Reklama

Reklama

Princova cesta

  • Česko Princova cesta (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Keď pri jednej zo svojich prechádzok po pobreží objaví mladý opičiak Tom bezvládneho a zraneného starca, netuší, aké veľké tajomstvo pred ním leží. Prešedivelý muž je princom, ktorý pochádza z neznámeho kontinentu. Medzi ním a mladíkom sa začne odvíjať prekvapivé priateľstva. V Tomovom svete, z ktorého sa vytratila radosť, nadšenie i zmysel pre dobrodružstvo, pôsobí pochabý starý princ ako zjavenie, ktoré ale nie všetci vítajú s nadšením. Dvoch priateľov čaká magická cesta za poznaním, ktorá vedie cez podivuhodné veľkomesto až do neprebádaných hlbín lesa. Film Jeana-François Laguioniea a Xaviera Picarda je očarujúcou poklonou imaginácii a ódou na priateľstvo nespútané konvenciami. (Filmtopia)

(viac)

Recenzie (6)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Nezáživná a předvídatelná variace na Gulliverovy cesty, příliš plytká na film s přesahem a příliš rozháraná na pohádku. Příběh nakousl několik motivů, aniž by jakýkoliv rozvinul, nebo přinesl uspokojivé stanovisko. Silnou myšlenkou neoplývá ani zbytečně předčasný a jalový závěr. Připadalo mi, jako kdybych sledoval brutálně sestříhanou verzi mnohem lepšího a emocionálně plnějšího snímku. ()

Tomihiro 

všetky recenzie používateľa

Volné pokračování filmu Le Château des singes z roku 1999 v modernějším pojetí animace. Příjemný návrat do jednoho ze světů Jean-François Laguionie v příběhu o odvaze a nezdolném přátelství. ()

blondboss

všetky recenzie používateľa

V niečom veľmi unikátny snímok, v niečom veľmi upokojujúci, v niečom zas veľmi hluchý až nudný bez nejakej zaujímavejšej dejovej linky. Každopádne ma celkom dostali veľmi slušné animácie, ktoré sa značne líšia od tých klasických veľkorozpočtových, ale tu to paradoxne vôbec nebolo na škodu a celkovo tomuto snímku s príjemnou melancholickou hudbou pridali na exkluzivite. Kebyže je to dejovo trošku viac rozvetvené, pridám aj ďalšiu hviezdu, takto sú to len silné tri. 65 % ()

cinemafil 

všetky recenzie používateľa

Film o naději , síle snů a naději. Vizuálně zdařilý snímek. Nikdy není pozdě doufat. Jak uzavření se dosebe vede jen ke zkáze a postupné celkové devastaci. Dávám 3* ()

Reklama

Reklama