Reklama

Reklama

Ollie Dee a Stanley Dum si chtějí půjčit peníze od svého zaměstnavatele – výrobce hraček – a splatit hypotéku matky Peepové, aby ji a malou Bo zachránili před spáry zloducha Barnabyho. Když se jim to nepovede, nalákají Barnabyho, aby se oženil se Stanleym namísto Bo. Barnaby se rozčílí a vypustí strašidla z jejich úkrytů, aby zničila továrnu na hračky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Výborné! Krásne spojenie Laurela a Hardyho s rozprávkovým svetom. Úchvatné kulisy, presvedčivé kostýmy, príbeh bol tiež dobrý. Avšak na mňa najviac urobila dojem záverečná naháňačka - brutálne dobre postrihaná. Skutočne, v dobrom ma prekvapili jaskynní tvorovia a ich spracovanie a neodmysliteľne aj Tri prasiatka, ktoré mi prišli skutočne zlaté a moja obľúbená postavička Mickey Mouse. Myslím si, že na rok 1934 veľmi dobré. Akurát, tvorcovia sa mohli zdržať speváckych častí. Tie vôbec nemusím. Videl som to vo farebnej verzii z roku 2006 a je to jeden z mála starých hraných filmov, ktoré ma pobavili a zaujali. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dá sa povedať, že som na nemých groteskách vyrastal. Dvojicu Laurela a Hardyho som príliš neobdivoval, aj keď aj oni sa v mojej mysli spájajú s takými úžasnými filmami, akým bol napr. Predavači vianočných stromčekov s Jamesom Finlaysonom. Ale títo drevení pandrláci ma zaskočili. Už dávno som nevidel nič tak infantilné a gýčovité. No hrôza. Musel som si pomáhať rýchloposuvom, aby som to duševne zvládol. Dúfam, že už nič horšie nenakrútili, aby som si nemusel radikálne zmeniť mienku o nich. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak z tohto museli byť detičky pred takmer osemdesiatimi rokmi nadšené. A keby boli videli aj colorovanú verziu zo začiatku 90. rokov, tak dupľom. A aj keď to na prvý pohľad tak nevyzerá, zúfať nemusia ani fanúšikovia komediálnej dvojice Laurel a Hardy. Tí sú tu v skvelej kondícií, s niekoľkými nezabudnuteľnými gagmy. Nádherná rozprávka v podobnom duchu, ako neskorší ČARODEJNÍK Z KRAJINY OZ, s veľkolepým finále. ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Dlouho nedoceněná veselohra L a H. Stop-motion animaci pro scénu pochodu dřevěných vojáků vytvořili režisér speciálních efektů Roy Seawright a kameraman Art Lloyd s použitím stovky metrových dřevěných vojáčků, natáčených záběr po záběru (dodnes se dochovalo jedenáct vojáčků z těch, kteří jsou v této scéně vidět). Šest minut, které původně ve filmu chyběly, bylo restaurováno a kompletní a nesestříhaná původní verze je k vidění na Turner Classic Movies. Restaurované části zahrnují píseň "Go To Sleep" a nádherně nasnímanou sekvenci v podzemních jeskyních. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Filmbox tenhle film neskutečně zprasil naprosto humusáckým dabingem. Když od toho ale ohlédnu, lepší hodnocení než průměr mi z toho stejně nevychází. Výprava je sice luxusní, masky výtečné, Laurel a Hardy hlavně v první polovině fakt výborní a mají spoustu skvělých nápadů. Písničky byly fajn (a naštěstí jich nebylo moc) a Silas Barnaby mě bavil celou dobu. Po svatbě to ale s tím filmem šlo trochu z kopce a já se musím přiznat, že čím blíž byll film konci, tím méně mě bavil a na konci už prakticky vůbec. Je to fajn, to jo, ale na Laurelovi a Hardym, ačkoliv jsou pořád výborní, to zas tolik nestojí a kdyby tady nebyli, tak by film pravděpodobně dopadl úplně stejně. Je to fajn, neurazí to, ale nebudete si to ničím pamatovat a pravděpodobně nenajdede důvod, proč se k tomu vracet. 55%. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Henry Brandon v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama