Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 10 (2005) (séria)


Detektív Poirot: Po pohrebe (S10E03)

(epizóda)
  • Slovensko Po pohrebe (viac)

Obsahy(1)

Cora si nikdy veľmi nedávala pozor na reči. A zrejme práve to sa jej stalo osudným. Ale dalo sa vôbec robit niečo inak? Jej brat je tesne po smrti a rodinka sa schádza na jeho pohrebe. A Cora Gallaccio si pokladá obyčajnú rečnícku otázku, či náhodou jej brat nebol zavraždený. Krátko potom je nájdená zavraždená spôsobom, kde nikto nemôže pochybovať o tom, že to bola vražda. Teraz je podozrivý z vraždy ktokoľvek z jej rodiny a práve rodinný právnik zavolá svojho dobrého priateľa Poirota, aby tento prípad raz a navždy vyriešil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (69)

Eeve 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade chcem poznamenať, že jediné, čo ma na tomto filme takmer zhodilo zo stoličky a poriadne dalo pozauši, bol...slovenský dabing :) fúú, prežila som, idem komentovať :) štandardná poirotovka, takisto priemerne spracovaná, konečné odkrytie vraha nečakáte, ale i tak to nijak neprekvapí, čo len podporuje môj názor, že sa miestami, dosť často, môžete pristihnúť, že sa nudíte do frasa! Ako TV film vhodný výhradne na jednorazové pozretie... ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S10E03. Tohle je moc hezky dil, s mnoha rovinami a dobrou mystifikaci divaka od zacatku do konce. Nejvic si ho ale budu asi pamatovat tim, ze v nem hraje - tehdy jeste ne tak znamy - M. Fassbender, ktereho dnes samozrejme hlavne komiksovi fanousci znaji jako noveho Magneta ze serie X-Men :) Zde ale nikoho nezastinuje, je na urovni ostatnich hercu, i kdyz hraje pomerne ustredni roli. Vse zacina pohrbem bohateho vdovce Abernethieho a jak uz to tak na angl. sidlech byva, vsechno je o zaveti a kdo co zdedi. Tady dedi vsichni, prave az na Fassbendera. K tomu excentricka teticka placne do plena, ze byl stary Abernethie zavrazden a uz se to mele. Teticka je nalezena mrtva, dokumenty pro prodej sidla se nemohou najit a dalsi "nehody" na sebe nenechaji dlouho cekat. Vsechno je ale nakonec uplne jinak. Dostane se i na milostne linky uvnitr rodinneho klanu a vpodstate i na dusevni poruchu, ktera dela pachatele znepokojujicim i smutnym zaroven. Neni to sice tak proflakly dil, jako nektere jine, ale je opravdu ruznorody ve vsech smerech. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Typicky Poirotovské, záver bravúrny, aj keď väčšinu času som mala pocit, že postavy sa len tak presmrádzajú hore dole ako nejaké figúrky na šachovnici a hneď od začiatku vidíme, že zúčastnení majú medzi sebou akési tajomstvá na ktoré nemáme šancu prísť. Pri týchto rodinných dieloch naozaj človeka napadne či tí milenci nie sú náhodou príbuzní, ale ani náhodou si nespomeniete z ktorého kolena. Ešte tieto menšie výtky- SPOILERY: Poirot s právnikom vedeli, že závet je falošný a teda neplatný a aj tak ďalej delili zariadenie medzi príbuzných, neviem či možno len naoko aby pozorovali ich reakcie? Skutočný závet ukrytý v domčeku veľkom asi ako štvrť izby? Tak to je fakt "inteligentné" miesto na zbavenie sa závetu. Šanca, že by akéhokoľvek smrteľníka napadlo, že pod plátnom je ukrytý vzácny obraz je podľa mňa skoro nulová- ale tak- toto je Poirot ). ()

Agatha 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejvíce mě na tomto filmu štve jeho název. Ještě jsem nepochopil proč se jmenuje Rodinné sídlo a ne Po pohřbu jak zní v překladu britský název filmu, samotná knižní předloha a i její překlad v češtině. A přitom spojení "po pohřbu" se ve scénáři objevilo opravdu mnohokrát. Nevím koho tento název napadl, ale buď neumí anglicky nebo nemá rád pohřby:-) Zaráží mě to ještě víc, když všechny ostatní díly se jmenují tak jak mají. No nic, je to jenom název. Samotný film se mi líbil, ale oproti předloze tu bylo opět docela dost změn. Musím ale uznat, že v tomhle případě mi nevadily a filmu snad i prospěly. Výprava byla opět dokonalá, nejvíce mě zaujal Cořin dům plný obrazů, přesně tak, jak jsem si ho představoval. Podobně to bylo i s rodinným sídlem, jehož interiéry díky šikovnému kameramanovi vypadaly úchvatně. Herecké obsazení jako vždy na úrovni, zmiňovat dokonalost Hercule Poirota v podání Davida Sucheta by bylo zbytečné, mimo něj podala velmi dobrý výkon i představitelka Cory a její společnice:-) ()

Lupes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Český název je hodně zavádějící a vede zcela špatným směrem. Mistrně natočená poirotovka, která si sice jako za starých dob libuje v převlecích, ale tentokrát to není na škodu. Motiv je perfektně ukryt, postav dostatek, vztahy složité, příběh i rozuzlení uvěřitelné. Vraha je mi tentokrát docela líto a možná jej odhalíte dříve než na konci. Stačí si všimnout trapného podřeknutí, nebo si uvědomit, že to podstatné se stalo After the Funeral. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama