Reklama

Reklama

Čo sa stalo Zoë?

  • USA Saving Zoë
Trailer

Od vraždy jej staršej sestry Zoë (Vanessa Maranová) uplynul už rok a Echo (Laura Maranová) ešte stále nie je úplne v poriadku. Práve nastúpila na strednú školu a zo všetkých síl sa snaží udržať životnú rovnováhu, zatiaľ čo jej matka (Whitney Goinová) berie priveľa antidepresív a otec (Jason Davis) priveľa pracuje. Začiatkom školského roka Echo získa od Zoëinho bývalého priateľa Marca (Chris Tavarez) nečakaný darček – sestrin denník. Echo sa ho spočiatku zdráha čítať, ale len čo sa ponorí do tajomstiev netušeného Zoëinho tajného života, ho už nedokáže odložiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Saving Zoe" bude asi jeden z tohtoročných prehliadnutých filmov, ktorý si ma ale v mnohých aspektoch dokázal získať. Neviem koľko ľudí si bude pamätať, keď som hodnotil film "Dear Diary I Died". Celkom bolestivý filmový zážitok. Poviem ale pravdu, že vo všetkom, kde tamten film zlyhal, tento film podľa mňa fungoval. Teda... väčšinou. Je tu pár veci, ktoré nefungujú, no k tomu sa dostaneme. Pár dní dozadu som už chválil Lauru Marano a tentokrát ju môžem opätovne pochváliť. Hlavná rola jej sedí, je prirodzená, má moje sympatie a je rozhodnutá zistiť, čo sa stalo. Často mám pocit, že tie emócie, ktoré do toho dáva sú maximálne úprimné. Možno za to môže fakt, že jej sestru Zoe hrá jej skutočná sestra Vanessa Marano. A možno si dokázala pri niektorých momentkách predstaviť, ako by sa cítila, keby to bola jej sestra. A keď ešte k tomu hrá zavraždenú Zoe, viem si predstaviť, že to mohlo pre ňu vytvoriť tie potrebné podmienky na jej herecký výkon. Takže uznávam, že bola veľmi dobrá. Jej sestra Vanessa Marano tiež podľa mňa funguje veľmi dobre a scénky s ňou nepôsobia tak pateticky a nasilu, ako vo väčšine týchto filmov. Christopher Tavarez je dobrý ako Marc, a verím mu, že bol do Zoe zamilovaný. A čo sa týka Giorgie Whigham, s ňou je to trošku komplikované. Mám pocit, že jej dlho trvalo, než si uvedomila celú situáciu, a čo vlastne spôsobila a potom chcela veci napraviť. A dávam jej za to plusové body. A keď má hrať zlomenú a skutočne utrápenú kamarátku, celkom som jej to veril. A celkovo rozuzlenie celého príbehu tiež nie je najhoršie. Nemôžem povedať, že by sme to už nevideli, no minimálne to pôsobí uveriteľne a dobre spracované. Film však zlyháva vo všetkom, čo sa netýka hlavnej dejovej línie a to zisťovanie, čo sa stalo so Zoe. Ako vzťah Abby a Chessa je tu dokopy zbytočný. Ako fakt, že rodičia spolu s Echo navštevujú psychológa, no k ničomu sa reálne nedostaneme. A celkovo mám pocit, že je to len kopec scénok s výhovorkami, ktoré nič neprinášajú. Je inak super ešte vidieť, keď Echo pochopí, že napriek tomu, že Zoe bola jej sestra, tak ju vlastne skoro vôbec nepoznala. A skrz ten denník odhalí viac, než by verila. A je smutné, že takéto veci sa rozhdone stávajú. Technickým problémom, ktorý by som ešte vyzdvihol je, že niektoré scénky sú zbytočne ťahané cez farebné filtre, alebo sú zle nasvietené a nevyzerajú dobre. Toľko ešte ku kritike. Ako celok som rád, že som film videl a Laure Marano prajem úspešnú kariéru. Myslím si, že má na niečo našliapnuté. Hodnotenie: B ()

lineker 

všetky recenzie používateľa

Teen thriller, který bohužel doplácí na značnou žánrovou nevyváženost. Nedokáže si jí za svým a tím bohužel udržet silné tempo. ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Zoe a Echo jsou sestry co vypadají takřka stejně Zoe je živější  a Echo je spíše zakřiknutá. Jednoho dne Zoe někdo zabije a chytnou ho a její sestra najde její deník a snaží se zjistit jak to bylo (dále to rozepisovat nebudu šel bych do spoilerů). Ten film je dobrý, ale je debilně natočený většinu filmu vidíme jen Echo jak se maluje a obléká jak svoje sestra a chodí na party případně do školy vykecává s klukem co se jí líbí a se svou kamarádkou (ta herečka mě přijde povědomá už jsem ji kdysi viděl , ale nevzpomenu si kde) a tomu deníku se to věnuje tak 10 minut přičemž 8 minut z toho jsou jen kecy jak miluje svého kluka taky je škoda, že v popředí je ta méně pěknější . Závěrečná pointa jak se to stalo a kdo to byl je povedená , ale než to k ní dojde tak to trvá a nudí. 60 procent ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá teenage krimi dráma, ktorá so sebou prináša naozaj kvalitný potenciál, ale finálny produkt zostáva tak trochu v úzadí. Keby bolo menej času venované snahe Echo napodobniť svoju populárnejšiu sestru Zoë, a viac samotnej interpretácii tajomného denníka a okolností, za ktorých bola Zoë zavraždená, bolo by to rozhodne prínosné. Na to, že film má len 95 min, tak tu bolo až príliš veľa lyrických scénok, ktoré dej skôr spomalili. A to je škoda, lebo takéto niečo si zaslúžilo určite svižnejšie tempo. Ale inak fajn, akurát že nie viac ako na 3* (hoci potenciál to malo aj na 5) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Teenagerská krimi dráma, ktorá by pri lepšom scenári mohla dopadnúť veľmi dobre. Predsa len bol tu ten nádych mysteriózna, ktorý ostal nevyužitý, keďže v podstate ostal len vo forme zjavovania sa, nič lepšie nepriniesol. Plusom je, že dejovo nepokulháva a ide priamočiaro za odhaľovaním toho, čo sa stalo. Téma alkoholu, zneužívania a mladistvých mohla byť ale zahraná vernejšie. A niektoré scény vyzneli zbytočne až trápne, napríklad černoch ležiaci zakrvavený pri aute skoro hodinu, ktorý sa následne postaví a hneď bez problémov zmláti zloducha. Problém bola tiež časová rovina - postavy vyzerajú úplne rovnako a tak nie vždy je jasné, čo je minulosť a čo súčasnosť. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (3)

  • Na natáčení byla přítomna i autorka knižní předlohy Alyson Noel. (me116)
  • Natáčení probíhalo od 17. července 2018 do 5. srpna 2018 v americkém městě Augusta ve státě Georgie. (me116)

Reklama

Reklama