Reklama

Reklama

Všetci starostovi muži

(seriál)
  • Česko Všichni starostovi muži (viac)
USA, (1996–2002)

Hudba:

Danny Pelfrey

Hrajú:

Michael J. Fox, Charlie Sheen, Richard Kind, Alan Ruck, Michael Boatman, Barry Bostwick, Connie Britton, Alexander Chaplin, Victoria Dillard (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(145)

Obsahy(1)

Riadiť osemmiliónové veľkomesto nie je žiadna zábava, hoci sa to na ňu často podobá. Je to nekonečný kolotoč poriadne vypätých a bláznivých situácií. Mozgom a telom každej radnice by mal byť starosta. Na newyorskej radnici je tým povestným mužom číslo jeden starostov zástupca, Michael Mike Flagherty (MICHAEL J. FOX), muž nevysokej postavy, ale o to väčších schopností a ambícií. Riadiť také veľkomesto, akým je Big Apple, nie je, prirodzene, nič jednoduché. Michael to však robí so suverenitou a prehľadom generála na vojnovom poli. Aj on nejakú tú bitku občas prehrá, ale len preto, aby sa vzápätí dočkal ďalšieho sladkého víťazstva. Život na radnici dennodenne prináša obrovské výzvy, na ktorých si možno vyskúšať sily aj odvahu v súboji s neúprosnou realitou či zákonmi. Len tak možno pomôcť občanom mesta a vybojovať doslova zázraky. Veď posúďte sami. V úspešnom americkom sitcome o radostiach a strastiach ľudí z newyorskej radnice exceluje Michael J. Fox. Neodolateľným spôsobom, akým stvárnil postavu starostovho zástupcu, sa zaslúžil o slávu, popularitu a divácku obľúbenosť celého televízneho projektu. Sitcom sa po prvý raz objavil na amerických obrazovkách v roku 1996, o rok neskôr Michaela J. Foxa nominovali za jeho výkon na ocenenie Zlatý glóbus. Napokon získal dovedna tri Zlaté glóbusy za najlepší výkon v televíznom seriáli/komédii/muzikáli v období rokov 1998 2000 a cenu Emmy za vynikajúci výkon v hlavnej úlohe komediálneho seriálu v roku 2000. V roku 2000 musel Michael J. Fox prácu na sitcome ukončiť pre ťažkú chorobu. Vystriedal ho Charlie Sheen, ktorý svoj komediálny talent dokázal už predtým v mnohých celovečerných filmoch (Muži v práci, Horúce strely I, II). Aj on získal za svoj televízny výkon Zlatý glóbus v roku 2002. V záverečnej epizóde s Michaelom J. Foxom si zahralo viacero hercov, s ktorými sa preslávil v inom seriáli v Rodinných putách. Bol to predovšetkým Michael Gross a Meredith Baxter-Birneyová, ktorá v Rodinných putách hrali jeho rodičov. Pre zaujímavosť uvádzame, že v jednej z častí seriálu (údajne je Foxovou najobľúbenejšou) v The Thirty Yoer Itch hrala jeho manželka Tracy Pollanová starostovu dávnu lásku zo strednej školy. Po odchode Michaela J. Foxa sa novou výraznou hereckou posilou stal Charlie Sheen ako charizmatický Charlie Crawford. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (129)

dEst28 

všetky recenzie používateľa

Sitcom, který provází skvělá parta lidí na radnici v New Yorku, která řeší všechno možné . Hodnotím pouze první čtyři řady seriálu, protože zde exceloval skvělý Micheal J. Fox v seriálu jakožto Mike Flaherty a bez něj už seriál nebyl tak kvalitní a zábavný. A nesmím zapomenout ani na Alana Rucka ( Stuart Bondek ) ztvárňujícího asi největšího sexuálního devianta na radnici a jeho vynikající hlášky. Seriál nelze jinak, než doporučit. ()

Paity 

všetky recenzie používateľa

Bohužel vždy když vidím tento seriál, okamžitě vidím i Michaela J. Foxe, co by člověka s parkinsonem a roztroušenou sklérozou, nebo co to ten nešťastník má. Přitom je to opravdu sympaťák a v Nvratu do budoucnosti byl bezvadný. I tenhle seriál je příjemná humorná oddychovka. Ale jak říkám, ty asociace jsou u mně dopředu dané... ()

Reklama

pravo 

všetky recenzie používateľa

Skvelý seriál nás presvedčuje o zábavnosti a priateľstve úradníckeho personálu pri riadení veľkomesta. Seriál v počiatkoch úspešné ťahá dopredu hlavne postava stvárňovaná M.J.Foxom a i po jeho odchode a úspešným zhostením sa jeho úlohy Ch.Sheenom seriál nestráca na zábavnosti. Rozhodoval som sa medzi 3 či 4 hviezdičkami a priklonil som sa k vyššiemu hodnoteniu k obdivu Heather Locklear. ()

Jardicu 

všetky recenzie používateľa

Naprosto nejvic nejlepsi serial, co existuje. Porazi i vsechny komedie. Postavy si drzi svuj charakter, ale i presto nelze tak snadno ocekavat, co z nich "vypadne". Kdyz se divam na tri dily denne, a pak nejaky den vynecham, zacina mi to chybet :) Jsou to proste hlody nejvyssi kategorie a nikdy me neomrzi!!! ()

ApsidalTill 

všetky recenzie používateľa

Dávam si opäť komplet Spin City a aj keď sa my koniec štvrtej sezóny nepáčil (odchod Michael J. Foxa), posledná dvoj epizóda my urvala srdce s ohľadom na fakt, aké ťažké to muselo byť pre Michaela odísť od toho čo miluje, pre zákernú chorobu. Charlie Sheen v nasledujúcich dvoch sezónach zafungoval ako dobrá a obstojná náhrada, avšak dušou atmosféry tejto perfektnej a inteligentnej komediálnej série, je stále len Michael a tak to ostane navždy. Už len pre fakt, že s ním odišla aj Connie Britton (aktuálne hraje v super seriály American Horror Story) ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (19)

  • Koncepce seriálu se dala do pohybu poté, co autoři viděli Michaela J. Foxe ve filmu Americký prezident (1995), jak hraje jednu z prezidentových politických opor. Chtěli ho, aby zahrál nějakou podobnou postavu také pro televizi. (PanBlack)
  • Konkurzu na roli Stuarta i Paula se zúčastnil také Sam Lloyd, nakonec se mu ale dostalo pouze malé hostující role v druhé a páté sérii. (PanBlack)
  • V 17. epizodě třetí série (Pravidla sexuálního harašení) je společná scéna Jamese (Alexander Chaplin) a Staceyiny tety Marie (Priscilla Presley), během níž je kamera za Mariinou ohnutou novou a sleduje Jamese. Jedná se o poctu nejslavnějšímu záběru z filmu Absolvent. (Ištván87)

Reklama

Reklama