Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Alfréda 

všetky recenzie používateľa

Jaká škoda, že tohle nikdy nevysílali v Čechách! Obdivuhodný počin BBC produkce se skvělým dabingem Marka Heapa a hlavním hrdinou Ericem, jenž zaslouží divákovy sympatie, ne-li přímo soucit za to, jak jej požírá dennodenní stres a jak mu zkracuje život. Budík, který po ránu nezvoní; neposedné děti, které neposlouchají; jedno je alergické snad i na vzduch a druhé je zcela dementní; ranní kolony a spěch rovná se odřený blatník; na kravatě se snažíte zamaskovat flek od zubní pasty, boss v práci na vás řve že chodíte pozdě; asistentka je kráva která vás neposlouchá; v práci nestíháte a nestačíte pozřít ani suchý rohlík; honem vyzvednout děti a věnovat se otcovským povinnostem; lednička je prázdná a sex jste měli naposledy s exmanželkou; chudák Eric má moje sympatie. ()

glamgirl 

všetky recenzie používateľa

Smoliar Eric Feeble žije v strese. Je rozvedený, má na starosti svoje dve deti (na všetko alergickú Claire a zaostalého Briana, ktorý požuje naozaj hocičo), o ktoré sa nestará jeho sústavne spitá au-pair Portugalka Maria, má ekologicko-jogínsko-hysterickú exmanželku, neuspokojujúcu prácu v oddelení dát so zúrivým šéfom a nanič sekretárkou, býva vedľa perfektnej rodinky Perfektných, nič sa mu nedarí a nič nestíha. Preto je neustále vystresovaný, čo sa prejavuje pulzujúcou žilou pri oku, ktorá je veľmi dôležitá, pretože má v každej epizóde posledné slovo. Eric je v podstate dobrák, no nemá šťastie, snaží sa byť dobrým otcom a zamestnancom, ale jeho plány sa nikdy nenaplnia, ako sa jeho susedke-dôchodkyni nikdy nepodarí odoslať svoju poštu. Rád by sa držal rady svojho doktora-playboya „Relaaax“, no pri jeho peripetiách sa to naozaj nedá. Tento britský kreslený seriál mal vraj ambície konkurovať americkým Simpsonovcom či South Parku, jeho tvorcovia to však vzdali po 13tich častiach. Vystresovaný Eric má celkom príjemný komediálny potenciál so zameraním na dospelých, nudným ho však robí dokola recyklovaná šablóna. Ale aj napriek tomu dokáže v konečnom dôsledku celkom dobre pobaviť. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Erik Vetchý má veľa dôvodov k stresu, starostlivosť o dve deti (alergické a zaostalé) s ktorými mu veľmi nepomôže dvojmódová (opica a kocovina) au pair, v práci ho buďto ignoruje neschopná sekretárka alebo sa na ňom odbavuje hulvátsky šéf. Podnety k pulzovaniu žily na spánku mu dodávajú aj hysterické scény eko new age ex-manželky, dokonalosť susedov Perfektných, nedobrovoľný celibát ani výzvy kamaráta lekára k relaxovaniu. Sledoval som to na prelome tisícročí s českým dabingom a bavilo ma to preveľmi. Opakované zhliadnutie s odstupom v britskom originále síce potvrdilo isté kvality, ale šablónovité scenáre väčšiny epizód a opakované frky začnú trochu nudiť. Rozhodne to nie je seriál, ktorý môžete zhliadnuť na jeden záťah, ale epizóda raz týždenne pobaví. ()

Reklama

Reklama