Reklama

Reklama

Tajomná záhrada

  • Česko Tajemná zahrada (viac)
Trailer 3

Mary (Dixie Egerickxová) je rozmaznané desaťročná dievčatko, ktorá vyrastá so svojimi bohatými rodičmi v Indii. Jej život zmení prudká nákaza cholery a pripraví ju o celú rodinu. Pošlú ju späť do Anglicka, do Yorkshire, k strýkovi Archibaldovi Cravenovi (Colin Firth). Strýko má veľké panstvo, chorého synčeka Colina (Edan Hayhurst) a gazdinú pani Medlockovú (Julie Waltersová). Mary skúma nové prostredie a zistí, že dom skrýva mnoho tajomstiev. Nájde kľúč, ktorý jej otvorí záhradu, roky zamknutú po smrti strýkovej manželky. Potom objaví izbu, v ktorej trávi celý svoj život bratranec Colin. Leží v posteli, pretože nemôže chodiť. Ale s pomocou nového priateľa Dickona (Amir Wilson) sa Mary podarí priviesť záhradu, aj Colina opäť k životu. Keď lord Craven jedného dňa nájde deti, ako sa hrajú v záhrade, nemôže uveriť, že vidí svojho syna chodiť. Po rokoch znova pocíti dávno stratenú radosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (30)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Secret Garden" je treťou alebo štvrtou adaptáciou knihy od Frances Hodgson Burnett. Príbeh som nečítal, no mal som možnosť vidieť staršie spracovanie filmu a bol som s ním veľmi spokojný. Myslím si, že film Marca Mundena je na tom podobne. Povedal by som, že príbeh je veľmi dobrý. Má dobré postavy, dobré posolstvá a je to film, ktorý rozhodne dá niečo do života ako deťom tak aj dospelým. Mnoho dobrých odkazov a ponaučení do života. A sú spracované kvalitne. Netlačia sa na nás. Prirodzene sa nechajú vyznieť. Herecké obsadenie je podľa mňa takisto fajn. Decká v rámci možností zvládajú svoje role dobre a dospelí sú tiež v pohode. Vizuálna stránka filmu je pre mňa jedným z najsilnejších momentov. Záhrada vyzerá skvele a niektoré scénky skutočne fungujú. Ako keď po jednej scénke začnú tie obrovské listy samé od seba vädnúť. Film má len jeden zásadný problém, ktorý mu bráni, aby som ho ohodnotil vyšším ratingom. A tým je fakt, že dokopy nenájdem jediný dôvod, pre ktorý sme potrebovali tento remake. Myslím si, že "The Secret Garden" z roku 1993 je stále vynikajúce dielo a nemám pocit, že by v niečom bol tento film výrazne lepší alebo iný. Ak chcete robiť remake, tak dajte tomu remaku nejaký reálny dôvod. Napriek tomu, že som si ten príbeh rád opätovne pozrel, je to film, ktorý dokážem odporúčať iba v prípade ak ste nevideli žiadnu predošlú verziu tohto príbehu. Inak môžete ostať sklamaní. Nemyslím si, že film je zlý, ale tiež si nemyslím, že by to bolo v niečom výnimočné. Hodnotenie: B ()

GAVIN17 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem zvědav, na toto již čtvrté zpracování mé oblíbené knížky, bohužel jsem byl notně zklamán. Odchýlení od původního děje, nesympatická Mary a vrchol všeho - Dickon je černoch. To už bylo opravdu za čáru, takhle zmršit původní půvabný román. Nejsem rasista, ale co je moc...Jediný, kdo na mne působil pozitivně byl Edan Hayhurst v roli Colina. Zahrada byla spíše dobrodružnou krajinou. Více než řii hvězdičky si film rozhodně nezaslouží.. Jo a abych nezapomněl - v odkazech zcela chybí další zpracování - https://www.csfd.cz/film/13575-the-secret-garden/komentare/ z roku 1987 s Barettem Oliverem. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Predlohu som nečítal, žiadne predchádzajúce filmové spracovanie som nevidel, takže to bolo pre mňa všetko nové... Na začiatku ma potešil ten závan Indie, no napokon to bol len taký prológ (v podstate zbytočný) bez výraznejšieho vplyvu na ďalší dej. Ten ma nijako extra nezaujal, hoci tá tajuplnosť mala čosi do seba, ale ako sa postupom času ukázalo, zápletka nebola nič extra, dialógy biedne, pointa prvoplánová. Zato tie kulisy panstva a aj samotnej záhrady boli fakt pôsobivé. Len škoda, že to ostatné bolo také... ani neviem ako to pomenovať (mdlé?). Predsa len, na úspech treba isto oveľa viac ako len pekné kulisy. Jedna hviezda jedine tak za tie kulisy a kus prvotného tajomna. ()

xzajox 

všetky recenzie používateľa

Také nemastné, neslané. Príbeh dievčiny, u ktorej som nevedel, či ju ľutovať kvôli jej osudu, obdivovať pre jej fantáziu alebo neznášať pre jej rozmaznanosť. Ako sa dalo čakať, zmenila sa, a postupne vďaka nej dospievame k happy-endu. Film ako celok - ako som už vravel, nič výnimočné. Dej predvídateľný, tajomstvo tajomné len trochu. Herci nehrali zle, ale film na mňa nedokázal preniesť veľa emócií, čo je škoda. Plusom je, že film má takú fajn kontrastnú atmosféru. Temný smutný dom versus krásna farebná záhrada. Zadubení chorí obyvatelia versus zdravý čerstvý vzduch a vôňa kvetov. Viac už niet čo povedať. Videné, fajočka a ide sa ďalej. 54% - 3* ()

VasaX 

všetky recenzie používateľa

Takový hezký, a to zejména vizuálně, odpočinkový film kde herecky nejvíce vyniká Firth, jinak je to takový TV film ala nedělní dopoledne. Nejvíc nadchne asi milovníky okrasných zahrad (ačkoli jim bude jasné, že tahle zahrada neleží jen tak ladem, jinak by vypadala dost jinak), protože to co mají tady je opravdu parádní a já bych tam trávil klidně celé léto. Škoda že jinak je film tkaový... nezáživný, mdlý. Jinak by to bylo pohlazení pro oči duši i mozek. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama