Reklama

Reklama

Naše matky

  • Guatemala Nuestras Madres (viac)
Trailer
Belgicko / Guatemala / Francúzsko, 2019, 78 min (Alternatívna 73 min)

Obsahy(1)

Guatemala roku 2018. Celá země sleduje proces s vojáky, kteří vyvolali občanskou válku. Svědectví obětí přicházejí jedno po druhém. Ernesto je mladý forenzní antropolog pracující pro Forenzní institut, jehož úkolem je identifikovat pohřešované. Jednoho dne, když si vyslechne svědectví postarší ženy, se domnívá, že našel vodítko, jež by ho mohlo zavést k jeho otci, partyzánovi, který během války zmizel. Navzdory přáním své matky se do případu ponoří celou svou bytostí, zatímco hledá pravdu a sílu. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Davered 

všetky recenzie používateľa

Tady jde spis o tema nez o nejake vyrazne umelecke kvality. Filmy Jayra Bustamanteho, kteremu Cesar Diaz dela strihace, jsou o stupinek vys. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý pochopí hlavne človek z vojnovej zóny alebo priamo Strednej Ameriky. Európanovi sú tieto záležitosti našťastie vzdialené. Ten názov je však charakteristický. Naše matky. Ženy, ktoré kvôli nezmyselnej vojne ostávajú doma sami opustené mužmi i synmi. A skoro nikto sa nevráti a potom už len pátrajú po kostiach v hromadnom hrobe, aby ich mohli náležite pochovať. To celé znie dosť pochmúrne a očakával by som aj takú atmosfére, ale film ju nakoniec neprinesie. Aj pri výpovedi na súde padnú silné slová, ale podané to je tak sucho, nič to vo mne nevyvolalo. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama