Reklama

Reklama

Epizódy(8)

V dramatickom právnickom trileri život rodiny nezvratne naruší obvinenie syna z vraždy spolužiaka. (Apple TV+)

Recenzie používateľa Radko k tomuto seriálu (9)

Jacobova obhajoba (2020) 

Lepšia krimi so skvelými hercami, finálnym procesom a taktiež výbornou dohrou, nasledujúcou po ňom. Extra seriálové terno to zase nie je, najmä kvôli neúmernému naťahovaniu deja v prvých častiach. 70% ()

Pilot (2020) (E01) 

Úvod prezradí, že tata, vzorný zástupca okresnej prokurátorky, sa špinavo zamotá do prípadu zavraždeného teenagera. Vzdá sa práce, pôsobí vyšťavene a vyčerpane. Oblúkom v čase sa prvá časť vracia do doby normálneho fungovania trojčlennej rodiny. Nejaký kostlivec v skrini tam ale číha - ockovi sa sníva nočná mora s akýmsi potetovaným hrdlorezom. Zaujímavé a napínavé - asi tak ako úvody 90% súčasných ambicióznych dramatických seriálov. Čiže: v množine všetkých seriálov nadštandard; v podmnožine ambicióznych, o ceny súperiacich prekvapivých krimisérií zo súčasnosti, len priemer. ()

Všetko je dobre tak... (2020) (E02) 

Obloha sa zmráka nad prokurátorovým synáčikom. Vďaka pribúdajúcim indíciám a dôkazom stráca tata vyšetrovanie prípadu, synátor kredit v škole i rodine. Protipólom zlých správ je krásne zvolená záverečná gitarová folková pieseň o anjelskej slze. Kredit v porovnaní s priemerným úvodom poskočil vyššie. ()

Kamenné tváre (2020) (E03) 

Apel na úprimnosť. Vždy, v každom momente. Je to správne? Jeden veľký kostlivec vylezie z almary, menší popri ňom. Klamal otec i syn. Rodičia odstavení od práce. Syn prilepený na násilnej videohre. Nuž a neboli by sme v Amerike, ak by do toho nevstúpili všetkého znalí právnici a psychiatri. Hlavné je zdržať sa verejne zdieľaných emócií. Aj ich náznaku. ()

Zmiernenie škôd (2020) (E04) 

Výpoveď obvineného syna má trhliny - a to si sľubovali úprimnosť. Napätie v rodine, napriek snahe udržať rodinný krb pokope, nepoľavuje. Ako problematické sa ukáže aj jednoduché odobranie DNA vzoriek. Plus reminiscencie na kauzu odkrytého kostlivca, čo už nejaký ten rok sedí v base. Toto všetko je síce zaujímavé, len príbeh sa nám nejako extra neposúva. Stále len priemer. ()

Návštevníci (2020) (E05) 

V snahe pomôcť synovi rodičia robia, čo môžu. Matka navštívi psychiatričku, aby sa jej zverila s pochybnosťami. Otec navštívi svojho otca, aby neblokoval pomoc vnukovi. Redaktorka inkognito navštívi reštiku, aby získala rozhovor s matkou. Syna navštevuje spolužiačka, ktorá má odôvodnené pochybnosti o jeho vine. Poznámka: Po ukončení tejto časti ma napadlo, že čo ak je to všetko úplne inak? Čo ak to bol otec, čo vraždil, a nie obvinený syn? ()

Zbožné želanie (2020) (E06) 

1.Bol dobodaný žiak. 2.Obvinený je spolužiak. 3.Najviac dôkazov smeruje voči nemu. 4.Indíciíe ukazujú i na pedofila. 5.Dom obvineného sleduje záhadné auto. 6.Kostlivec v skrini sa snaží z basy niečo povedať. 7.Matka obvineného má pochybnosti. 8.Otec emočne vybuchuje. 9. Atmosféra hustne. 10. Rozdané karty indikujú šokujúce rozuzlenie. ()

Práca (2020) (E07) 

Súd. Jazýčky váh sa nakláňajú tu na jednu, tu na druhú stranu. Podľa toho, ako vypovedajú svedkovia, ako sa kto pýta, čo kto namieta, s čím sa príde. Americký súdny systém je taký - verejne príťažlivý. A ak je režisér čo len trochu nadpriemerný, má eso v rukáve. Rovnako ako obžaloba. Lenže, je tu otázka: je eso naozaj túzom? Zatiaľ najlepšia časť. ()

Potom (2020) (E08) 

Bolo predtým, bolo potom. Ak je niekto z rodiny obvinený, život rodiny to poznačí vždy, bez ohľadu na výsledok procesu. Bez ohľadu na vinu či nevinu. Trest sa dostaví vždy. Zločinom je častokrát len to, že podozrivý padne do hľadáčika štátno-bezpečnostného a súdneho aparátu. Osobne som veľmi rád, že nebolo všetko doslovne vypovedané. ostal priestor na tajomstvá, otázky a pochybnosti pre každého diváka. A komentátori, ktorí majú potrebu niečo dopovedať, sa môžu nadrapovať koľko chcú, že stačí niečo o niečom vedieť, či stačí si dať dve a dve dohromady a výsledok je jasný. Aj tak im to ani najmenej nepomôže. Záhada a tajomstvo ostáva. A to je hádam najkrajšie posolstvo celej série. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (viac)

Reklama

Reklama