Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej prvej časti sa odohráva v rušnom roku 1812 - rok Napoleonovho pádu. Starnúcemu Mathiasovi Fabicimu a mladej krásnej Alžbete Castiglione sa narodí synček Tomáš. Mathias jej daruje fabiciovskú kúriu a premenuje ju na Alžbetin dvor. Pozve mladého francúzskeho maliara, aby zvečnil krásu jeho mladej manželky. Alžbeta sa s ním pustí do ľúbostného dobrodružstva. Mathias sa o ňom dozvedá od služobníctva. Medzi manželmi dochádza k hádke, pri ktorej Mathias v afekte zaškrtí Alžbetu jej vlastným šálom. Pochová ju pod mramorovú dosku pred kozubom. Do Turca hodí jej črievičku, aby všetci uverili, že sa nešťastnou náhodou utopila. Titul uvádzame s digitálnou retušou a vo vysokom rozlíšení. (STV)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborné obsadenie, výborný príbeh, dokonalé interiéry, to nemohlo dopadnúť zle. Plávanie Alžbety tiež nemalo chybu, škoda, že si neužila viac epizód seriálu. Pri tom všetkom mi nevadil ani dabing českých hercov. –––– Chcem, aby sa odteraz fabiciovská kúria nazývala Alžbetiným dvorom. Tým sa spečatila moja vôľa. –––– Cundra si bola. Ale krásna. ()

Eire 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Okrem predností Zvarikovej, nič iné..... Dabing český ch hercov Slovákmi...trapas... 45% Ale asi Zeleninová predloha je najslabším článkom tohto VEĽDIELA normalizovanej TV... 🙈☠️🇨🇿🇸🇰🤫 ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čubka Eržebet si hned na první dobrou získala titul miss sympatie. Její potkanovitý padre jakbysmet (Cízlera obsadili skvěle). Jeden zmrd větší než druhý, polovina z nich burani. Ale jinak všude plno zemianskej cti, prostě uherská šlechta. Tož uvidíme, ako sa dialej vyvrbia. Fabici se nakonec přece jen zachoval jako chlap, i když to nevypadalo. Topit chromého frantíka v Turci muselo dát práci. Že ho ten kousek dál k Váhu nepopovezli... ()

Reklama

Reklama