Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Česko Pokémon (viac)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Réžia:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (viac)

Hrajú:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(9) / Epizódy(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Trailer 2

Recenzie (831)

Fingon 

všetky recenzie používateľa

Kdyby mi bylo o deset let míň, dám hvězdiček pět. Ale holt už nejsem ani teenager, takže jenom tři. Proboha, díky Pokémonům jsem poznal, že existuje nějaké anime! Navíc je ze všech uvedených seriálů tohoto žánru (dětská anime - Digimon, Beyblade) prokazatelně nejlepší, tak jakýpak odpad? ----- Po DLOUHÉ době se mi podařilo sehnat pár dílů, a je to naprosto super. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Jo jistě, každému to teď příjde hloupé, ale musíme uznat, že v letech 2000 a 2001 to byl megahit a děti to masově sledovaly. I já jsem tomuto fenoménu neunikl a sledoval to pokaždé. Ještě teď si vzpomínám na to fanatické sbírání a vyměňování všelijakých samolepek a kartiček s motivy Pokémonů. Pika Pika Pikačůůů. ()

Reklama

Oskar odpad!

všetky recenzie používateľa

Kdykoli slyším o Pokémonech, vybaví se mi taková drobná příhoda. Někdy v době jejich největší slávy jsem čekal na tramvajové refýži a všiml si, že jedno opodál stojící dítě má na batůžku tu hlavní žlutou příšerku (natištěnou, ne lezoucí). Pak jsem si všiml, že totéž trochu závistivě pozoruje asi pětiletý kluk a pokouší se upoutat pozornost své matky stejným směrem. Pořád do ní hučel, že by chtěl taky takový batůžek, ale musí na něm být stejný obrázek. Matka stále nechápala, o co se mu jedná, tak se zeptala "Co že bys to chtěl mít na batůžku, Petříčku?" "Pikaču!", odpověděl prosebně a dostal pohlavek, neboť se matka přeslechla. Z toho, milé děti, vidíte, jak jsou Pokémoni nebezpeční. 0% ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Něco málo jsem absolvovala se svým mrňavým synovcem a přišlo mi to opravdu připitomělé. Na druhou stranu tahle animovaná slátanina není určena dospělým... a všechny děti by jistě chtěly svou vlastní příšerku se zvláštními schopnostmi;-). Hvězdičku tedy ponechám, ale pokud je vám nad 7 let, je tahle blboučká podívaná vážně na PIkaČU. 15% ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ash a Pika-pika-pikačú, to je nezabudnuteľné. Pamätám si ako sa o tom vravelo, že to má zvláštne účinky na deti, že je to nezdravé a neviem, čo všetko ešte. No bolo to trocha primitívne, ale tie príbehy a tie súboje to bola lahôdka. Ja sám som zbieral nálepky do knižky s nálepkami s týmito obludami a vymieňali sme si ich v škole. Kamarát ich však dozbieral rýchlejšie asi o jednu hodinu, čo ma rozosmutnilo, ale bol som rád, že som základnú sériu dozbieral a mám to dodnes doma, striebornú a zlatú už nie, aj keď myslím, že on áno, ale boli to skrátka zážitky. Neviem, či som to dopozeral celé, ale určite som nevidel všetky časti, lebo ich bolo neúrekom. Našiel som si tam však svoje obľúbené postavičky, príbehy a najmä tie súboje na štadiónoch ako na olympiáde ma zaujali. Hotové majstrovstvá sveta v bojoch pokémonov. Bolo to však primitívne a v mnohých veciach pre deti škodlivé, autori to trocha nedomysleli. Malo to však niečo do seba. Odohrávala sa to viac menej v prírode a na cestách v rôznych krajoch, bolo to zaujímavé, občas poučné, ale občas aj trápne a úchylné. Zábavná a svojská nezabudnuteľná rozprávka a myslím, že prvá vec z Japonska, ktorú som videl. ()

Galéria (302)

Zaujímavosti (92)

  • Epizoda číslo 377 s názvem "Shaking Island Battle! Barboach VS Whiscash!!" byla kvůli vyobrazení zemětřesení, které v době plánovaného uvedení zasáhlo Japonsko. Epizoda se na obrazovky již nikdy nedostala. (patrik1177)
  • Písnička, kterou si Ash brouká na začátku 12. dílu, je znělka původní videohry Pokemon od Nintenda. (Hannibal92)
  • Asha dabuje v anglickej verzii (a len po prvú sériu) žena, ktorá dabuje aj jeho matku Deliu Ketchumovú, Veronica Taylor. (patrik1177)

Súvisiace novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (viac)

Reklama

Reklama