví, není cesta k Oskarům. 2) Je tam hodně vidět, že už se točilo v Erdoganovskem Turecku, takže všichni vojáci jsou oholení, sekulární a zlí, kdežto hodní jsou pobožní. 3) Občas se to moc vleče. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek vysokému hodnoteniu som mal pred začiatkom určité pochybnosti, čakal som, že pôjde o jednoduchý príbeh so silným citovým vydieraním diváka a rozhodol som sa, že len tak na to neskočím a aby ma to dojalo, tak to musí byť fakt silné. Dej sa odvíjal podľa očakávanej šablóny s pár ťažko uveriteľnými situáciami - odsúdenie mentálne zaostalého na trest smrti (kde bol advokát? bol tam vôbec nejaký?), správanie spoluväzňov a riaditeľa väznice (aspoň že na začiatku bola bitka, inak by to ani nevyzeralo ako väzenie, ale piknik partičky kámošov), ale ako sa blížilo finále, začali mi oči slziť čoraz viac a absolútne ma prekvapil záver, ktorý som, vďaka svojmu podceneniu autorov, vôbec nečakal. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Kto by čakal, že aj Turci vedia natočiť kvalitný film. A hoc tu je stále cítiť tá bežná dramaturgia, ktorú poznáme napríklad zo Šeherezády, tvorcovia sa našťastie zhostili slušnej kórejskej zápletky o retardovanom chlapíkovi, ktorý je krivo obvinený z vraždy. Vo výsledku je to síce občas nereálne a gýčovité, ale našťastie aj technicky veľmi dobre spracované a dojemné. ()

PP66 

všetky recenzie používateľa

Scénář je sice naivní, ale výborně podáno obrazem i herecky... líbila se mi scéna v cele, kde jsou všichni něčím nemocní... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Málokedy je remake lepší ako originál, ale tento turecký kúsok o niekoľko úrovní suverénne predčil originál 7 beonbangui seonmool. Nemôžem si pomôcť, ale to kórejské podanie mi prišlo až preafektovane teatrálne, čo ja osobne v kinematografii neznášam. Turecká verzia bola vynikajúca po všetkých stránkach! Príbeh vo svojej podstate takmer rovnaký ako ten kórejský, ale to dramatické prevedenie a forma, do ktorej to bolo zbalené, stála skutočne za to. Takisto celkový vizuál, dialógy a celý koncept, ktorý sa v niektorých okolnostiach a súvislostiach odlišoval od originálu. A treba uznať, že aj po hereckej stránke veľmi vydarené. Plný počet = 5* ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Turecký remake vězeňského dramatu za pět hvězdiček? Až do včerejška bych tomu nevěřil, ale je to realita. Tak nervy drásající, emotivní, psychicky ničivý a přitom tak krásný příběh, to se fakt vidí jednou za uherák. Zasloužené místo v žebříčku. 95% ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Pohadka pro dospele. Pribehu jde sotva uverit, zvlast kdyz Vam ho vypravi Turek. Takhle si jejich veznice, plne rozumnych a hodnych strejdu opravdu nepredstavuji. Ale jinak se jedna o hezky film, ktery je dobre zahrany i natoceny. Naivni, ale pekny film. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Memo je otcom malej Ovy. Žijú s babičkou v malej tureckej dedinke. Nie je však ako muži v jeho veku, jeho mentalita zodpovedá mentalite jeho asi 6-ročnej dcéry. Film, ktorý si možno nezaslúžil plné hodnotenie (napr. kvôli takmer idylickým postavám spoluväzňov, miestami trochu naivné), ale ak si ho pozriete, ste plní pocitov o ľudskej dobrote, súdržnosti a obetavosti. O ľudskom svedomí. O čistote detskej duše. Dvaja hlavní protagonisti boli výborní. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Sice velmi jednoduché až naivní dílko, ale bulel jsem snad desetkrát, takže myslím můj rekord. A ta malá holčička Ova, ta byla skvělá. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Turci v průběhu staletí útočili leckde a na leckoho mockrát, ale takový nájezd na moje emoce jsem nečekal. Propojení úvodní scény se závěrem filmu trochu přikrášlené, ale stále geniální. Jestli nechcete dvě hodiny konstatně řvát jako želva, nepouštějte si to! [viděno na Netflixu 28.4.2023] ()

Reklama

Reklama