Reklama

Reklama

Epizódy(8)

V dramatickom právnickom trileri život rodiny nezvratne naruší obvinenie syna z vraždy spolužiaka. (Apple TV+)

Recenzie používateľa KukulienkaHO k tomuto seriálu (7)

Jacobova obhajoba (2020) 

Veľmi silný komorný počin. Herecké výkony sú famózne. Hlavne teda Chris Evans, ktorý stvárňuje hl. postavu, tu úplne zažiaril. Normálne som rád, že v MCU už skončil. Nie, že by bol ako Cap zlý, ale ukazuje sa, že dokáže veľmi dobre zahrať aj dramatické roly. Respektíve, že môže skvele hrať hlavnú postavu aj vtedy, ak nie je súčasťou nejakej populárnej série a jeho fanúšikovia mu to zožerú, nech hrá akokoľvek. Toto sa ukázalo už pri "Na nože". Ale tu... tu si ma svojím stvárneným postavy otca - prokurátora, ktorému obvinia syna z vraždy, získal. Skrátka tak výborne hrajúceho Chrisa Evansa si nechám lúbiť aj do budúcna. Inak... počas sledovania celého procesu od vyšetrovania po obvinenie až po súdny proces, som sa zamýšľal nad tým, aké to musí byť, keď ťa krivo obvinia, aké to musí byť, keď sa na teba verejnosť pozerá ako na netvora, ale ty si v skutočnosti nič nejak zlé nespravil. Extrémne mrazivý pocit. Jednotlivé epizódy síce trvajú v priemere 50 minút, ale odsýpajú ako keby mali polovičnú stopáž. Nudiť sa skrátka nebudete. Seriál sprevádza dosť dobrá hudba, aj vďaka ktorej atmosféra tak dobre funguje. Hlavne úvodný soundtrack je parádny. Ten doprevádza veľmi zaujímavé intro, ktoré má fantastické prechody. Príbeh je samozrejme zaujímavý, mrazivý. Nejak sa to začne, zamotá a vyvrcholí. Ľudia tu píšu, že koniec nebol uzavretý, že sme sa vlastne v skutočnosti nedozvedeli, kto je vrah... no ale my sme sa to dozvedeli, aj keď nie priamo. Ja takéto rozhodnutie od tvorcov akceptujem a príde mi, že to bolo asi lepšie riešenie, nech to má takýto tajomnejší podtón. Najlepšia časť je bezkonkurenčne "Job", v ktorej prebiehal súdny proces. Naopak za najslabšiu považujem časť poslednú, ktorá bola extrémne uponáhľaná a... akási divná oproti predošlým epizódam. Postavy sú nielen výborne zahraté, ale aj veľmi slušne napísané. Andy Barber (ktorého, ako som už písal vyššie, fantasticky stvárnil Chris Evans) si prešiel rozsiahlou charakterovou "zmenou", na konci ktorej si musel položiť dôležitú otázku. P.S.: Toto je také menšie negatívum: Barberovcom zrejme vykapali všetci príbuzní (teda okrem Billyho), keďže sa tu nikto z nich neobjavil, hoci mali v rodine obvinenie z vraždy. ()

Pilot (2020) (E01) 

Zaujímavé, tajomné a úderné. P.S.: Posledných 5 minút bolo najlepších. ()

Kamenné tváre (2020) (E03) 

Epizóda veľmi dobrá, len už to nie je tak úderné, ako predchádzajúce časti. Hlavne kvôli tomu, že sledujeme iba vysporiadavanie sa rodiny s udalosťami, ktoré nastali. K žiadnemu ďalšiemu odhaleniu alebo zamotaniu deja nedochádza. Ani sme sa nedozvedeli nič o noži, ktorý sa našiel na konci 2. epizódy. ()

Zmiernenie škôd (2020) (E04) 

Názov "Damage Control" skvelo vystihuje 4. epizódu. Prípad a "vyšetrovanie" sa pomaly začína vymykať spod kontroly. Niektoré postavy začínajú pochybovať o pravdivosti určitých tvrdení. Objavili sa tu nové skutočnosti. Každopádne príbeh pre diváka stále zostáva zamotaný. Sám neviem komu veriť. No myslím si, že každý podozrivý má kus masla na hlave. ()

Zbožné želanie (2020) (E06) 

Začína ísť do tuhého. Veľmi sa teším na súdny proces. P.S.: Posledná scéna parádna... zimomriavky. ()

Práca (2020) (E07) 

Sánka dole... Nemám slov. Asi len toľko, že pred pozretím epizódy som rozmýšľal, podľa čoho bola pomenovaná. Dá sa povedať, že má dvojvýznam. Odkazuje na činnosť, ktorú pomenúva, ale aj na... no, budete dosť prekvapení, čo sa za tým ešte skrýva. V príbehu ide už skutočne do tuhého, tak som zvedavý, ako sa to celé rozuzlí. Už sa zdalo ku koncu epizódy, že zrejme vieme, kto je vrahom. Lenže potom prišla posledná scéna a záber, ktorý rozuzlenie naspäť zahalil tajomnom. P.S.: Ako tu väčšina píše, jedná sa bezpochyby o najlepší diel. ()

Potom (2020) (E08) 

Posledný diel bol krok mimo. Od konverzácie medzi Andyim a Billim to šlo dolu vodou. Dej bol uponáhľaný. Postave Jacobovej matky začalo hrabať, ale že poriadne. To som fakt nepochopil, prečo to takto spravili. A tá sekvencia v aute... ako ktorá normálna mater (a Laurie bola normálna) by niečo také urobila?! Navyše ona po tom náraze vyzerala jak zdochnutá a Jacob vyzeral byť v pohode, ale ako sa ukázalo, tak Laurie mala iba škrabančeky a práve Jacob bojoval o život. Ako sorry, ale doteraz tak kvalitný seriál spraví taký fail?! Príde mi divné, že potom, ako súd uznal Jacoba nevinným sa nikto jemu blízky neprišiel ospravedlniť, nezagratulovať mu. Dôvod, pre ktorý sa priznal pán pedofil k vražde je vysvetlený fakt dobre, má to spád, zároveň je to aj trochu smutné, ale s najväčšou pravdepodobnosťou zabil on. Pokiaľ to teda nebola nejaká iná neznáma osoba. Aspoň to nebolo tak jednoduché, ako sa javilo. Každopádne to, čo spravil Billy Barber bolo dosť silné, najmä jeho veta o dobrom otcovi. Všetci (no skoro) tu píšu, že sme sa nedozvedeli, kto je vlastne vrah. Na toto mám len jednu odpoveď: Ten, kto aspoň trochu chápe ako funguje ľudská psychika a vyvíjanie tlaku na ňu, si myslím, že v tom má jasno, lebo rozhovor v aute pred haváriou nám dal jasnú odpoveď (minimálne na 90%). ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (viac)

Reklama

Reklama