Reklama

Reklama

Má země: Nový věk

(seriál)
  • Južná Kórea Naeui nara (viac)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(16)

Obsahy(1)

Na konci období Korjo bylo slyšet volání po vyhlášení nového věku a obyčejní lidé riskovali úplně všechno. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (12)

kubka4 

všetky recenzie používateľa

Historické drama se skvělými herci (I pro mne herecký nováček Seolhyun velmi příjemně překvapila) a opět na historické drama velmi atypickou hudbou, která tam ale paradoxně velmi dobře seděla. I efekty a kamera se velmi povedly. Jen samotný příběh byl trošičku slabší a "plot armor" hlavních postav (a někdy i vedlejších) poněkud příliš očividný. Celkově ale hodnotím velmi pozitivně. Rozhodně stojí za zhlédnutí pro fanoušky historických dramat či pro ty, které zajímají počátky Joseonu. ()

RhiannonEsme 

všetky recenzie používateľa

Nadherny Do-hwan byl jednicka od prvniho okamziku, absolutne jsem nechapala, co dela v hlavní roli nudný a uplne prumerny Se-jong. A ano, romantika byla uplne zatlacena do pozadí. Pribeh samotny byl ukrutne zdlouhavy a casto nudny, uplne by mi stacilo tech 12 dilu do zabiti hlavniho padoucha. V podstate se shoduji s ostatnimi recenzenty. Obsazeni hlavni role hercem bez spetky charismatu, nudna romantika, prilis dlouhy a nezazivny pribeh. ()

Reklama

Wiluna 

všetky recenzie používateľa

Moja krajina je dokonale natočený príbeh o bratstve (neochvejnom pute priateľstva) a hľadaní prijatia, zmyslu a seba samého. Je plný silných hereckých výkonov, ktoré určite vtiahnu diváka na emociálnu púť postáv a to všetko je okrášlené žalosť evokujúcim soundtrackom, ktorý stavia do popredia epickú zborovú kompozíciu. Toto ma vždy dostane. Nádherné. Akonáhle sa dokážete zbaviť pocitu, že samotná hudba je z úplne inej doby a žánru (viem, že veľa ľudí má s tým dosť problém a nemusí osloviť každého), tak práve ona vám pomôže pozdvihnúť zážitok z pozerania, a to niekedy až do závratných výšok. Príbeh plynie rýchlo, ale spôsobom, ktorý stále umožňuje ponoriť sa hlbšie do jadra postáv. „Milostný trojuholník“ je tu skôr ako postskriptová myšlienka dotvárajúca dej a pre mňa nie je vôbec tak dôležitý a potrebný, ako úžasná linka priateľstva hlavných predstaviteľov. Neviem, ako to Kórejci robia, ale spôsob, akým dokážu zachytiť vnútornú bolesť človeka, vygradovať dej plný nepredvídateľných zvratov a v pravých okamihoch povedať tak silné vety z ktorých mrazí, je strhujúci a unikátny. Hlavný hrdina, ktorého osud je skutočne krutý a život sa s ním nemazná, zahral svoj part tak presvedčivo, že mu z tváre sála výraz zlomeného človeka, čo nesie na svojich pleciach priam bolesť celého sveta. Môj obdiv. ()

helraiser 

všetky recenzie používateľa

Tyhle historický filmy a seriály z tohoto kouta světa já prostě miluju a ani tentokrát se na tom nic nezmění. Perfektní strhující jízda o boji o moc, plná šarvátek, intrik a osobních soubojů, která diváka nenechá ani na okamžik vydechnout. Ústřední dvojice bojovníků je vážně dokonalá a ten závěr to je prostě hodně silnej mazec, jak po bojové stránce tak po té emoční. Tohle se prostě povedlo a nohu jinak než to doporučit. Pro toho kdo má rád historické filmy a souboje na meče, tak tohle je jasná volba. ()

Andrea1717 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bol pre mňa veľmi tvrdý oriešok. Od počiatku som sa zamilovala do Do-hwana, hral neuveriteľne dobre a tá jeho postava bola tak rozpoltená, že sa nedalo mu proste držať palce. Priznám sa, že do polovice, ma to vôbec nechytalo, prehrýzala som sa tým doslova s utrpením a len kvôli Do-hwanovi ale potom sa to nejako zlomilo, dej naberal na intenzite a plne vynahradil mierne rozčarovanie zo začiatku. Skutočne mi je ľúto tej slabej romantickej línie, asi to tak malo byť, ale mne duši romantickej to málo a ešte aj strašne tragické, trhalo srdce. Seo Hwi bol síce milučný, ale totálny klaďas, ktorý to mal od začiatku jasné, mne sa hold viac páčia tí zlí rozpoltení chlapci ako bol Nam Seon Ho. Celkovo je toto dielo vyobrazením tragickosti dejín, ich ukrutnosti a bezvýchodnosti, čo sú prívlastky, ktoré skutočne nemám rada. Inak impozantný zážitok. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama