Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V istej stredoamerickej krajine menom San Lucas je ukradnutý národný klenot, masívny zlatý kríž osadený diamantami, pochádzajúci z dôb španielskej kolonizácie Nového sveta. Zločinecký boss Alessandro Deltoid, ktorý si operáciu objednal, je však podvedený; artefakt nevyčísliteľnej ceny sa mu do rúk nedostane, niekto ho totiž zradil. Medzitým niekde v L.A. žije svoj obyčajný život Maxine (Carey Lowell), ktorá má sto chutí skončiť s prácou čašníčky a začať niečo perspektívnejšie. Vyzerá to, že sa jej sen splní a ona bude môcť hodiť obsluhovanie večne nespokojných zákazníkov za hlavu. Situácia sa však nečakane skomplikuje; jej spolubývajúca je totiž zapletená do krádeže spomínaného klenotu a Maxine sa stane objektom zámeny, čo má za následok, že končí unesená a následne prepravená do Latinskej Ameriky. Rovnaký osud stihne aj Rena (Charles Rocket), ktorý bol taktiež v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Hneď pri prvej príležitosti sa dvojica pokúsi ujsť. Maxine ešte stále nechápe, prečo bola vlastne unesená, a jej jediným prianím je dostať sa živá a zdravá späť do USA. Avšak bez dokladov a s množstvom podivných indivíduí v pätách to nebude také ľahké... (beso74)

(viac)

Recenzie (3)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si Michaela Douglasa a Kathleen Turner naháňajúcich sa v džungli za nejakým diamantom, presne toto, ale v ultra lacnom béčkovom prevedení natočil o 3 roky neskôr Albert Pyun. Dej filmu, aby sa nikto nehneval, sa odohráva v akejsi fiktívnej stredoamerickej krajine San Lucas, pri presune z jedného miesta na druhé sa používa mapa a vyznačenie trasy ala Indiana Jones, diamant je nahradený historickým artefaktom nesmiernej ceny a Kathleen Turner ešte emancipovanejšou Carey Lowell, v tom čase sa ešte nevedelo, že budúcou manželkou Richarda Gereho. Ak sa nemýlim, je to prvý film A.P. v ústrednej úlohe so silnou ženskou protagonistkou. Z filmu dýcha atmosféra starších dobrodružných filmov a samozrejme 80. rokov, ktoré sú všade prítomné, či už ide o módne trendy alebo hudobnú produkciu. Pre milovníkov tohto obdobia to určite stojí za pozretie, obdivovateľov A. Pyuna samozrejme tiež a tí ostatní si tento filmový zážitok úplne pokojne môžu odpustiť ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Nuž áno, je to taká lacná imitácia Honby za Diamantom od chronického béčkara Alberta Pyuna. Tu ide o nejaký artefakt krížovitého charakteru po ktorom pasú gangsteri, ale sami sú odžubaní inými zlodejčekmi. Tak sa do tejto krížovej hry zapletá nič netušiaca hrdinka a ešte jeden hrdinný panák, ktorí sú unesení do fiktívneho banánistanu kde dávajú tragicky neschopný vojaci dobrú noc. Prvá polovica filmu slušne odsýpa v ľahko parodickom duchu s nejakou tou akciou, výbuchom a vtipmi. Nič zvlášť zapamätateľné, snáď až na toho blonďatého záporáka, ale dostačujúce. Po nejakej 50-tej minúte ( teda po zabití onoho blonďáka ) už sa to celé obmedzí len na zmätené obchádzanie postáv okolo karnevalu a nejaké to vzájomné preštievanie. A furt tam niekto niekomu tlačí pištoľ do ksichtu! Finále je dosť nedomrlé, takže pokazený dojem už nenapraví, s jednou zábavnou scénou vtipkovania na nútených prácach. Zaujímavosťou je že sa v pár záberoch objaví Coureteney Cox ako bufetárka. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • Courteney Cox v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama