Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlboko v karpatských horách sa nachádza mýtická a záhadná Transylvánia. Svet, kde zlo je všadeprítomné, kde nebezpečenstvo prichádza so západom slnka a príšery nadobúdajú podoby najhroznejších nočných môr. Sem pricestuje na pokyn tajného spolku legendárny lovec prízrakov Van Helsing (Hugh Jackman), aby premohol krvilačného zvodcu grófa Draculu (Richard Roxburgh). V boji proti Draculovi sa postaví po boku Anny Valeriovej (Kate Beckinsale) a snaží sa zbaviť jej rodinu po generácie trvajúcej kliatby. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (40)

  • Miesto, kde Van Helsing (Hugh Jackman) a Anna (Kate Beckinsale) bojujú s tromi Drakulovými nevestami, je rovnaké miesto, kde sa filmovali snímky Frankenstein (1931), Dracula (1931) a Vlkodlak (1941). Toto miesto sa nazýva "The Court of Miracles" a je možné ho navštíviť počas prehliadky štúdií Universal v Hollywoode. (H4ku11)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 120,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 300,2 mil. (NIRO)
  • Snímek se umístil na 41. místě žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Jméno jedné z Drákulových nevěst, kterou ztvárnila Silvia Colloca, není během celého filmu ani jednou zmíněno. (Jacccob)
  • Scéna, ve které se Velkan (Will Kemp), lezoucí po zdi, změní ve vlkodlaka, se natáčela v táborském husitském muzeu. Jízda kočáru v lese se točila nedaleko Tábora, v přilehlé Dlouhé Lhotě, ve které měli filmaři malé stanoviště pro členy štábu. Mimo České republiky se film natáčel také v Kalifornii, na Floridě, v Itálii a ve Francii. (Ujo.)
  • Kostel svatého Mikuláše, kde se odehrávají scény z bálu, musel být kvůli natáčení odsvěcen a po jeho skončení byl vysvěcen znovu. (teresinha)
  • Filmová Budapešť se ve skutečnosti točila v Praze. Když hlavní postavy hovoří s jednou z Drákulových nevěst, stojí pod Karlovým mostem a v pozadí lze spatřit Národní divadlo. (Foxhound#1)
  • Zatímco film je odkazem na hororovou produkci studia Universal z třicátých a čtyřicátých let dvacátého století, postava Mr. Hydea vystupovala v těchto letech ve filmech konkurenčního MGM. Universal s ní přišel do styku až v roce 1953 ve filmu Abbott a Costello potkávají dr. Jekylla a pana Hydea. Tři postavy patřící Universalu – Dracula, vlkodlak a Frankensteinovo monstrum – se ale v jednom filmu setkali již vícekrat, např. ve Frankensteinově hradě (1944). (imro)
  • S kinofilmem se na trhu objevilo také DVD Van Helsing: Londýnská mise (2004), na kterém jsou kromě tohoto 30minutového animovaného filmu také záběry ze zákulisí natáčení a rozhovor s Hughem Jackmanem (Gabriel Van Helsing). (imro)
  • Na začátku filmu nejsou úvodní titulky a dokonce ani název filmu. Ten je ale k zahlédnutí na plakátu “Wanted” hned po skončení úvodní, černobílé sekvence. (POMO)
  • Jeden z prvních filmů, který pro tvorbu vizuálních efektů použil i software nazvaný MASSIVE, vyvinutý pro davové scény v trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (POMO)
  • Úvodní sekvence jsou záběr po záběru totožné se scénami z filmu Frankenstein (1931). Laboratoře Dr. Frankensteina (Samuel West) byly vybaveny pomůckami, které produkce nakoupila na eBay. (imro)
  • Kate Beckinsale (Anna), která nedlouho před tímto filmem slavila úspěch díky roli upírky v prvním Underworldu (2003), zde hraje zabíječku upírů. (POMO)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (viac)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (viac)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (viac)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (viac)

Reklama

Reklama