Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záchranná služba konečne dostáva kolekciu nových moderných vozov. Doktor Bohouš Novotný končí službe v Pražskej záchrannej službe a pri poslednom výjazde sa mu splní životný sen – pri havárii mladého Švéda po prvý raz v živote zažije poďakovanie pacienta za lekársku pomoc. Dr. Vojtěch Jandera a Dr. Pavel Mádr cestujú na svetový lekársky kongres v Kodani. Dr. Mádr má veľký úspech so svojím referátom, ale Vojtěcha, ktorý o jeho cestu do zahraničia tak bojoval, sklame – zostáva v zahraničí. V Záchrannej službe síce zostalo jedno voľné miesto, ale jej pracovníci aj napriek tomu, s veľkým nasadením plnia svoje humánne poslanie... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (5)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Režisér Jiří Adamec natočil v roku 1984 na základe scenára Jiřího Hubača dramatický seriál zo zdravotníckeho prostredia, ktorý sa volal "Sanitka". Je zložený z jedenástich na seba nadväzujúcich častí. Každá z nich mala zhruba hodinovú minutáž. V tomto projekte sa objavilo mnoho známych českých hercov. Epizóda s poradovým číslom sedem má silný politický podtext. Ide o to, že doktor Jandera a doktor Mádr sú vyslaní na svetový lekársky kongres do Kodane. Doktor Mádr však zanevrie na svoju socialistickú vlasť a rozhodne sa emigrovať do kapitalistického Dánska. ** ()

Rattlehead 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tentokrát hvězdičku přidám, neboť je to opravdu zajímavý díl. Hlavním tématem je kongres v Kodani, Jandera bojuje o to, aby mohl jet i Mádr, ten tam však nakonec zůstává, což je kapitální průser. Zaujme i výjezd, kdy Havelka ubije svoji babičku pro tři stovky. Olda Vlach měl na role v seriálech "štěstí"; v Majorovi Zemanovi hrál fetujícího hipíka, v Sanitce zas ožralu. Přitom z filmů ho spíše známe jako seriózního otce od rodiny. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (4)

  • Jandera (Jaromír Hanzlík) chválí doktora Mádra (Petr Kostka) za projev v angličtině, ve kterém chválí práci českých doktorů: „Výborně doktore, výborně.“ O chvilku později mu ale Mádr tlumočí každou anglickou větu. (sator)
  • Keď doktor Bohoušek (Zdeňek Řehoř) na svojom poslednom výjazde u pohotovosti zachraňuje švédskeho turistu, ten v sanitke opakuje: "Tack så mycket" ktorý mu neskôr doktor Skalka (Jiří Bartoška) preloží, že mu povedal: "Ďakujem," čím sa mu splní jeho životné prianie, že mu niekto poďakuje za pomoc. Doslovný preklad znie: "Ďakujem veľmi pekne." (Raccoon.city)
  • Jandera (Jaromír Hanzlík) si kupuje v Kodani džíny značky „Rifle“. Rifle je italská oděvní společnost. Firma byla jedna z prvních, kteří je vozili do socialistického Československa, samozřejmě přes obchod TUZEX a za bony. Díky tomu se z názvu firmy stalo synonymum pro pojmenování džínů jako takových a používá se v podstatě dodnes. (sator)

Reklama

Reklama