Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje teória, že sa rodíme s malým množstvom alkoholu v krvi a mierna podnapitosť otvára našu myseľ svetu okolo nás, zmenšuje naše problémy a zvyšuje kreativitu. Povzbudení touto teóriou sa Martin a jeho traja priatelia, unavení stredoškolskí učitelia, pustia do experimentu spočívajúceho v tom, že si počas pracovného dňa udržujú stálu hladinku. Ak dokázal Churchill vyhrať druhú svetovú vojnu v alkoholickom opare, čo by mohlo pár kvapiek znamenať pre nich a ich študentov? (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (522)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Thomas Vinterberg, Mads Mikkelsen a staří známí z Festen (1998). Aneb další generace dánského filmového zázraku 90. let. Už Jagten (2012) byl geniální a bude skvělé, pokud Vinterberg a Mikkelsen najdou další společné téma i v budoucnu. Druk patří mezi ty filmové zážitky, o kterých není problém mluvit jako o diamantech. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Všetky mne blízke osoby vedia, že som absolútnym abstinentom, ktorý doposiaľ nikdy neokúsil chuť alkoholu. Na diskotékach som vždy robil “rozvozára”, tiež mi bývalo zle ako ostatným, no z mixu 100% džúsov, ktorých keď za noc na lačno vypijete zo 10, bude Vám tak krútiť žalúdok z ťažoby, že ešte aj konzumácia pól litra vodky sa môže javiť ako lepšia voľba pre “triezvejší” pohľad na svet. Prvý krát som okúsil “chlast” v 2011 počas finále LM medzi Barcelonou a Manchesterom UTD 3:1 (góly: Pedro, Messi, Villa, Rooney), držanie lopty 68%-32%, rohy 6:0, strely 22:4, strely do priestoru brány 12:1, fauly 5:16, ofsajdy 1:6. Bol to Radler “ZB”, a i keď toto asi nie je celkom chlast pre chlapov, nikdy nezabudnem nato, kedy som sa stal alkoholikom 😀 Ale dosť bolo z môjho súkromia, poďme k filmu. “Another round” je proste veľmi vydarenou, psychologickou sondou do sveta postupnej straty či naopak opätovného získania zdravého úsudku, kedy človek nakomplet stráca/získava dohľad nad tým, kedy je prekročená hranica “únosnosti”, teda akýsi bod “zlomu”. Alkohol vplýva na každý organizmus inak. Jednému rozviaže jazyk, dokonca môže byť zábavnejší, inému naopak rastie latka agresivity či intolerancia okolia. Nič to však nemení na tom, že alkohol je “metla ľudstva” a jediná droga, ktorá je oficiálne tolerovaná úradmi napriek tomu, že je jednou z hlavných príčin páchania vrážd, smrteľných nehôd, domáceho násilia, tragických náhod, znásilnení, ublížení na zdravý a pod. No a teraz ma napadá otázka pre všetkých, ktorých sa to týka. Keď toto všetko viete. Prečo pijete (bez miery) ? 🙂 Je totiž milión iných spôsobov, ako sa dá újsť od reality, než potom následne znášať následky svojich činov .. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vinterbergovi asi okrem iného išlo o vykreslenie vlastného národa ako národa pijanov a podarilo sa mu to. Ale film je tým pádom tak univerzálny, že sa v ňom nájde pomaly každý národ na svete, ak nerátame moslimské krajiny, ale ani tam nemôžeme dať ruku do ohňa, že. Kto iný by mohol hrať hlavnú úlohu ako Mads Mikkelsen a ak mu budú hviezdy naklonené, mohol by sa dočkať možno aj oscarovej nominácie. Inak ide o jeden z najdiváckejších Vinterbergových filmov, je prístupný každému, humor je univerzálny, ale nie prvoplánový, i keď pri popise jednotlivých scénok by sa tak mohlo zdať. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Nuž, ako to kedysi bliakali starí dobrí Die Toten Hosen - "Kein Alkohol ist auch keine Lösung" . Pravda pravdúca, žiadny alkohol nie je žiadne riešenie. Však aj všetci životom ostrieľaní borci vravia, že život Ťa naučí... (piť). Takisto z rôznych štatistík dobre vieme, že v rámci jednotlivých zamestnaní sa najviac notorikov nájde medzi lekármi a učiteľmi. Takže je vlastne niečo, v čom by tento film mohol prekvapiť? Nie je, ale aj tak je to perfektná jazda priamo pod stôl! A na mňa pri jeho sledovaní prichádza "slina ukrutnica"! ()

Ant 

všetky recenzie používateľa

Výborná polemika na téma alkohol a jeho klady a zápory. V přiměřených dávkách život obohacuje, v nepřiměřených má šanci ho zničit. Smála jsem se, až jsem brečela. A nakonec brečela doopravdy. Téma Dánům a v podstatě i Čechům blízké. Každý známe nějakého alkoholika, pokud to nejsme my sami. Finále bylo absolutně dokonalé. Tragičnost a komedie v jednom. Prostě život. Tenhle rok je pohřbem filmu a kultury a tento film mi dal naději, že ještě všechno není ztraceno. Děkuju za potřebný úsměv, který mi Mads Mikkelsen a spol. vykouzlili. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (16)

  • Ve filmu se objeví kodaňská restaurace Lumskebugten a hospody Alléenberg a Sankt Peder. (ČSFD)
  • Téměř celý film byl natočen v Kodani. Finální taneční scéna se odehrává v přístavu nedaleko sochy Malé mořské víly a Churchillova parku. (Jurkodak1)

Súvisiace novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (viac)

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (viac)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (viac)

28. Dny evropského filmu startují!

28. Dny evropského filmu startují!

15.06.2021

DEF proběhnou v termínu od 16. do 23. 6. v Praze, Ostravě, Brně a v dalších městech ČR v rámci festivalových ozvěn. DEF jsou filmovým festivalem, který se již 28 let zaměřuje výhradně na současný… (viac)

Reklama

Reklama