Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 2062. Zem je takmer mŕtva, zničila ju ozónová diera, jedinými jej obyvateľmi sú väzni a ich strážcovia. Nádejou sa javí byť obrovská kozmická transportná loď USS Legacy, na ktorej palube spia v kryogenetickom spánku desaťtisíce budúcich kolonistov. Našiel sa totiž spôsob, akým sa dá v budúcnosti ozónová diera zoceliť. Je tu však komplikácia menom generál Swann (Douglas Arthurs) - psychopat, ktorý ušiel z väzenia a spolu s hŕstkou najvernejších plánuje ovládnuť USS Legacy a naštartovať diabolský plán... (beso74)

(viac)

Recenzie (2)

beso74 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak sme to posrali... Ozónová diera zničila život na Zemi, nádeje ľudstva sú zhromaždené na vesmírnej lodi krúžiacej okolo Zeme s množstvom spiacich kolonistov. Zem už funguje len ako trestanecká kolónia (ale ako, keď všetci ju opustili a sú na lodi, lebo sa tam nedá žiť?) A keď sa zdá, že bude lepšie ujde pomätený generál a začína to smrdieť prešvihom a katastrofou. Tak isto, ako pri sledovaní tohto kúska od Američana s českými koreňmi, Lloyda A. Simandla, ktorý sa v 90. rokoch presťahoval do Prahy, aby tu točil svoje ultra sprosté a takmer nesledovateľné sračky. Snaha o crossover medzi Star Wars a Die Hard vyzerá celkom fajn akurát tak na papieri. Prakticky je to siahodlhá hodinu a pol trvajúca nuda, kde je na začiatku jedna chaotická prestrelka, potom sa kecá a kecá, príde na 3-4 (katastrofálne natočené) súboje a je tu vytúžený záver. Triky sú otrasné, kartónové steny väzenia, detské pištoľky, do oči bijúce plastikové makety kozmických lodí. A najväčšie sklamanie? Mdlý a nevýrazný Joe Lara. Asi fakt spravil veľmi dobre, že po tomto filme zavesil herectvo na klinec... ()

Godhaj 

všetky recenzie používateľa

,,Can I have two women?“ Simandl se vrhl na akční sci-fi, ale opět je to šílený brak, na zemi chybí ozón a celé se to odehrává na oběžné dráze v nějaké kocábce. Hlavní záporák Douglas Arthurs má jednu hereckou polohu, a to tajemné šeptání, takže mu není vůbec rozumět, a to obzvlášť když hraje pikantní a hlasitý hudební doprovod, který jsem po pár minutách začal nenávidět. Přestřelky a souboje jsou naprosto tristní a zpomalené záběry chůze k nevydržení. Ochotnické hraní a papundelkové kulisy jsou nezbytností. Aspoň že na Elise Muller a dvojici českých hereček se dalo koukat, zbytek je typická Simandlovská nuda. Jen zde zcela chybí svlékání otrokyň, jejich omývání a kupodivu i těžba kamene, která je snad v každém jeho filmu. ()

Reklama

Reklama