Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý literárny vedec Joe Turner pracuje pre CIA. Jedného dňa po návrate z obeda nájde všetkých svojich spolupracovníkov zavraždených. Pod svojím krycím menom Kondor informuje o udalosti centrálu, ale potom mu napadne, že i on sa môže nachádzať v ohrození života... (STV)

Zaujímavosti (33)

  • Film bol natočený na jeseň, no odohrával sa v zime. Na uliciach, kde sa natáčal film, sa museli odstraňovať listy zo stromov, aby sa vytvoril potrebný zimný vzhľad. Robert Redford, zanietený ekológ, na tento proces dohliadal, aby zabezpečil, že nedošlo k poškodeniu života drevín. (Arsenal83)
  • V roku 1997 Asociácia dánskych filmových režisérov (Danske Filminstruktører) v mene režiséra Sydneyho Pollacka zažalovala Danmarks Radio z dôvodu, že osekanie filmu pre televíziu ohrozilo umeleckú integritu pôvodného filmu a že vysielanie filmu v redukovanej verzii obrazovky porušilo autorské práva spoločnosti Pollack. Prípad bol však neúspešný, pretože filmové práva v skutočnosti nevlastnil Pollack. (Arsenal83)
  • Toto je jediný celovečerný film, ktorý sa kedy natáčal vo Svetovom obchodnom centre. (Arsenal83)
  • Faye Dunaway (Kathy Hale) vo svojej biografii "Looking for Gatsby" píše, že predstava únosu Robertom Redfordom (Joe "Condor" Turner) nebola moc desivá. Pri natáčaní tejto scény preto herca nahradil režisér snímky Sydney Pollack, ktorý herečku dokázal poriadne vystrašiť. (Raccoon.city)
  • Film získal v roku 1976 ocenenie "Edgar Allan Poe Award" za najlepší film a "Motion Picture Sound Editors: Golden Reel Award" za najlepšie zvukové efekty. Max von Sydow (Joubert) získal na filmovom festivale v Cartagene "Golden India Catalina" pre najlepšieho herca, ako aj "Kansas City Film Critics Circle Award" za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe. Sydney Pollack získal za réžiu "David di Donatello Award". (marlon)
  • Film sa do kín v ZSSR dostal v roku 1981 a stretol sa s obrovským úspechom. (marlon)
  • Robert Redford prohlásil, že na šest dnů neměli rozpočet, proto vznikl film Tři dny Kondora. (NinadeL)
  • James Grady napsal celou trilogii: Šest dnů Kondora (Six Days of the Condor, 1974), Stín Kondora (Shadow of the Condor, 1975) a Poslední dny Kondora (Last Days of the Condor, 2014). (NinadeL)
  • Natáčení probíhalo ve městech New York, Washington a New Jersey. (SONY_)
  • V písni „Fitter Happier“ britské skupiny Radiohead je použit sampl z filmu. (Fenk)
  • Počítač, který je na začátku filmu použitý pro skenování, je set dvou počítačových skříní. V jedné je samotný počítač DEC PDP-8/E a pod ním pevný disk RK05 (1500 otáček, 14" výměnné cartrige s plotnami o kapacitě cca 2,5MB). Druhá skříň je osazená páskovou jednotkou DECTape TU56. Optické rozpoznávání znaků na tomto počítači je pravděpodobně jen filmařskou licencí. Výkon stroje nebyl pro podobnou práci dostatečný. (nocturne)

Súvisiace novinky

Redford prchá před LaBeoufem

Redford prchá před LaBeoufem

26.07.2011

Samozřejmě jen na plátně. První dobrá zpráva: Robert Redford se vrací k jednomu ze žánrů, který jej proslavil – když se řekne „polit-thriller“, každý si vybaví legendární Tři dny kondora. Nový film,… (viac)

Denzel si hledá bezpečné bydlení

Denzel si hledá bezpečné bydlení

11.07.2010

V akčním thrilleru Safe House studia Universal si totiž zahraje vězně a zároveň korunního svědka, který je pod ochranou CIA. V rámci programu pro ochranu svědků je uklizen někam do Jižní Ameriky.… (viac)

Reklama

Reklama