Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wah Li (Sammo Hung Kam-Bo), mezi svými přáteli znám jako Tlouštík, žije se svým prastrýcem Yee (Ching-Ying Lam), který je knězem. Wah Li spolu s podivínem Mao Mao (Lung Chan) pomáhají strýčkovi s místní pohřební službou. Když si Ma Lun Chio (Ma Wu) přivede do vesnice novou manželku, začnou se dít podezřelé věci.. (Epistemolog)

Recenzie (3)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Z casti to sice pripomina seriu Encounter of the Spooky Kind, ale ladenie filmu je predsalen trochu ine a ducharska linia sa rozbehne az v druhej polovici filmu. Film rozhodne zmäteny nie je. Uvodna scena je nocnou morou hlavneho hrdinu a nazorne nam naznaci ladenie filmu. Hlavnym hrdinom je Fatboy (Sammo Hung), ktory pomaha svojmu staremu strykovi (Lam Ching Ying) viest pohrebnu sluzbu. Jedneho dna do mesta pride cerstva tehotna vdova (Hui Leung Mei) so svojim bratom (Chung Fat) pochovat svojho mrtveho manzela Ma Lun Chio (Wu Ma), ktory bol kamaratom Fatboya. Jemu sa nieco na celej veci nezda, kedze bol Ma Lun Chio impotent a rozhodne sa vypatrat pricinu jeho smrti. Postupne ale zisťuje, ze cela situacia je ovela komplikovanejsia a plna rôznych podvodov, vdaka ktorym nakoniec pôjde o zivot aj jemu. Nakoniec sa dostanu k slovu aj hratky s duchmi experta na magiu Lam Ching Yinga v jeho tradicnej ulohe. Akurat je tentoraz namaskovany ako stary dedko. A ze Chung Fat bude nakoniec parchant a rozda si to v jednej z mala bitiek so Sammo Hungom neprekvapi ziadneho fanusika HK filmov. Kym k tomu dôjde, tak ma tentoraz Chung Fat priestor sa prejavit aj po hereckej stranke. Na bitkach tento film nestojí. Tych je fakt minimum a su skôr priemerne a naviac su trochu zrychlovane. Väcsinu filmu tvori vtipne patranie Samma ohladom podvodov vdovy. Vrcholom zabavy je neskutocne vtipne skumanie priciny umrtia jej manzela. V uvode je trochu naznacena aj romanticka linia medzi Sammom a Cherie Chung, ku ktorej sa film vrati az v uplnom zavere, co je skoda. Vdaka tomu finale nie je take intenzívne ako by malo byt. Takisto tam mohli byt naviac 2-3 kvalitne bitky, alebo aspon hratky s duchmi. Po kazdej stranke to mohlo byt prepracovaniejsie, ale aj tak je to stale nadpriemerne zabavna komedia so stipkou kung-fu a blbnutim s duchmi. 6/10. ()

Idaho 

všetky recenzie používateľa

Hororová komedie z podobného soudku jako Gui da gui či Gui yao gui. Ačkoliv je v hlavní roli Sammo Hung, tak je třeba zmínit Ching-Ying Lama ve vedlejší roli zestárlého mistra, který obstarává většinu srandy. Bohužel je film poněkud nepřehledný a zmatený, naprosto jsem nechápal úvodní scénu k filmu. 50 % ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Očakával som trochu strašidelnejšiu atmosféru, aj napriek tomu, že ide o hororovú komédiu. Ale predsa je o zábavu postarané a niektoré scény, ak by sa opeprili, mohli byť v panteóne HK strašidelnej kinematografie. Nejde nespomenúť perfektne choreografované súboje a klasické ázijské prehrávanie. Takže, je z toho slušná záležitosť. ()

Reklama

Reklama