Reklama

Reklama

Na zdravie

(seriál)
USA, (1982–1993), 110 h 7 min (Minutáž: 22–47 min)

Hudba:

Craig Safan

Hrajú:

Ted Danson, Shelley Long, Kirstie Alley, Nicholas Colasanto, Rhea Perlman, Woody Harrelson, Kelsey Grammer, Bebe Neuwirth, George Wendt, Paul Willson (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(272)

Obsahy(1)

"Na zdraví" je bar, který převezme Sam Melone, playboy se slabostí na letušky. Bar pravidelně navšťevují jeho kamarádi s nudným životem, aby si ho zpestřili a odpoutali se od problémů (s alkoholem). Mezi zaměstnanci baru je poměrně jednoduchý, a proto vtipný Woody a také místy protivná číšnice, která pase po majiteli domu, ve kterém se bar nachází. A taky Rebecca, která sice v baru pracuje, ale nikdy nikdo ji pracovat neviděl. (masw)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (39)

Prstýnek (1982) (S01E01) 

Úvodná epizóda zaujme panoptikom pohoďákov, no žiadna postava nevyzerá byť ťahačom seriálu. ()

Samovy ženy (1982) (S01E02) 

V druhej epizóde už niektoré postavy ukázali zo seba viac a sú divákovi bližšie. Pod kritiku sa dostáva najmä Sam kvôli svojim povrchným známostiam. Vidíme tak rozdiel medzi intelektuálmi a pseudointelektuálmi, Coach zase pobaví svojím motivátorstvom. Podstatne lepšie, ako prvá epizóda. ()

Sam v jedenáctce (1982) (S01E04) 

Divák sa dostane ešte bližšie k postavám, ktoré sú ešte ľudskejšie ako naposledy, pričom hláška strieda hlášku. Dave Richards: Not only am I incredibly good looking, I'm also incredibly rich and incredibly nice. Sam Malone: And incredibly married. Diane Chambers: Well, I am sorry to hear that. Dave Richards: You are? Diane Chambers: Yes. I was hoping to reject you based solely on your personality. ()

Koučova dcera (1982) (S01E05) 

Až v tejto epizóde sa vo mne prelomila bariéra zabraňujúca dať príjemnému sitcomu pohladzujúcemu po duši so sympatickými postavami, morálnym ponaučením a trochou cynizmu plný počet. ()

Špión, co přišel na jedno studené (1982) (S01E12) 

Vtipy sa zdajú byť už trochu ošumelé a chýba im stupňovanie. Vtipom o Normovi a jeho žene chýba reálny základ, na ktorom by sa dalo zasmiať, len jeho reakcie na ňu nestačia. ()

Dnes nabízí Sam Malone (1983) (S01E13) 

Sam sa cíti ako prostitútka, jeho pocity pomáha rozobrať rozkošne škodoradostná Diane, Coach riadne koučuje a dočkáme sa aj prízvuku československého hokejistu. Vtipy sa perlia jedna radosť. ()

Hoši z baru (1983) (S01E16) 

Problematika gayov hádzaná ako horúci kameň zo xenofóbnych štamgastov na plecia majiteľa baru je podaná ľahko a s reálnymi hlúpymi názormi zabednených hláv neprijímajúcich nové názory. Samozrejme, ide o humor a situácia sa ľahko vyrieši. ()

Nesoutěžím (1983) (S01E18) 

V Cheers už bolo aj lepšie. Tradičná sitcomová schéma obídenia závažných tém a bezpečného zakotvenia v zaužívaných zápletkách nevyčnieva ani humorom, ktorý sa ešte v tej dobe nepúšťal do veľmi odvážnych manéverov a ostal skôr príjemným, no neškodným čajíčkom. ()

Vydařené námluvy (1983) (S01E20) 

Zápletka baví, je totiž postavená na vzťahu dvoch hlavných postáv, Sama a Diany, z čoho vzniklo pár dobrých vtipov. Coach v seriáli vždy spontánne prekvapí hláškou a vyšlo mu to aj teraz. -You can call him Coach.- Or use my other nickname, Red.- Red? As a player, his team-mates called him Red.- Because your hair was red? - No, ma'am. Because I read a book. ()

Kdo z koho, 1. část (1983) (S01E21) 

Lepších 60%. Zápletka sa zdá byť otrepaná, vtipy však potešia a využitie postavy bez jej zobrazenia je tiež fajn. V závere veľmi sympatické a nútiace pozrieť ďalšiu epizódu. ()

Kdo z koho, 2. část (1983) (S01E22) 

Veľmi naťahovaný záver série s jasne očakávaným koncom. ()

Season 2 (1983) (S02) 

Coach občas už nie je hlúpy prirodzene, ale nasilu. A to vadí. Inak opäť výborná séria plná vtipov, kde bohužiaľ ale postavičky veľmi nevyskakujú zo svojich škatuliek. ()

Přesilovka (1983) (S02E01) 

Dobré pokračovanie predošlej epizódy. Diane sa ukázala viac psycho, ako doteraz a epizóda mala tak v určitých miestach aj dramatický náboj. ()

Sestřička naivka (1983) (S02E02) 

Cliff vs. Paul zaručene pobaví. Fajn epizóda o priateľstve s množstvom vtipov. ()

Osobní záležitosti (1983) (S02E03) 

Do vtipov opäť výborná epizóda, no sexuálne harašenie a obťažovanie po obsahovej, ani po dramatickej stránke ostáva veľmi nevyužité. ()

Šmírák, co vraždil (1983) (S02E04) 

Epizóda si okrem vtipov hereckých alebo so sexuálnym podtextom dovolila ja trochu napätia z fyzického násilia, čím ozvláštnila bežnú rutinu ničím neohrozených postáv. ()

Sumnerův návrat (1983) (S02E05) 

Jedna z najlepších epizód doteraz o slávnom Sumnerovom návrate, ukazujúca intelektuálne rozdiely, ako aj charakter jednotlivých postáv v množstve nahrávajúcich gagov. ()

Srdeční záležitosti (1983) (S02E06) 

Slabší vtip v prológu, no situáciou naznačuje smer epizódy. Carla a jej strach z normálneho vzťahu síce nie sú až tak vtipné, no dávajú priestor jej ako postave prehĺbiť svoj charakter. O zábavu sa postará Norm a jeho pivný rozpočet a prekvapivý čierny humor. ()

Staré lásky (1983) (S02E07) 

Cliff vysvetľuje prirodzený vývoj a povahu pohlaví a má asi prvýkrát chuť prečítať si knihu, Norm dáva trenkám 5 minút a Sam láskyplne spomína na staré časy s niekdajším spoluhráčom. Dave sa tu svojím egoistickým alfasamectvom stáva kultovým. Vo vzťahu to škrípe a ani sa všetko nevyrieši, no vtipné situácie prebíjajú nedostatky. ()

Coach trenérem (1983) (S02E08) 

Každý fanúšik Coacha vrieska radosťou pri jeho rozprávaní "povzbudzujúcej historky. Must see. ()

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (viac)

Reklama

Reklama