Reklama

Reklama

Jangsari: Yicheojin Yeongungdeull

  • Južná Kórea 장사리 : 잊혀진 영웅들 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

25. června 1950. S podporou sovětské armády zaútočila Severní Korea na Jih. Jih během měsíce ustoupil k řece Nakdong, do nejjižnějšího cípu země. Aby zatlačili nepřítele zpět, generál McArthur zahájil vyloďovací operaci v Inčchonua a zorganizoval k vytvoření zmatku i diverzní útoky ve Wonsanu, Jumunjinu, Kunsanu a Jangsari. Díky vysokým americkým ztrátám a nedostatku vojáků vyplula loď Moonsanse se 772 jihokorejskými studenty – vojáky z dobrovolnického batalionu. Ten vznikl jako nouzová rezerva po vypuknutí války. Mladí vojáci se měli vylodit na pláž Jangsari a diverzními operacemi odvrátit severokorejskou pozornost od Incheonu. Toto je jejich příběh natočený podle skutečných událostí. (Big Bear)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Úvod je Kórejskou variáciou na vylodenie v Normandii. Síce to po filmárskej stránke na vyloďovacie scény z Vojaka Ryana nemá, ale stále sa jedná o solídny vojnový nadpriemer, ktorý fanúšikov žánru uspokojí. Bavila ma aj prostredná časť, ktorá sa venuje vzťahom medzi vojakmi. Tá banda teenagerov, ktorý nakopali severokórejské zadky súdruhov mi proste prirástla k srdcu s ich osobnými príbehmi. O to prekvapivejšie pre mňa bolo, že príliš nefungovalo finále v ktorom veľa z nich zomrelo. Možno keby v ňom išlo o nejaké hrdinské bitky namiesto obyčajnej nie príliš vydarenej evakuácie. No a ešte ma štvala zbytočná línia s americkou reportérkou v podaní otrasnej Megan Fox, ktorá moralizuje nad konaním jak juhokórejskej tak americkej armády. Tá tam bola jak päsť na oko. Ale väčšina filmu sa mi páčila a aj napriek vlažnému záveru som celkom spokojný a určite si to ešte niekedy pustím. 7/10. ()

Mikecat 

všetky recenzie používateľa

Film podľa skutočnosti o neúspešnej operácii o zabratie pláže Jangsari občiansko americko ruskej vojny 1950. úvod trochu pripomína okopírované vylodenie v Zachrante vojína Rayena, ale ono vlastne každé vylodenie býva podobné. Najviac sa mi tu páčilo zachovanie reality a prežívania vystrašených vojačikov po 10dnovom výcviku, ktorí sa prihlásili ako dobrovolníci do povstania. Suché pery bez kvapky vody, hlad, dochádzajúca munícia (cvak cvak) - samé plusové body. časť kde holobriadkovia rozprášia trénovanú armádu nebola úplne zvládnutá, trochu by chcelo doladiť detaily, kde veľká časť armády odrazu zmizla...všetko nappraví srdcervúci záver ústupu na americkú loď, aj s množstvom obetí. A samozrejme aj hrdinskou obetou dvoch "kamarátov""proč si se vrátil?""vrátime se domú společne", obetujú svoj život pre záchranu ustupujúcich súkmeňovcov. Obhajoba obetného baránka - veliteľa, ktorý ich viedol a celý neúspech zvalili na jeho hlavu: "kdyby neumreli, urcite by žili..." ws ()

Reklama

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Každá valka nese bolest, smutek a vítězství. Každý film natočen příběhem smrti dokáže v člověku vyvolat hodně pocitů. Každý záběr, každý pohled vojáka, hudba v daném momentě dělá příběh silný a nebo špatný. Tenhle příběh byl velmi slušný, boje padlých vojáků, byly výborně provedené. Další válečný snímek se kterým jsem hodně spokojený. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Velká epická bitva u Jangsari, která je proslulá tím, že Jižní Korea vyslala 700 studentů pouze s 2 týdenním tréningem, aby čelila mocné SeveroKorejské obraně. Úvodní vylodění připomíná Normandii a je to rozhodně nejlepší a nejvíce strhující scéna z filmu. potom zaujme i samotné válečné finále. Trošku mě zklamalo, že jsou zde pouze dvě větší akční scény a výplňi mezitím chybí emoce. Natočeno poutavě i nádherně a rozhodně pro fanoušky Válečných filmů povinnost, ale Korea už v minulosti předvedla lepší kousky. Třešničkou je však Megan Fox. 6/10, ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Dalsia vojnova drama z produkcie Juznej Korei podla skutocnej udalosti,ktora si ma ziskala uz len tym,ze ma dojala,smutny pribeh,ktory opisuje osud priblizne 700 mladych studentov,ktori boli vyslani do vojny na samovrazednu misiu,bojovych scen nie je vela,ale su na vybornej urovni,herci su bezchybni az na Megan Fox,vobec mi tam nepasovala,mohli vybrat nejaku inu herecku a celkovy dojem z tohto filmu je viac ako nadpriemerny...:-) ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu tak aj jeho natáčanie prebiehalo v pobrežných častiach Južnej Kórei. (MikaelSVK)
  • Počas bitky sa na zásobovaní mladých juhokórejských vojakov podieľa americký vrtuľník typu UH-1 Iroquois. To však v skutočnosti nebolo možné, keďže prvý prototyp tohto vrtuľníka, známeho najmä z vietnamskej vojny, vzlietol prvýkrát až 6 rokov po tejto bitke, a to v roku 1956. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama