Reklama

Reklama

Simpsonovci

(seriál)
TV spot
USA, (1989–2024), 277 h 25 min (Minutáž: 20–25 min)

Scenár:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (viac)

Hrajú:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (viac)
(ďalšie profesie)

Série(35) / Epizódy(768)

Obsahy(1)

Kto by ich nepoznal. Homer je hrdý na svoju prácu v jadrovej elektrárni a je hrdý na to, čo všetko dokázal. Lenže vždy sa vyskytne problém, ktorý Homera núti premýšľať a to robí veľmi nerád. Oveľa radšej si dá veľký steak, najlepšie na večeru a ten spláchne balíkom plechoviek piva. A tak ostáva všetko na jeho milovanú ženu Marge. Jej učes je najlepšie viditeľný v Thajsku, ale nestratila by sa ani v dave na Manhattane. Ich tri deti: Bart, Lisa a Maggie sú milé, len občas trocha neposlúchajú. Teda: aby sme boli spravodliví: Bart je v neposlúchaní absolútny suverén, Lisa je dobré dievča, ale veľmi zvedavá a Maggie je ešte príliš malá na to, aby niečo vystrájala. Homer však nikdy nezabudne pridať polienko do ohňa a v takých prípadoch si môžete byť istí, že nič, naozaj nič neostane tak ako predtým. A aby sme nezabudli: sú presne takí, ako všetci ľudia. Na nič sa nehrajú a chcú vyskúšať všetko, čo im život prináša. Jednoducho Simpsonovci... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

TV spot

Recenzie (2 491)

Niles 

všetky recenzie používateľa

Legenda medzi seriálmi. Toľko veľa postáv, pričom každá je jedinečná a zábavná. Kraľuje samozrejme Homer s jeho zaostalým myslením a vtipnými hláškami. Tvorcom síce už po tých 490 epizódach trochu dochádzajú nápady, ale to nič nemení na tom, že je to seriál, ktorý vždy pobaví a ešte dlho baviť bude. Osobne mám najradšej 7. - 14. sériu, tie diely si vždy rád pozriem. Český dabing nemá chybu, podľa mňa je ešte lepší ako originál. „Nežerte mě! Mám ženu a děti… Sežerte je!“ ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Fakt, že prvním a posledním sériím chvilkama dochází plyn nic nezmění na tom, že jsou skvělé! Ale to co se odehrává někdy mezi pátou a desátou sérií je neuvěřitelný průjem geniálních vtipů. Spolu s Cimrmanem jsou Simpsni to nejvtipnější co jsem měl kdy možnost vidět! Geniální český dabing, překonávající originál. Nejlepší díly – Akta S, Radioaktivní muž, Rození líbači…a všechny ostatní. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Nevídám tuhle žlutou fantasmagorii pravidelně, ale vždy, když strávím 30 minut s rodinou Simpsonových, jde má nálada rapidně nahoru. Absolutně samorostlý humor, skvělé charaktery a nezapomenutelné zápletky. A přitom to ještě tak mistrně reflektuje realitu. Prostě animovaný seriál s obrovským charismatem... Homer Simpson a spol. se stali legendami ještě za života. No to aby jeden pukl vzteky! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snáď to nikdy neskončí. Seriál je proste úžasný a podľa mňa najlepší a najúspešnejší. Je síce fakt, že sa postavy nevyvíjajú a už vyše 25 rokov vyzerajú rovnako, ale práve to je to super - inak by už boli mŕtvi a my sa nemali načo pozerať. Jediné čo mi občas vadí, sú pesničky a tá muzikálnosť, ale od toho už viac menej upustili, aj keď sa sem tam nejaký nudný song objaví. Seriál začal v roku 1989 a v tom istom roku som sa tiež narodil ja. Každý rok je nová séria a tak je to pre mňa určite ľahké počítanie. Od takej 20.tej série to dosť stratilo šmrnc a to z dvoch dôvodov. Prvý je ten, že animácie už nieje tak pekne farebná a sýta a lajcky povedané, už to nieje kreslené ale počítačovo animované a ten druhý dôvod je ešte horší - Homer už nieje taký blbec ako na začiatku a za dôsledok to má aj ten fakt, že tá súčasná animácia už nieje tak vtipná vo výrazoch tváre. I tak hodnotím 100%ne. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Simpsonovi jsou jedinečným seriálem. Dělají si srand ze všeho, co jejich tvůrci v okolí zahlédnou, vše skvěle, i když někdy chatrně propojí, ale výsledek je vždycky fajn. někdy více, někdy méně, ale jsou to oni, žlutá rodinka z "města u atomové elektrárny, vysoké stolové hory, věčně hořící skládky pneumatik,....". Každý díl přinese něco zajímavého, jiného, skryté vtípky, vzpomínky i prostě jednoduchou zábavu. Animovaný seriál, v kterém je pro každého něco. Opravdu pro každého. Výjimečná záležitost, které proto lze odpustit slabší díly s čistým srdcem. ()

Galéria (3 377)

Zaujímavosti (4 310)

  • Jakou barvu očí a vlasů mají jednotliví členové rodiny Simpsonových? Homer byl brunet, teď je plešatý, a má modré oči. Marge byla modrovlasá (odstín č. 56), teď je šedivá, a má oříškové oči. Bart a Maggie jsou blonďatí a oči mají po svém otci. Líza je taky blond, ale oči má modrošedé. (Martin00x)
  • Jméno starosty Joea Quimbyho je inspirováno názvem ulice NW Quimby Street v Portlandu (Oregon), což je rodné město tvůrce seriálu Matta Groeninga. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (viac)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (viac)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (viac)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (viac)

Reklama

Reklama