Reklama

Reklama

K situácii: Rakúsko v šiestich kapitolách

(festivalový názov)
  • Rakúsko Zur Lage: Österreich in sechs Kapiteln (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Po nedávnej zmene vlády v Rakúsku sa štyria filmári, každý svojím spôsobom, podujali na kinematografický prieskum Rakúska. Ich cieľom bolo zdokumentovať politický a spoločenský stav krajiny a národa. Na svojej výprave za odhalením rakúskeho mikrosveta stretli ľudí, ktorých život má súkromný aj politický rozmer. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

dzej dzej 

všetky recenzie používateľa

Dokument složený výhradně z promluv rakouských státních příslušníků nabízí portrét současného rakouského smýšlení především o otázkách sílícího počtu emigrantů s ním spojené xenofobně-haiderovské koketerie. Názorový rozptyl od mírně naštvaných po neokázalé neonacistické, řada bizarních postaviček (kluk co vypadá jako frontman HIM, muž co má popsané košile ve skříni, otec co zavírá nezdárného syna do garáže), výmluvný obraz doutnající nenávisti skryté pod slupkou blahobytu, pořádkumilovnosti a zdánlivé spokojenosti. ()

galiyosha 

všetky recenzie používateľa

10/10 Jeden z najzábavnejších dokumentov (hoci skôr v tragikomickom duchu), aký som mal kedy tú česť zhliadnuť. Zároveň je to aj ostré varovanie pre krajiny ako Slovensko a Česko, aby sa neuzavreli do seba, lebo o pár rokov, keď už budeme s naším blahobytom a sami so sebou spokojní, aj nás niekto takto nemilosrdne rozoberie v šiestich kapitolách... Vrelo odporúčam. ()

Reklama

Reklama