Reklama

Reklama

The Short History of the Long Road

  • Veľká Británia The Short History of the Long Road
Trailer

Obsahy(1)

Dospívající Nola (Sabrina Carpenter) žije celý život v karavanu se svým charismatickým otcem Clintem (Steven Ogg). Cestují po celém USA a vykonávají nejrůznější práce, aby se uživili. Jakmile se přihodí tragédie, Nola najednou čelí tvrdé realitě života. Aby přežila, musí poprvé zasednout za volant a vyrazit na vlastní pěst. (Dalfor)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Typická indie, jemne artová, pomalá, komorná dráma. Tých čo podobné filmy bavia si prídu na svoje a tých čo nie, The Short History of the Long Road určite nepresvedčí o opaku. Za zmienku snáď stojí len to, že Danny Trejo tu hrá jednu z mála kladných,civilných postáv svojej kariéry a že ju nehrá vôbec zle. Inak pre mňa osobne film, v ktorom sa toho na môj vkus za 90 minút stane príliš málo... PS: tématicky dosť podobné Oskarovému Krajina Nomádov (2020) . A vlastne nie len tématicky, aj kvalitovo- je to podobne nezáživná nuda ako omnoho známejší film od Chloe Zhao... 25% ()

J.F.B. 

všetky recenzie používateľa

Dnes večer jsem by v lehce beznadějné situaci, neschopen se rozhodnout, na co bych se měl (a chtěl) podívat, ale naštěstí mne zachránil Real Tom Hardy s tímto úžasným snímkem. Který má snad všechno, co teď začínám více a více milovat na amerických nezávislých filmech – od atmosféry, prostředí – v tomto případě překrásné pouště protnuté silnicemi, po nichž cestuje hlavní hrdinka v postarším autě, které ale při správném zacházení vydrží vše (aspoň se to říká), až po soundtrack... Jako u mnoha jemu podobných filmů (třeba před časem mnou viděného The Hero) se dočkáme poměrně prostého příběhu, ovšem to nic nemění na jeho zajímavosti, zábavnosti či dojemnosti – a k tomu ještě dokáže předat ten úžasný pocit pro ně specifický – tu radost, která na mne nyní dolehla a kvůli níž se nedokážu přestat smát... Sabrina Carpenter byla opravdu skvělá a naprosto uvěřitelná, taktéž ostatní podali výtečné herecké výkony – a tohle je snad první film, který jsem viděl s Dannym Trejem, což je zvláštní, ale je to asi tak – vlastně jsem zapomněl, že jsem ho viděl už v What We Do in the Shadows, to ovšem na pravdivosti předchozího výroku nic nemění. Kéž by byly tyhle filmy známější... i když jediné, co snímku zatím přinesl větší počet diváků, je pád do modrých čísel... (Film roku 2020) ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"LIGHT ON THE ICE, PLEASE." --------- Už je to nejaký ten piatoček, čo som videl dajaký poriadny, podarený malý americký low budget indie film, aké mám najradšej zo všetkého. A tiež nie je lepší pocit, ako keď na ne natrafíš úplnou náhodou, bez hľadania, čo sa v podstate a prakticky s nimi inak ani nedá. Obsadenie je na pomery takýchto filmov viac než solídne, Ogg z GTA V, Schwimmer, Siff, legenda Trejo a Sabrina Carpenter, ktorej som veril všetko a ktorú budem mať do budúcna v hľadáčiku pre prípad, že by sa objavila v ďalšom nezávisláku. Počas sledovania som pociťoval neuveriteľnú vnútornú radosť, neviem prečo, a s každým jej (Nola) úsmevom som sa usmial aj ja, neviem prečo. Toto by mali filmy divákovi robiť (a asi aj robia, ale len tieto indie vecičky) a toto beriem všetkými desiatimi. (s/o silentnameJ.F.B.) ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Horka cestna drama s nazvom The short history of the long road je cesta bez ciela.Režiserka Ani Simon Kennedy velmi dobre vie kam film smeruje.Tinedžerka Nola a jej otec zdielaju tulavu existenciu cestuju po juhozapade v starej dodavke.Ked,jej otec Clint zomrie film zanecha roztomily pribeh otca a dcery a posunie sa smerok k bolestivemu pribehu.Nola bude musiet stratu pochopit sama a prist na to ako prežit stale ešte ako maloleta.Nola si ziska sympatie publika,Nola sa musi o seba starat nielen fyzicky a finančne,ale aj emocialne.Sabrina Carpenter podava vo filme putavy herecky vykon,ojedinele vybuchy hnevu a smutku ju robia skutočnou.Snaži sa pôsobit ako dospela,ale stale je len vystrašenym dietatom za volantom velkej dodavky.Nola sa na cestach stretne s neznamymi ludmi ktori sa o nu skutočne zaujimaju,vratane Miguela mechanika ktoreho skvelo zahral Danny Trejo.Nola sa spriateli s dievčatom v jej veku s menom Blue ktora chce uniknut od tyranskeho otca k svojej tete pri rezervacii Navajo.Je to nenapadny,ale prijemny a dobre natočeny film.8/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ak sa v niekoho komente spomenie môj nick, tak to znamená, že film by som mal vidieť. Okey. Takže čo môžem povedať? "The Short History Of The Long Road" je rozhodne veľmi vydarenou malou americkou indie drámou. Film sa veľmi príjemne sleduje a hlavne za to môžeme vďačiť dvom faktom. V prvom rade, Sabrina Carptenter je vynikajúca. Dáva do toho filmu absolútne všetko a počas celého filmu som ju chcel sledovať. Skvelá hlavná hrdinka. A aj keď občas robí veci, ktoré nie sú veľmi slušné, nemáte z nej nikdy pocit, že by to robila preto, aby rebelovala, alebo niečo podobné. Len sa ocitla v dosť nepríjemnej situácii. A všetci sa snažíme prežiť. Druhá skutočnosť je, že film je veľmi dobre napísaný. Postavy sú veľmi dobre napísané, ich príbehy majú v sebe veľkú dávku srdca a keď ich budeme spoznať jednu za druhou, vždy máme pocit, že si z nich niečo odnesieme. O každej postave by sa dalo niečo napísať. Či už je to Clint, Miguel, Blue alebo Cheryl. Všetci majú niečo do seba, čo ich robí zaujímavými. A film to veľmi dobre posúva. Osobne by som povedal, že časti, keď sa stretneme s Miguelom a potom s Cheryl sú pre mňa osobným highlightom filmu. Obaja do toho dávajú tú potrebnú dávku láskavosti, ktorú film potrebuje. Počas filmu som si len hovoril, že mi trošku vadilo, že občas film prinesie zaujímavú momentku alebo príbehovú líniu, ktorú ale potom ďalej nerozvije. Ale keď sme došli na koniec, tak sa predsa len rozhodol príbeh Blue veľmi dobrým spôsobom zakončiť. Takže nakoniec aj to, čo som mal v hlave ako najväčší problém film predsa len dokázal zafixovať. A tvorcovia si boli vedomí, že ako diváci to budeme chcieť vidieť do konca. Osobne si myslím, že jediné čo filmu potom zostalo ako menšie mínus je fakt, že po Clintovej smrti budeme mať niekoľko momentov, kde film bude trošku hľadať ďalší smer. A pôjdeme od jednej scénky, ktorá mi moc nepridala k ďalšej. Nehovorím, že boli zlé, len pôsobili trošku strateno. Ako napríklad scénka so skejtermi, ktorí ju v jedno ráno prekvapia. Neviem či sme to potrebovali. No myslím si, že potom ako Nola príde na to nedeľné stretnutie, kam ju pozvala pani z benzínky sa veci zase začnú posúvať lepším smerom. Osobne si myslím, že ak máte radi americké indie filmy, ktoré sa na nič nehrajú a dokopy len naozaj chcú povedať dobrý príbeh s dobrými postavami, tak tento film vám môžem iba odporúčať. Myslím si, že budete viac než spokojní. Hodnotenie: A- ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Novom Mexiku. (Real Tom Hardy)
  • Obytné auto (dodávka), kterým cestuje Nola (Sabrina Carpenter) se svým otcem Clintem (Steven Ogg), je (alespoň podle toho co je řečeno ve filmu) VW Westfalia z roku 1984. (J.F.B.)

Reklama

Reklama