Reklama

Reklama

Propast mezi námi

  • Veľká Británia Hope Gap (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Intimní a silné milostné drama Propast mezi námi sleduje život Grace (Annette Beningová), která po 29 letech manželství s šokem přijímá zprávu, že ji její manžel (Bill Nighy) opouští kvůli jiné ženě. Rozpad manželství rodičů velmi těžce nese i jejich jediný dospělý syn (Josh O'Connor). Zhroucená Grace, která si v rodném městečku na pobřeží náhle připadá jako vyhnanec, nakonec znovu získá pevnou půdu pod nohama a nové, vlivné postavení. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (15)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V sedemdesiatich rokoch sa zrazu prebudiť a uvedomiť si, že vaše manželstvo je mŕtve je podľa mňa už neskoro, ale podľa tohto snímku nie. A Bill Nighty nech je akokoľvek schopný herec, nevyzerá dôveryhodne, že by sa mohol ešte hodnotne zblížiť s novou ženou. Film je ako názov predpovedá o tej priepasti, o citovom odlúčení sa po dlhých rokoch a hľadaní niečoho nového aj v neskorej jeseni života. Silná hudobné motívy miestami umocňujú zážitok a diváka vtiahnu do pocitov Annette Benning, škoda len, že sa tak stane možno dva, trikrát, viac je to postavené na konverzáciách. Pretože tento príbeh by mal byť hlavne o nej. Keď vás v takom veku opustí manžel, to je naozajstné zúfalstvo z hroziacej samoty až do smrti. Otázky o Bohu sú celkom zaujímavo filozoficky ladené, ale do tohto príbehu nemuseli byť zakomponované. Namiesto dramatického vyvrcholenia dostávame poetický záver, čiže výsledný efekt je neutrálny pocit z filmového zážitku za sprievodu dokonalej hudby. ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Začína sa príbeh intelektuálneho seniorského páru, cholerickej Grace a Edwarda, profesora na strednej, kde všetko začína domácimi filozofickými prestrelkami. Toto predurčuje otrepanú nudu, až do nejakého nezáživného záveru. Lenže, zdanie klame. V momente, keď oznámi Edward po 29 rokoch súžitia s Grace, že ju opúšťa, dej naberá úplne iný rozmer. Začína sa analyzovanie vzťahu a márna snaha Grace niečo napraviť a zmeniť. Keď už nepomáhalo nič, tak nech je aspoň domáci psík – Edward. Pre tých skôr narodených je to veľká výzva, či sa nikto z nich neocitol v podobnej situácii, kedy sa vždy hovorí o domácom násilí zo strany manžela. Či to nemôže byť aj tak, ako rozpráva tento pôsobivo reálny príbeh, veľmi dobre zahraný hlavnými aktérmi. Je to veľká výzva, keď sa oplatí, aj v takom veku vzoprieť osudu a dožičiť si na sklonku života trochu pokoja a šťastia. Presne, ako vyslovená idea tohto príbehu. Radšej dvaja šťastní a jeden nešťastný, ako traja nešťastní. Je to veľká výzva pre každého, kto sa ocitol v podobnej situácii a rozhodol sa inak. ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Ťažká téma, obraz vzťahu, v ktorom prevláda už "len" stereotyp, nuda, zvyk. Nesympatická, ale plastická postava ženy, trpiacej opustením, ublížením, ponížením, v zdánlivo hysterickom podaní Annette Bening, ktorej, podľa mňa, škodí snaha trafiť čo najlepší britský akcent. Bill Nighy submisívny intelektuál, majúci už plné zuby života s dominantnou partnerkou. A Josh OC, postava na prvé videnie málo zaujímavá, ale opakovaným pozretím vlastne najzaujímavejšia. Trpiaca najviac okolnosťami rozpadu vzťahu rodičov, akejsi istoty v hľadaní seba samého a vlastne nachádzajúci cez ich neschopnosť komunikovať cestu vysporiadať sa sám lepšie so svojim neistotami. Chuť pozrieť si film znova a predstaviť si ako by šlo príbeh preniesť na divadelné dosky, nech sú komplimentom smerom k autorovi....a za bieleho dňa snívať, nebiješ ma, nepohladkáš, tak málo lásky mi dávaš. Nenaprávam chyby, čo sa stalo bolo treba....." ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Anglie je ikonická buď běloskvoucími útesy a nebo osobitým mrtvolně bledým venkovem, kde oboje z těchto případů ve mně vyvolává pozitivní náběh melancholie, kvůli kterému podobné filmy dost vyhledávám. Propast mezi námi má jasné téma a jasné herecké hvězdy – Bill Nighy a Annette Bening. Zatímco Bill ale v sobě kulminuje smutek, tak Annette ho drtí do morku kosti. Téma bylo na pohodu, prostředí krásné, ale jako chlap nemůžu hodnotit jinak, než třemi hvězdami. Annette byla mega odporná a uvědomila si to dost pozdě. ()

Kinison 

všetky recenzie používateľa

Komorní drama, které se točí jen kolem rodičů a syna a toho jak se s touto situací vyrovnávají. Jiný příběh než v Manželské historii, ale dotýkající se podobného tématu. Komornější se zbytečně častými záběry krás anglického venkova, ale přesto zaujalo, protože jejich vztah mi připomněl některé vztahy, které jsou mi blízké, a donutil o nich přemýšlet jinak a stále ve mě rezonuje. ()

Galéria (44)

Reklama

Reklama