Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvorcovia:

Matt Williams

Scenár:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (viac)

Hrajú:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiálny text distribútora)

Recenzie (117)

pravo 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý nedokáže presvedčiť o svojej kvalite pri odsledovaní zopár dielov a i mne to prišlo ako odporná slátanina s odpornými postavami, ale časom sa mi to začalo pozdávať a niektoré javy fungujúce v rodinách sa mi práve tu zdali najreálnejšie zobrazené a i humor mi začal byť akýsi zrozumiteľnejší. Roseanne aspoň trochu obzvlášňuje televízny svet podaním oddychového sitkomu s prvkami tvrdej reality, pohľadu na obyčajného človeka a že nie všetci ľudia v USA vyzerajú ako postavy z Priateľov či napr. Pobrežnej hliadky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď som pozeral príšernú poslednú sériu, v ktorej sa z Connorovcov stali milionári (!), skvelý John Goodman v nej už takmer vôbec nevystupoval a zvyšok jeho rodiny zažíval WTF absurdnosti typu "Roseanne vo vlaku likviduje teroristov". Vtedy som si pomyslel, že napriek tomu, že sa to končí tak trápne, stále budem mať tento sitkom rád, lebo máloktoré seriálové rodiny ma dokázali tak dobre pobaviť a zanechali vo mne takú hlbokú nostalgickú brázdu. Možno ešte tak Lambertovci s Fosterovcami, tí ale boli vyložene o komédii, kým Roseanne bola aj o vážnejších veciach (mnohopočetná, nie práve najbohatšia rodina, ktorej rodičia sa finančne snažili prežívať dňom za dňom bež vidiny žiarivej, bohatej budúcnosti, obklopení nie zlými, ale napriek tomu problémovými deťmi) a to ma na tom zaujalo. Potom ale prišlo posledných sedem minút posledného dielu poslednej sezóny a ja som nemohol uveriť vlastným očiam. To, čo som uvidel, mám dodnes v pamäti uložené ako niečo, čo mi pripomenulo svojimi "oslobodzujúcimi" pocitmi koniec VYKÚPENIA Z VAZNICE SHAWSHANK a neskôr záver 25. HODINY. A zároveň to z Roseanne robí jeden z mála dôstojne a plnohodnotne ukončených seriálov (ďalej napr. Priatelia alebo Dawsonov svet). ()

Reklama

Davej 

všetky recenzie používateľa

Tak jo, jdu do diskuse. Je to fakt zajímavý nápad na sitcom, rodina jejíž členové nejsou krásní, nemají moc peněz, nezáří štěstím a nadávají svým dětem- i kvůli souhrnu těchto faktů je seriál tak trochu barevně chudý, což možná při prvním pohledu dokáže odradit. Ale když vydržíte a ovladač necháte chvíli odpočívat, zjistíte, že je to lepší než většina konkurence. No řekněte mi, v jakém jiném americkém seriálu- kromě Simpsonů- něco podobného uvidíte. Je to jiné- přestože hlavní postavy jsou obyčejní lidé (možná spíš právě proto)-a většina lidí nemá jinakost ráda. ()

VasaX 

všetky recenzie používateľa

Kdysi v raném a kulturně zaostalém mládí zábavný rodinný seriál po návratu ze školy, nyní ze zpětnou reflexi seriál nehodný jakékoli větší pozornosti než lehkého obeznámení, aby člověk chápal až do dnešních dnů táhnoucí se narážky a socio-kulturní odkazy. Delší komentář si tento seriál prostě nezaslouží... ()

dudo0606 

všetky recenzie používateľa

Nechápem o čom to tu všetci v tých komentároch točia! Síce seriál nebol extrémne prepracovaný so skrytou pointou a bla bla bla ale mne sa na ňom najviac páčilo to že bol taký autentický ako žiadny iný. Bežná rodina s bežnými problémami a skutočnými životnými križovatkami, ktoré sa riešili reálnymi cestami. Navyše sa mi veľmi páčil humor v seriáli, áno občas boli hlášky o ničom ale často krát som sa na nich aspoň pousmial a veľa krát ma zabavili aj vtipné situácie. Tento seriál síce nie je perfektný ale určite na mňa zaposobil svojím autentickým vyobrazením života rodiny, ktorá sa nachádza v bežnej strednej (občas klesala až k podpriemernej) triede. Seriály s bohatými rodinkami a malichernými problémikami rozmaznaných detičiek mi fakt lezú na nervy a tu to nie je ani zďaleka, čo je pre mňa osobne niečo nové (aj keď je seriál fest starý). A koniec seriálu bol maximálne neočakávaný, poňatý oveľa dramatickejšie ako by ma vobec napadlo ale skvelý bol v každom prípade! ()

Galéria (306)

Zaujímavosti (20)

  • Původně byl renewal seriálu v roce 2018 obnoven na celkem 11. sérii o 13 epizodách, a to pouhé 3 dny po premiéře 10. série, která slavila obrovský úspěch. Stanice ABC však toto stanovisko byla donucena změnit v květnu, když Roseanne Barr (Roseanne) na Twitteru rasisticky urazila Valerii Jarrett, bývalou poradkyni Baracka Obamy. Tu Barr v tweetu přirovnala k dítětu „muslimského bratrství a planety opic.“ ABC následně tento příspěvek odsoudilo, okamžitě zrušilo show a začalo plánovat spin-off The Conners (od r. 2018). (hansel97)
  • Sara Gilbert se příliš bála odhalit svým kolegům v seriálu, že je homosexuálka. Se svým tajemstvím se svěřila jen Johnymu Galeckimu se kterým tenkrát chodila. Johny Galecki to po celé roky natáčení držel v tajnosti a podporoval ji. Sara Gilbert poté prozradila, že si ho za to nesmírně váží a dodnes jsou dobří přátelé. (Roby)
  • Populární herec George Clooney se objevil v první sérii seriálu, a to jako šéf Roseanne (Roseanne Conner). (slatkac)

Súvisiace novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (viac)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (viac)

Reklama

Reklama