Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprávkový príbeh Popolušky (Camila Cabello), ktorá túži po tom, aby sa mohla slobodne rozhodovať a hlavne mať svoj obchod s vlastnoručne ušitými šatami. V tom jej však bráni jej macocha Vivian (Idina Menzel), ktorá jej sny likviduje hneď v zárodku, pretože sa podľa nej vôbec nehodí, aby dievča o niečom snívalo alebo aby svoje sny naplnilo. Popoluška si v pivnici šije šaty a chce ísť na ples, ktorý vyhlásil kráľ Rowan (Pierce Brosnan), pretože by tam mohla získať kontakt na niekoho, kto jej pomôže jej sen uskutočniť. Na plese však stretne princa Roberta (Nicholas Galitzine) a jej život sa dramaticky zmení... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (76)

marrjaana 

všetky recenzie používateľa

Libi se mi pojeti macechy a nevlastnich sester, kostymy a kupodivu me i neskutecne bavili mysky. Co me ovsem neskutecne vadilo, byla nektera hudebni cisla, princ a jeho vztah s Popelkou. Chlapec floutek, co floutkem zustane a vlastne ani nic neumi a nedokaze, kterej si najde cilevedomou pracovitou holky, ktera je neskutecna karieristka... ()

ER 

všetky recenzie používateľa

Ouvej, už po 20 minutách jsem začal přemýšlet, zda má smysl se dodívat. Muzikálové aranžmá známých fláků se s dějem minula. Dialogy prostoduché, děj bez invence. Tady jde o snahu převést tuto tradiční pohádku do moderního pojetí, bohužel jen prostřednictvím hudby a herců, kteří ani nevěděli, jak to mají hrát. Tohle chtělo Buze Luhrmana. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Extra moderné spracovanie klasického príbehu vo forme muzikálu pre dnešnú (ladú) generáciu, v šatách dnešného sveta, reflektujúci „moderné“ problémy. Nie vždy fungujúca adaptácia (dnes už) klasických piesní (príkladom je klasika od skupiny Queen), ku ktorej sa ešte pridávajú nie vždy presvedčivé herecké výkony. Camila Cabello je sympatická, vo vedľajších rolách poteší hlavne dvojica Pierce Brosnan / Minnie Driver, ale to je všetko. Filmovo ešte menej vydarenejší pokus ako (nedávny) Cats. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

V rámci vánoc občas člověk začne sledovat i na věci, které by si standardně nepustil a dokouká je až do konce. Tato Popelka je takovým filmem. Není vyloženě zlá, ale dobrá také ne. Má víc svěžích myšlenek - Popelku, která dá přednost kariéře před princem, pěkné šaty bez ramínek, zřejmě nejférovější popelkovskou macechu, jakou jsem kdy viděl, rappující partu na železničním mostě, princovu mladší sestru (!?!) a cool černošského víla/sudičku, který se svým úborem vypadal doopravdy jako motýl. Jenže má taky WTF momenty, občas na hlavu padlý scénář a bezostyšně se inspiruje Popelkou od Branagha (myši) a Ella Enchanted, ze které si sebral song Somebody to Love a Minnie Driver (oba filmy jsou přitom kvalitativně jinde). Hm. Sledoval jsem to s našimi Prťaty (15) a ani jedna nebyla ochotna dát víc, než 2 hvězdičky. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Klasický príbeh trochu inak, v modernom šate a s odkazmi na aktuálne genderové záležitosti,  ako gay, trans, feminizmus a podobne. Veci, ktoré ma až tak nepúšťali boli šaty hlavnej hrdinky, ktoré boli podľa mňa v porovnaní s ostatnými šatami najslabšie,  a niekedy až príliš snaha pôsobiť cool a moderne. Ta snaha o cool a modernosť mi ale nevadila nejako výrazne ako v iných filmoch, a to predovšetkým preto, ze film sám pôsobil moderno a jeho zámer bol jasný od začiatku. Nebola to iba akože moderná verzia klasickej rozprávky, ktorú pozná takmer každý,  ale moderný film, ktorý bral v Popoluška inšpiráciu. Pesničky boli skvelé,  výborne zaspievané a niekedy aj ich výber pobavil. Nie je to veľdielo, ale podľa mňa je to vydarená moderná hudobná komédia, pretože tento film sa neberie vážne,  ale rieši aj dôležitejšie témy. 7/10. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (8)

  • Po filmu Zakletá Ella (2004) se jedná o další variaci příběhu o Popelce, kde zazní skladba „Somebody To Love“ od skupiny The Queen. Zatímco v Zakleté Elle ji zpívá Ella (Anne Hathaway), v Příběhu Popelky tato skladba zazní v podání prince Roberta (Nicholas Galitzine). (Joe16210)
  • Natáčení probíhalo v Pinewood Studios v Londýně. (noelcoward73)
  • Na rozdíl od většiny verzí klasického příběhu Popelky není Princ jedináček, ale má sestru. (Vitox)

Reklama

Reklama