Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Príbeh natočený podľa literárnej predlohy Johna Knittela, odohrávajuci v zabudnutej dedine vo švajčiarskych Alpách. Dominantnou postavou je Jonas Lauretz - despota a bezcitný otec rodiny. Ten svojim konaním dovedie syna Niklausa, ktorého ako malého zmrzačil, k otcovražde. To celú rodinu spojí. Ich citlivé povahy a charaktery však nie sú schopné odolať výčitkám svedomia a pod tlakom vyšetrovania údajného zmiznutia starého Lauretza sa čím ďalej, tým viac zamotávajú do svojich lží. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (13)

ferika 

všetky recenzie používateľa

Aj ja som videl serial na rakuskej televizii. Ked som neskor v internete hladal filmy, ktore som si pamatal zo "starych cias", nasiel som a kupil tento miniserial na DVD v nemcine. Super ... ale este som to DVDcko nerozbalil. Pripravujem sa dusevne, aby som si to pozrel znovu. Je to "husty", nie je to vec, ktoru dokazem zhliadnut bez pripravy :( --- Ako perlicku mozem spomenut, ze ked som asi v roku 2005 siel dialnicou na Zahorie, pri plateni na benzinke som stretol p. Kukuru. Vyjadril som mu obdiv k jeho tvorbe a predovsetkym k tomuto dielu. ()

tahit 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlel jsem jak zhodnotit tento seriál, který líčí trpký osud rodiny Laurentzových. Abych řekl správný pocit z filmu, myslím si, že tento televizní film rozložený do tří částí je zpracován precizně a způsobem opravdu napínavým. Nemá zde smysl popisovat otce Jonase Laurentze, bestii v lidské podobě, ale brilantní herecký koncert Mario Adorfa, který bravurně vystihl temnou tvář lidské povahy, kterou budete nenávidět. Přestože tento žánr nevyhledávám, musím napsat, že se mi to opravdu líbilo, až mi z toho běhal mráz po zádech. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Veľmi, veľmi ťažký seriál, ktorý som videl už ako malé dieťa a doteraz som naň nezabudol, hoci som si ho odvtedy nezpreprízoval (a vlastne sa reprízy kvôli "hroznej" atmosfére bojím). Kvalitatívne bez väčších problémov zrovnateľné s päťstostranovou knižnou predlohou Johna Knittla (tá ma pravdupovediac miestami troška nudila, televízne spracovanie nie). Robustný Švajčiar Mario Adorf je totálne presným zosobnením sadistického, dominantného surovca Jonasa Laurentza, ale celý kasting dopadol na výbornú (predovšetkým zmrzačený Dominique Pinon ako Niklas a Juraj Kukura). ()

Kamil111 

všetky recenzie používateľa

Kedysi ešte za totality videné na viedenskej televízii. Keďže si doteraz presne vybavujem niektoré scény (a osobne Mario Adorfa s Dominique Pignonom), a taktiež ten rozruch, ktorý seriál vyvolal po Bratislave (popravde, skôr kvôli vtedy zakázanému Kukurovi :-), je jasné, že menej než 4 hviezdy to byť nemôžu. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavý seriál, odehrávající se v Alpách, v němž se mj. vyskytli také někteří čeští a slovenští herci, pobývající v té době v emigraci. Bravurní výkony předvedli hlavně Mario Adorf a Dominique Pinon, ale také holandská herečka Maruschka Detmers okouzlila nejen svými půvaby. Děj by se dal stručně shrnout slovy "Každá akce vyvolává reakci". ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama