Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

mira007 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý slovenský romantický film o prodejci z jarmarků bez nohy, který se dá do kupy s cikánskou zlodějkou. Malá komorní roadmovie, která příjemně plyne a je mile zábavná. Největší pecka pro české diváky jako já zvláště je, že to je ve východoslovenském nářečí, takže je často "piču" rozumět. Silný konec z toho udělá trochu něco víc. Kamila Mitrášová a Michal Ilkan spolu dobře fungují ale nejlepší je herecky Michal Soltesz v roli kamaráda hlavního hrdiny. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príjemná smutno-smiešna komédia o láske a nádeji. Napriek šarišskému nárečiu bolo dobre rozumieť, priznávam, že som si myslel, že to bude horšie. Príbeh je veľmi jednoduchý, rozpráva nežným spôsobom o zoznámení a vzťahu medzi mladučkou rómkou a slovákom... Národnostný rozdiel vypichujem úmyselne, lebo film je predovšetkým o porozumení a tolerancii medzi národnosťami a robí to excelentne. Absolutórium si zaslúžia aj neherci, ktorí zvládli svoje party dokonale. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

No priznám sa, išiel som do kina so zmiešanými pocitmi. Avšak treba uznať, že film ďaleko prekonal moje očakávania - sympatickí herci, medzi ktorými perfektne fungoval vtipný dialóg, pekná réžia, zaujímavá hudba... A záver, ktorý pomerne verne odráža realitu, aj keď na druhú stranu treba uznať, že to skončilo práve v tom najlepšom. Ani si nepamätám iný film, kde by rozuzlenie prišlo tak náhle a film tak nečakane skončil. Až sa zdá, že by to mohlo mať pokračovanie. Ak nie, tak dosť od veci finále, bohužiaľ. Možno sa autori báli alebo nechceli ďalej rozoberať tému, neviem. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

hygienik odpad!

všetky recenzie používateľa

Viem, že je moje hodnotenie asi prísne, ale subjektívne je tento film asi najhorší, čo som videl za posledného pol roka. Skôr než komédia je to paródia s vtipmi hodnými základnej školy. Ako telesne postihnutý mám dojem, že film uráža postihnutých aj Rómov. Ústredná dvojica pôsobila, že má v obyčajných ľuďoch vzbudiť dobrý pocit - Ja na tom nie som tak zle ako títo dvaja (mám rodinu, prácu, zdravie atd). Takže je to komédia na pozdvihnutie morálky dolných 4 miliónov, ktorí sa lopotia celý život a nestúpajú hore. Scenár mal potenciál riešiť veci, to však neurobil a záver diváka utvrdil v tom, že životný údel je vec nemenná. Naprosté nízkorozpočtové zlyhanie. Ale čo, je to po našemu a to stačí. Zme še pobavili, ta ne? ()

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja sa tak hanbím. Po dopozeraní som len sedel a hľadal tie správne slová. A tie neprichádzali. Ako kategória slovenský film je vo väčšine prípadov katastrofa, ale keď už východ niečo natočí, to fakt stojí za to. Preráža to dno viac jak jojkárske sitkomy a čo je najvác, 4-krát to vypredalo svidnícke kino. Nesvedčí to o kvalite filmu ale o demencií miestnych a prehnanom lokálpatriotizme. Ne, nebudem sa ďalej vyjadrovať. Super ODPAD! ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Film měl předobraz ve scénáři pojmenovaném „Šlepa láska“ z 90. let 20. století, kdy ho měl točit režisér Martin Hollý. Bylo dohodnuté natáčení v českých studiích, V. Staviarsky třikrát přepracoval scénář a nakonec všechno padlo na penězích. Staviarský byl tak zklamaný, že na dlouhé roky odmítal psát jakýkoliv scénář a věnoval se jen literatuře. (Tonula)
  • K závěru filmu řekla Kamila Mitrášová: „Myslím, že se Veronce nepodařilo vrátit za Milanem. Zůstala v Dánsku, dělá tam nepěkné věci a nemá velmi hezký život. Je to kvůli tomu, že byla naivní a každému uvěřila.“ (Tonula)
  • Film vznikl jako nízkorozpočtový. Jeden z autorů řekl: „Mnoho lidí do toho šlo zadarmo, folkloristy jsme dotáhli za guláš a pivo. Bez toho by se nám to za takové peníze nepodařilo, náš snímek je 10x levnější než běžný slovenský film.“ (Tonula)

Reklama

Reklama