Reklama

Reklama

Skutok sa stal

  • Česko Skutok sa stal (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Slovenský dokumentárny film Skutok sa stal režisérky Barbory Berezňákovej podáva správu o stave našej krajiny cez životný príbeh a vzťah troch kamarátov - Oskara Fegyveresa, Róberta Remiáša a Petra Tótha. Film sprostredkuje návrat do blízkej minulosti Slovenska cez konkrétny príklad najväčšej spoločenskej kauzy deväťdesiatych rokov v optike účastníkov dramatických udalostí. Originálny a vizuálne sugestívny pohľad mladej autorky na našu nedávnu históriu ale aj prítomnosť, sa chce stať naliehavým impulzom pre spoločenskú reflexiu. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (34)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že aj pri pomerne krátkom trvaní televíznej verzie je plynutie dokumentu dosť pomalé, ale aspoň má divák dosť času na spracovanie informácií. O tom hroznom systéme, keď štátny systém terorizuje svojich občanov. A po viac ako dvadsiatich rokoch sa štátne sledovanie a vražda zopakuje, dokonca s jedným spoločným menovateľom, ktorý už našťastie sedí. Obsadenie Oskara F. ako hlavného hrdinu dokumentu je dobrý ťah a aj režisérka, ktorá bola v tom čase ešte dieťa, tým mala dostatočný emocionálny odstup. –––– Viete si predstaviť, že my sme volili Mečiara a oni nám zabijú syna? –––– A keď ju aj všetci vieme, tú „pravdu“, čo sme s ňou schopní urobiť? ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Prioritou je vražda Roberta Remiáša, ale ako to býva, všetko so všetkým súvisí, takže pozornosť sa dopraje aj zavlečeniu prezidentovho syna, pobytu Oskara F. v zahraničí, Tóthov vklad do kauzy, kauze Technopol a tým aj Kočnerovi. Je to veľmi sugestívny dokument, ktorý sa vymyká bežným dokumentom. Oceňujem zábery zo starých pokrčených VHS-iek, tieto autentické zábery oživili celý film. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Uprimne nemám rád slovenské dokumenty. Neide o kvalitu, ide o tie zbytočné zábery, o to naťahovanie nezmyselné, o tie detaily. Informačne hodnotné, to bezpochyby, aj s prímesou jednej infošky, čo vám Únos nepovie, len to podanie je ubíjajúce. A je tu veľa emócií. Citlivejšie povahy si prídu na svoje. 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

bobby_jean 

všetky recenzie používateľa

Možno su tri hviezdy aj nadhodnotenim. Spracovanie je fakt mimo, kopa záberov sa tvári ako vrcholné artisticke dielo, dokument má však vypovedať o inom. Jedna vec je, ze ak trochu čítate médiá, nedozviete sa nič nové. Druhá vec však je používať zrnitý filter a snahu o umelecké poňatie vo chvíľach, ktoré su sami o sebe surové a nepotrebujú hajp navyše. Musím konštatovať sklamanie. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Že by bol ten “Pán Božko” pre všetkých dôchodcov, ktorý vypredával športové haly taký skurvenec? Pravdepodobne na milión % isto iste. To, či je tento dokument tendenčný a jednostranný, nech si všetci posúdia sami, za mňa je výsledok viac menej “jasný”, čiže: “Skutok sa stal”. Všetko ostatné je takpovediac druhoradé, lebo strata života nemá z pohľadu kriminálnych činov rovnocenného oponanta, a presne preto tá piata hviezda. Inak nerozumiem tomu, prečo taká “nízka” hodnota, lebo nech vystupujúce osoby, ako napr. Tóth, už v dnešnej dobe nemajú garanciu vierohodnosti, ostatní spovedaní ho viac menej majú, pričom všetko je elegantne, dobovo ale aj aktuálne podané tak jasným spôsobom, aby to pochopil aj ten najväčší idiot. Jediné, čo ma absolútne zarazilo a iritovalo zároveň, bol niekoľko sekundový morálny monológ toho mastno vlasého, amero-fila, úžerníka, podvodníka z východu, čo má hlavu jak prasa, ktorý bol tvárou tejto krajiny. Toto ste si kurva mohli odpustiť, lebo to je akoby Rosenberg na hodinách náboženstva prednášal o zákaze predmanželského sexu. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (1)

  • TV premiéra sa uskutočnila na RTVS v roku 2020 v deň výročia vraždy Róberta Remiáša. (banacik)

Reklama

Reklama