Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová slovenská romantická dráma s medzinárodným hereckým obsadením. Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nerozumiem, prečo si natočíme filmu z vojnového Slovenského štátu a do všetkých popredných rolí dáme severanov. Možno aj preto, že zo začiatku akoby sa tvorcovia ešte neprebudili z nejakých ság, nakoľko v úvodných scénach film nevyzerá ako zo Slovenska, ale rovno z Vikingov. Niet sa čo čudovať, hlavnú rolu dostala Alicia Agneson, ktorá sa "preslávila" len posteľnými scénami s Ivarom Bezkostným a v tomto filme je vidieť, že keď jej dajú dobový účes, tak atraktivita kĺže dolu rýchlosťou ľadopádu. Film prinesie celkom dobrý nádych vojny a vzťahovej drámy, len sa posúva dosť pomaly a keď príde na rozuzlenie, v podstate neprinesie nič, čím by diváka zasiahol. ()

kamil.i 

všetky recenzie používateľa

Po remeselnej stránke tu ide o kvalitný počin. Nijak inovatívny, no zručný. Ale to tempo rozprávania! Pomalé. Vééééééééééééééľmi pomalé. S tempom rozprávania príbehu korešponduje i úsporný scenár. Nudný príbeh (okrem záveru), suché repliky (okrem jedného Evinho vypätého výstupu voči Jackovi; tiež v závere). Rád by som vedel, koľko Slovákov malo počas vojny tradičné meno Jack Kováč. Samozrejme nejde len o tento inak nepodstatný detail. Spoločne s ďalšími "detailami" je však znakom toho, že snaha Malej ríše o realistické stvárnenie obdobia zlyháva, nevyznie autenticky a už vôbec nie lokálne. Tento príbeh sa mohol odohrať kdekoľvek v okupovanej Európe. Som rád, že sa niečo natočilo priamo v mojej rodnej obci, no je to "cudzí" film, bez vzťahu k lokalite, s príbehom, ktorý domáceho diváka neosloví. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nebyť toho anglikého jazyka, mohlo ísť o celkom príjemnú zmenu v tunajšej tvorbe diel zaoberajúcich sa problematike druhej svetovej vojny a špeciálne Slovesnkého štátu. Vo vojne nie je síce každý generál, jednoducho sa len snaží prežiť a občas to vyžaduje aj prežitie a "prežitie" na úkor tých ostatných. Skrátka taká je vtedy doba a kto sa neprispôsobí, nemusí prežiť. Tých neduhov je tu viac, stále však dominuje temná až hutná atmosféra a neotrelý pohľad na vec, kedy sa neocitáme na fronte, ale iba na druhej strane barikády, kde to zase omnho lepšie ale nebolo. Plusom je aj to, že partizáni tu taktiež nie sú vykreslení ako nejaký nechybujúci morálny vzor, ako ich možno majú zafixovaných diváci rôznych snímok z dôb socializmu. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

To je těžko. Jestliže se mám dívat na příběh, ve kterém se domů vrací slovenský dezertér s vyloženě typickým místním jménem Jack Kováč (ano, vidíš dobře: JACK KOVÁČ! ), tak přirozeně zbystřím. V chalupě se svítí petrolejkou a svíčkami, ale na stěně vidím elektrický vypínač. Za druhé světové v chalupách na Španej Doline a v jiných dedinách elektřinou nedisponovali, rovněž neměli ani výmalbu na stěnách válečkem (snad ve městě, ale i tomu bych se divila), na vesnici byli rádi, když měli vybíleno a po stole běhaly slepice. Tak to prostě bylo. Není na tom nic, čím bych chtěla urazit, naše slovenská prababička to prý takto měla ještě někdy v 50. letech, čili nic nevšedního. Nerozumím ale tomu, proč to neví režisér. Točím historický film, zjistím si ohledně té doby co nejvíc, když už nic, podívám se na dobové fotky. Spoléhat, že téma filmu je jinde je chyba. Ve snímku je řada cizích herců, hovoří se anglicky. OK. Jenomže titulky jsou udělány tak, že se odpovědi dovídáme mnohem dříve, než zaznějí. Příběh je blbý z podstaty. Potácí se mezi milostným, sociálním a válečným dramatem, je rozvleklý, nudný, špatně napsaný, chabě natočený, pokus o vygradování nedopadl. To že téma jako takové zajímavé je, doba to byla děsná a charaktery vlály do všech stran je samozřejmě zajímavé, tady se to však ztrácí ve výše uvedených nedostatcích. Vypínač nemyslím. Dále: jakmile slovenská žena- dělnice prohodila v rámci běžné ranní konverzaci že, cituji: "Na filosofování je ještě brzy.", vyprskla jsem smíchy. To samé ve scénách, kdy se ženy dělnice s šátkem na hlavě sofistikovaně zaobírají tématem "nevyhovujících pracovních podmínek v továrně". Vážně si někdo myslí, že ženy v továrnách za války toto řešily?! Pan továrník a jeho "milá" přehrávali, až to pěkné nebylo, scénář a dialogy velice slabé. Ale abych jen nehanila, Lachlan zahrál dobře, sice měl sestřih jako z obálky žurnálu a vyžehlené montérky, ale nechci být přepičatěle malicherná. Pěkná hudba, ucházející kamera, záběr z haldy na Španiu Dolinu mě potěšil, tam jsem svého času pobíhala ve svatebních šatech, čili srdeční záležitost, však jako celek mě film neoslovil. Za jedna a to jsem laskavost sama. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nie to film, na ktorý treba ísť do kina. Dráma, ktorá je zasadená do obdobia Druhej svetovej v nejakej slovenskej obci. Tvorcovia si zjavne povedali, že jebať čas, nemajú na to lóve a tak pekne všetko natočili za pár dní v jednom prostredí. Neskutočne rušivý element. Dejová linka je inak fajn. majtel fabriky, robotníčky, dezertér, vztahy medzi nimi, všetky možné rodinné a pracovné klišé. Ako exkurz do každodennosti, trochu laboratórnej každodennosti, fajn. Nevzniká veľa takýchto filmov. Prečo ale bolo napísané tak dementne, s tak dementnými dialógmi a tak tažkopádne, mi ostáva záhadou. Je z toho cítiť lacnosť a nemá to veľmi čím zaujať. Rozbor postáv a ich správanie to do výšin nevytiahne. 1 z 5 ( CinemaCity Eurovea ) ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (3)

  • Jelikož neuměl Attila Végh moc dobře anglicky, tak požádal režiséra, jestli by mohl používat jednodušší fráze, jako třeba „come on“ nebo „kill you“. (Duoscop)
  • Natáčanie prebiehalo aj v obci Špania Dolina. (barborasara)
  • „Bylo to trochu odlišné, ale už jsem natáčel jiné projekty, takže to nebylo moc nové, ale filmová role byla nová. Doufám, že v budoucnosti něco přidám, víc než jen pět minut,“  prohlásil o své roli Attila Végh. (Duoscop)

Reklama

Reklama