Reklama

Reklama

Štyri roky po udalostiach zachytených vo filme Halloween zabíja žije Laurie s vnučkou Allyson a dokončuje svoje pamäte. Michaela Myersa od tej doby nikto nevidel. Lauria sa potom, čo mu dovolila určovať a riadiť jej realitu po celé desaťročia, rozhodla oslobodiť od strachu a hnevu a prijať život. Ale keď je mladý muž, Corey Cunningham, obvinený zo zabitia chlapca, ktorého strážil, zapáli to kaskádu násilia, ktorá donúti Laurie, aby sa raz a navždy postavila zlu, ktoré nedokáže ovládať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (291)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Verejnosťou neakceptovaný koncept záverečnej časti novej trilógie mi príliš nevadil, skôr spôsob jeho spracovania. Ends má odlišnú atmosféru ako predchádzajúce Greenove časti a v tomto smere akosi nezapadá ani do nekonečnej série ako celku. Pred samotným finále sa dej vlečie, občas film pôsobí ako televízny, sem tam sa Greenovi látka rozpadá pod rukami. Je to škoda, pretože záverečné desiatky minút rozpačitý dojem napravujú, ale pachuť neustále zostáva. Pokiaľ Halloween nerdovsky neprežívate, tak si film môžete užiť ako slušný, priemerný slasher. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Pokud bych chtěl dojebat nějakou známou hororovou sérii, udělal bych to přesně takhle! Tyhle slova použil jeden můj kamarád, když jsme se dostaly na téma "Tak co novej Halloween?! Viděls?" Ano, viděl, ale chtělo se mi brečet. Proč? Protože Michael Myers v kanále, vole! Proto!! Greenovi teď asi mnozí nemůžou přijít na jméno. Jak je vůbec možný, aby tenhle člověk, co s respektem a láskou naváže na původní Halloween, pak v následujících dvou filmech celý svoje úsilí spláchne do hajzlu a zmateným divákům ještě s úsměvem plivne do ksichtu. Díky moc, Davide. Opravdu sis myslel, že u pokračování kultovního slasheru bude chtít někdo čumět mikroskopem do hlav obyvatel Haddonfieldu? Seznamovat se s nima takřka hodinu a půl? Řešit jejich spory a životní bolístky, aby pak v závěrečný dvacetiminutovce konečně dorazil důchodce v bílý masce, přeříznul pár krčních tepen a krátce na to nedůstojně umřel? Ne ne, tady je všechno špatně. Samozřejmě až na těch pár mordů a Carpenterovy hudby, ale tak to jsme viděli a slyšeli už minule a jak to dopadlo. A vůbec, po tomhle lajdáckym zakončení mám - i když si to nerad přiznávám - chuť na Halloween Kills. A to není moc dobrá vizitka tohodle filmu, že? Tak snad zase za pár let a o dost líp. Prozatím dobrou noc, Miku. (30%) ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Remixovanie pôvodného halloweenskeho soundtracku je stále paráda a prináša pútavé variácie, čo sa však nedá povedať o (sub)žánrovom remixovaní samotného filmu. Napriek všetkému ale Halloween Ends (aká to náhoda) zachraňuje jeho záver, predstavujúci veľmi intenzívnu horrorovú polhodinku s presahmi do absurdnej komédie. Neprestáva ma opäť fascinovať tá potreba psychologizácie, ktorá sa vždy  remakoch Halloweenu objavuje. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Už len samotná predstava toho, že mal David Gordon Green k dispozícií kultovú klasiku a možnosť pretvoriť ju na niečo iné, nové, aktuálne, len aby z toho spravil toto, je na facku. Prvá hodina je prapodivný béčkový Joker, a potom, bližšie k vyvrcholeniu, jedna absurdita strieda druhú. Ten film skrátka nefunguje. Rovnako ako nefungovala druhá časť. Chápem o čo tvorcom išlo. Chápem tie náznaky a prevedenie, ale zároveň ste lenivci lenivý a hlupáci hlúpi. Nič nie je horšie, ako vidieť nenaplnený potenciál. Nič nie je horšie, ako vidieť postavy ktoré namiesto vývinu menia charakteristiku uprostred diania, a nič nie je horšie, ako vidieť niečo, čo kedysi naháňalo strach, pôsobiť tak veľmi smiešne. Nič tam nedáva zmysel. Všetko je tam tak veľmi absurdné, až z toho človeka zabolí hlava. A tá plejáda nezaujímavých a zbytočných postáv!!! Zbytočná trilógia s dobrou hudbou. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Michael Myers tam má celkem fajn cameo. Heh. No, být to provedené pořádně, tak bych možná takovýhle zvláštní úkrok v očekávaném "finále ságy" asi i ocenil, jenže ono to za mne pořádně provedené není. Působí to jak origin nového záporáka kostrbatě naroubovaný do světa Halloweenu skrze divně se chovající postavy. Nevěřil jsem jim vůbec nic, ze všeho jsem měl vychtěný pocit, občas jsou ty scenáristické náhody až ridikulózní. Osobně mě "ENDS" štval o něco méně než "KILLS", můžou za to ale asi snížená očekávání na vstupu. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (19)

  • Ve filmu je v úvodních titulcích použito modré písmo, které se také objevilo ve filmu Halloween III (1982). Halloween končí vyšel 40 let po Halloweenu III (1982). (Takeshi666)
  • V čase 01:05:35 předvede Michael Myers (James Jude Courtney) svůj slavný kousek, při kterém svoji oběť zabodne nožem do zdi. Jedná se o naprosto absurdní nesmysl. Vzhledem k velikosti nože a délce samotné čepele, síle, úhlu a rychlosti Michaelova nápřahu, délce následně trčícího ostří a rukojeti z těla, tloušťce těla oběti a pevnosti stěny není možné, aby se Michaelovi podařilo zabodnout nůž do stěny skrze lidské tělo tak, jak je zobrazeno ve filmu. Zároveň je také vzhledem k nemožnosti dostatečného zabodnutí nože do zdi a váhy těla oběti naprosto vyloučeno, aby tělo zůstalo posléze na zdi viset a nespadlo. (Mangano)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (viac)

Reklama

Reklama