Reklama

Reklama

What Breaks the Ice

  • Veľká Británia What Breaks the Ice
Trailer

Obsahy(1)

Letný príbeh dvoch tínedžeriek, Emily (Madelyn Cline) a Sammy (Sofia Hublitz), ktoré pochádzajú z dvoch úplne rozdielnych svetov a ktoré sa stanú počas prázdnin najlepšími kamarátkami v jednom luxusnom letovisku roku 1998. Avšak jedna neočakávaná udalosť podrobí ich priateľstvo ostrej skúške. (sochoking)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na úvod poviem, že asi si musím vyberať iný typ filmov, ktoré budem pozerať v nedeľu o 7:00 ráno. Pretože v takom čase asi človek potrebuje niečo ľahké, čím svoj mozog rozbehne a dokáže sa uvoľniť. A "What Breaks The Ice" rozhodne nie je týmto typom filmu. Čo to ale znamená? Myslím si, že počet hviezd už dáva jasný signál, no trošku to rozvediem. Realita je taká, že počas prvej polhodiny som mal pocit, že smer filmu bude totálne iný a vôbec som nemal predstavu kam sa to celé vyvinie. A hoci som mal pocit, že priateľstvo medzi Sammy a Emily bolo spracované celkom dobre, nešlo o niečo, čo by ma nejako výrazne nakoplo. Bolo to v pohode, ale trošku nudné. No keď sa potom veci otočia a dostaneme sa k úplne inej zápletke (nebudem spoilovať), veci naberú odrazu úplne iný spád, stane sa to zaujímavejšie a hlavne musím oceniť, ako režisérka dokázala úplne zmeniť tón filmu úplne jednoduchými vecami ako je osvetlenie a farby. To je skvelé. Mimo iné sú tu aj určité drobné detaily, ktoré začali dávať väčší zmysel, keď pochopíte celkový kontext. Ako napríklad priznanie Sammy, že neznáša pivo. To je jedna z maličkostí, ktorá sa odhalí. A bude ich trošku viac. No pomohlo mi to dať si jednotlivé udalosti do súvisu a celá situácia, ktorá sa odohrala odrazu pôsobila úplne inak. Čo však ešte na filme vysoko oceňujem, že ani raz nenechal urobiť svoje postavy niečo, čo by mi prišlo neuveriteľné. Hoci mali často na to celkom slušnú dávku priestoru. Vynikajúca scénka mi prišla kde sa Sammy a Emily rozprávajú o celej tej situácii v posteli a Emily povie (pre mňa asi jej pamätnú vetu) "I´m not a backstabber". Natočené je to skvele, emocionálny rozsah je na postavách po tej nepríjemnej udalosti silno badateľný a dievčatá to zahrali veľmi dobre. Najmä Sammy ma úplne prekvapila. A tá temná stránka, ktorú v sebe mala a mohla dať najavo. Záver filmu - skvelá práca. Opäť mám pocit, že postavy ostali svojim slovám verné a dočkali sme sa veľmi uspokojivého, emocionálneho zakončenia. Možno by som jedine uvítal počas posledného momentu medzi Emily a Sammy len malého finálneho úsmevu zo strán oboch dievčat. Taká maličkosť mohla niečo ešte predsa len pridať. Vo výsledku, ale veľmi silný film, ktorý má síce pomalý rozbeh... ale vo výsledku skutočne stojí za to. Hodnotenie: A- ()

J.F.B. 

všetky recenzie používateľa

"Can't believe your parents paid $200 for that stuff, it's disgusting." Real Tom Hardy mi v poslední době udělal obrovskou radost hodnocením a výstižným komentářem k American Vandal (do kterého jsem jej náhodou skutečně nutil, na rozdíl od mnoha jiných věcí, u nichž mi připisuje zásluhy), takže když mne v pátek požádal, abych se podíval na lehce obskurní prvotinu neznámé režisérky, nemohl jsem ho prostě neposlechnout. Ačkoliv mne od toho následně odrazoval – čemuž se teď ani nedivím. Prostředí a dobové zasazení zní sice lákavě, kamera a střih jsou skvostné a v klidu strkají do kapsy i netflixovskou produkci, jenže příběh samotný zdaleka nedosahuje technické a produkční úrovně snímku či hereckého výkonu Sofie Hublitz. Zamrzí to o to více, neboť se tu najdou mnohé slibné momenty, sympaticky upomínající například na první sérii The Sinner nebo (mnou tedy poněkud nadhodnocený) australský The Kettering Incident. Snaha o vytvoření mysteriózní atmosféry však zjevně není prioritou a film se raději potácí v množství nezajímavých flashbacků, aby se nakonec zdlouhavě dokodrcal k zapomenutelnému konci. Tři hvězdy jsou tedy hlavně z úcty k tvůrcům a tomu, co dokázali z mála vytvořit. Na další The Short History of the Long Road si evidentně budeme muset ještě nějaký čas počkat... (♪♫) ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Nenáročná letná pohodová krimi oddychovka o dvoch mladých šuškách z úplne rozličných svetov, ktoré sa stali počas prázdnin najlepšími kámoškami v jednom luxusnom letovisku, a ktoré  ukrývali jedno nepríjemné tajomstvo. Síce nič prevratné,  ale dobre sa na to dívalo. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Normálne neverím, že sa po skoro troch rokoch čakanie konečne skončilo! A tiež neverím, že som sa zase nechal oj*bať svojimi očakávaniami! Posledné dva filmy, na ktoré som čakal plus-mínus dva roky (nie také "čakanie," že si na film spomeniem raz za rok a mrknem, či už náhodou nevyšiel, ale konštantné každotýždňové kontrolovanie, či už bol aspoň ohlásený dátum vydania), dopadli, povedzme, nie veľmi dobre (Cold Brook a Friday's Child). Samozrejme, nepoučenie neprišlo a nechal som sa znovu obalamutiť. Ale bol som na vine ja? Podľa synopsy a jednej fotky z r. 2019 to úplne vyzeralo ako filmový Ozark s tínedžermi v americkom malomeste neďaleko jazera. Čo z toho nakoniec vzišlo ani neviem opísať. Dve hl. postavy skrývajú svoje "tajomstvo" po tom, ako sa veci poserú. Ak ti to znie banálne a otrepane, chápem. Je k tomu ale nutné primiešať istú ingredienciu s názvom štylizácia, ktorá je absolútne atypická pre takéto filmy a mení tým celé "hracie pole," čo by sa malo silne oceniť. --- Zachytením doby a jej atmosféry je na tom dielo podobne ako napr. Looking for Alaska – sám by si si rok nedomyslel, po zistení ale dáva zmysel – takéto milujem. Produkčne je tiež na vysokej úrovni, v rámci malých nízkorozpočtových nezávislých filmov dosť vysoko. --- A prečo som vlastne v úvode povedal, že ma očakávania oklamali, keď tu svietia tri hviezdy? Dejovo ma snímka vôbec nebavila a nezaujímala, prvých 40 minút som bol viac znudený ako pri sledovaní Na streche s Oľgou Záblackou 15 rokov dozadu, s postavami neprišlo zblíženie a úvodná polhodina bola prakticky o hovne. Po filmárskej stránke som si ale What Breaks the Ice vyslovene užíval. A Sofia Hublitz hrala veeeeľmi úžasne! --- Nasrať, štyri hviezdy, tá filmárčina bola čistá krása, film sa robil z lásky k nej a bolo to cítiť. Replay čoskoro... ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v mestečku Cold Spring v štáte New York. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama