Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva

  • Česko Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (viac)
Trailer 1

Vo filme Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva MCU odomyká multiverzum a posúva jeho hranice ďalej ako kedykoľvek predtým. Vydajte sa na cestu do neznáma s Doctorom Strangeom, ktorý s pomocou mystických spojencov starých aj nových prechádza mysľou a nebezpečnými alternatívnymi realitami Mnohovesmíru, aby sa postavil tajomnému novému protivníkovi. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (139)

  • Keď Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) rozprával svojmu zlému ja o utopení svojej sestry, je pre režiséra Sama Raimiho tragickou pravdou; mal staršieho brata Sandera, ktorý zomrel vo veku 15 rokov, keď sa nešťastne utopil. Raimi povedal, že to bol jeho brat, ktorý ho prvýkrát zoznámil s komiksom "Spider-Man". (Pat.Ko)
  • Michael Waldron uviedol, že sa hovorilo o obsadení postavy Namor do filmu ako člena Illuminati, ale jeho zaradenie bolo zrušené, pretože Marvel Studios má s postavou iné plány. (Pat.Ko)
  • Sam Raimi pôvodne nechcel režírovať žiadne ďalšie superhrdinské filmy, pretože stratil vieru v seba samého kvôli kritike (najmä od štúdia SONY), ktorú dostal kvôli filmu Spider-Man 3 (2007). Keď jeho agent ho oboznámil s touto ponukou, S. Raimi bol nadšený, pretože Doctor Strange (2016) sa mu veľmi páčil. (Pat.Ko)
  • Podľa režiséra Sama Raimiho bolo počas postprodukcie z filmu vystrihnutých takmer 40 minút dodatkových scén. (Pat.Ko)
  • Podľa pôvodného harmonogramu mal byť tento film vydaný pred filmom Spider-Man: Bez domova (2021), ale pandémia COVID-19 vynútila zmeny. (Pat.Ko)
  • Jeden plagát zobrazuje sochy tigra s krídlami a ženskej bohyne. Títo sú známi ako Hoggoth a Oshtur, ktorí v Marvel Comics spolu s Agamottom tvoria trojicu bohov mágie známych ako Vishanti. (Pat.Ko)
  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)
  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

Reklama

Reklama