Reklama

Reklama

Kapitál v 21. storočí

  • Česko Kapitál v 21. století (festivalový názov) (viac)
Trailer 1
Francúzsko / Nový Zéland, 2019, 103 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentárny film o vzťahu medzi bohatstvom a mocou, ktorý skúma, prečo jednostranné hromadenie kapitálu spôsobuje prehlbovanie sociálnych nerovností a úpadok demokracie, ktorú nahrádza oligarchia. S pomocou popredných svetových ekonomických expertov skúma vývoj kapitalizmu a jeho slabiny od francúzskej revolúcie cez svetové vojny až po súčasný vzostup nových technológií. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (4)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

„V tejto krajine máme mýtus, že čo je dobré pre Wall Street, je dobré aj pre hlavnú ulicu. To však nikdy nebola pravda.“ Fakty, ktoré nám predkladá tento dokument, sú fakty - a s tými sa dá súhlasiť. Lenže neponúka odpovede a skutočné riešenia. Je len sumárom určitej doby vývoja ľudstva, ktoré čelí len malému presúvaniu zdrojov. Bohatí len zriedkakedy prichádzajú o svoje poklady. Možno je to zámer tvorcov, ale problém bez možného riešenia vyznieva ako výčitka. ()

Reklama

nikolajevic 

všetky recenzie používateľa

pre človeka, ktorý má ľavicové vnímanie a občas aj číta, tento dokument neprinesie veľa nového. je to zhrnutie novovekých dejín z pohľadu radového občana a kapitálu. názov si film prevzal z knihy od t.pikettyho, ktorý je jednou z hovoriacich hláv. chýbala mi dominantná myšlienka, ktorá by prierez dejinami previazala, a azda aj v nejakom zmysle diváka nadchla. ako študijný materiál pre stredné školy - môže byť. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Zrozumiteľne a presvedčivo podaný pohľad na vec. A je nutné mať na zreteli, že POHĽAD na vec - opačný názor tu nie je prezentovaný, tézy nie sú spochybňované. Keďže ale v mojom prípade platí, že je to pohľad, ku ktorému sa názorovo prikláňam, tak pridávam štvrtú (hoci čiastočne "ideologickú") hviezdičku. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama