Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Príčinou konfliktu, ktorý prerástol do legendárnej trójskej vojny, bola žena. Paris (Orlando Bloom), syn trójskeho kráľa Priama, mal rozhodnúť, ktorá z troch bohyní (Athéna, Afrodita, Héra) je najkrajšia. Afrodita mu v silnej túžbe po víťazstve prisľúbila najlákavejšiu odmenu - najkrajšiu pozemskú ženu. Paris jej úplatku podľahol a zvolil ju. Na oplátku potom Afrodita v roku 1193 pred n.l. pomohla Parisovi s únosom krásnej Heleny, ktorá bola manželkou Menelausa - kráľa Sparty. Navyše Paris okrem Heleny ukradol Menelausovi aj plnú kráľovskú pokladnicu. Tieto podlé činy sa stali dôvodom desať rokov trvajúcej vojny medzi obyvateľmi Tróje a gréckymi vojskami. Na obidvoch znepriatelených stranách stáli vodcovia a bojovníci, ktorých mená sú opradené slávou i v dnešných časoch. Do čela trójskej armády sa postavil Parisov brat Hector (Eric Bana - Hulk) a Grékov do vojny viedol Achilles (Brad Pitt) s výdatnou pomocou slávneho Odyssea (Sean Bean - Boromir z Pána prsteňov). Práve on navrhol postaviť trójskeho koňa, s pomocou ktorého sa gréci ľsťou dostali do mesta Tróje a otvorili brány svojím vojskám

Legendárny príbeh o príčine, priebehu a výsledku trójskej vojny ako prvý zaznamenal grécky spisovateľ Homér v epose Ilias a čiastočne aj v druhom s názvom Oddysea. Na filmové plátno sa ho rozhodol previesť Wolfgang Petersen (Nekonečný príbeh), režisér nemeckého pôvodu. Okrem hviezdneho hereckého obsadenia nás čakajú vďaka vysokému rozpočtu (135 miliónov dolárov) aj obrovské epické súboje, v ktorých sa naraz objaví až 1.000 lodí a 75.000 bojovníkov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer
Trailer
D: angličtina
01:20

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (viac)

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (viac)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (viac)

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (viac)

Reklama

Reklama