Reklama

Reklama

Monk

(seriál)
Komédia / Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvorcovia:

Andy Breckman

Hrajú:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Stanley Kamel, Bitty Schram, Glenne Headly, Tim Bagley, Brooke Adams, Sharon Lawrence (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(124)

Obsahy(1)

Jeho inštinkt je neomylný a jeho kombinatorické a pamäťové schopnosti sú fenomenálne. V dedukovaní, pátraní a pozorovaní je priam geniálny... detektív Adrian Monk.
Na televízne obrazovky opäť prichádza legendárny detektív Monk. Adrian je postavička vskutku originálna. Po smrti svojej milovanej manželky Trudy, ktorá zomrela za doposiaľ nevyjasnených okolností, Adrian upadol do úzkostnej psychickej poruchy. Má fóbie z ľudí, davov, výšok, mikróbov a mlieka. Je obsedantný a roztržitý. Odišiel od polície, liečil sa u psychiatra a živí sa ako súkromný konzultant, čo znamená, že pomáha pri vyšetrovaní zložitých prípadov. Napriek všetkej psychickej nerovnováhe mu to neskutočne myslí. V dedukovaní, pátraní a pozorovaní je priam geniálny. Jeho inštinkt je neomylný a jeho kombinatorické a pamäťové schopnosti sú fenomenálne. Napriek tomu sa ani nepohne bez svojej osobnej ošetrovateľky, temperamentnej Sharony Flemingovej, ktorá ho sprevádza na každom kroku. Je jeho ochrankyňou, hovorkyňou a jedinou priateľkou. Často to medzi nimi iskrí, pretože Adrian je naozaj neznesiteľný, ale po každom rozchode sa znova vrátia k sebe. V tejto časti Monk pomáha pri objasňovaní dvoch zdanlivo nesúvisiacich vrážd. V hlavnej úloh esa zaskveje Tony Shalhoub, ocenený zlatým glóbusom. Do úlohy Adriana Monka bol obsadený skvelý herec Tony Shalhoub, ktorý za svoj presvedčivý výkon obdržal v roku 2003 Zlatý glóbus.
Detektív Adrian Monk (Tony Shalhoub) navštívi so Sharonou Flemingovou (Bitty Schramová) a svojimi kolegami New York. V momente, keď sa chcú ubytovať v hoteli, sa v jeho vestibule spustí nepochopiteľná prestrelka, pri ktorej zahynie niekoľko ľudí. Na miesto činu príde okamžite tím detektívov a snaží sa zistiť, čo sa vlastne stalo. Do vyšetrovania sa samozrejme zapojí i Adrian Monk a svojím netradičným prístupom k práci spôsobí nemalý rozruch medzi svojimi newyorskými kolegami. Na základe získaných dôkazov sa snaží v teréne zistiť o prípade niečo viac, ale na stanici metra dostane panický záchvat a stratí sa vyľakanej Sharone z dohľadu. Tá je nakoniec nútená nahlásiť jeho zmiznutie na polícii... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (404)

Peytl 

všetky recenzie používateľa

Reaguji jen čistě z důvodů mé obsedantně kompulzivní poruchy, protože nemocného chudáka Monka musí někdo bránit. Se zmiňovanou Phobií (jak trefné jméno k danému tématu) souhlasím téměř vždy, ale výjimka potvrzuje pravidlo.Takže Blezgu, dej mu ještě šanci a MOsNaK , tv z okna, nene, to bychom se s Monkem ZBLÁZNILI!!! Konec drbání uživatelů. Chtěl jsem dát na protest 5, ale nechám z minulosti přidělené 4. A zmínění, berte to z nadhledem, myslím má zmatená slova, jdu si umýt ruce.... ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Keď som videl prvú časť, liezol mi detektív Adrian Monk ( Tony Shalhoub ) poriadne na nervy. Dokonca som váhal, či pozriem druhú časť. Osud to asi chcel, ďaľšiu epizódu som si pozrel a svojrázneho detektíva si obľúbil. Po všelijakých akčných krimi - sériach je Monk veľmi príjemných oživením televíznych obrazoviek. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tenhle komediální krimiseriál mi hodně sedl. Nejdřív jsem ho zaškatulkoval mezi tu spoustu hrozných krimiseriálů, ale pak jsem si ho pustil celý a musel jsem uznat, že je to fakt perfektní. Představitel Monka je neuvěřitelný sympaťák a tak trochu trdlo a hlavně je perfektně nadabovaný. Všechna čest dabérům, stejně jako tomuhle počinu, který je prošpikován humorem, který mi prostě sedí. Hvězdičku uberu za někdy trochu prapodivné případy a jejich vyřešení. 8/10 ()

anderson 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je mi ľúto, ale Jiří K. je ignorant. (19.10.2004) --- Po ôsmych úspešných sezónach pán Monk vyriešil najdôležitejší prípad svojho života a uzavrel jednu skvelú a kultivovanými divákmi milovanú kapitolu televíznej histórie. Sledoval som Monka od jeho začiatku, keď sa ako neznámy nováčik "zjavil" na MARKÍZE a svojím zmyslom pre detail vyvrátil teóriu, že kriminálky musia byť brutálne a vážne, ak si chcú zachovať divácku priazeň a kvalitu. Jeho prípady boli zaujimávé, záhadné, premyslené a častokrát prekvapivo vypointované. Ťažisko každej epizódy ale tvoril svojrázny humor, ktorý nikdy neskĺzol do lacných "frkov" a "banánových šupiek" podliezajúcich divácky vkus. Presne na mieru vybratí hereckí predstavitelia vdýchli svojim postavám život a ich vysoká úroveň nepocítila prepad ani odchodom takej zásadnej postavy akou bola Sharona. Vo vedľajších úlohách zasa zažiarili známe aj béčkovejšie hviezdy filmu a televízie (mojím jednoznačným favoritom je JOHN TURTURRO). Nad všetkými hereckými výkonmi však tróni TONY SHALHOUB, ktorý je síce hereckým chameleónom, ale pre mňa už navždy ostane ADRIANom MONKom. Po finále som mal slzy v očiach ... ĎAKUJEM ! (2.3.2010) ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Můj přítel Monk... To je skvělá oddychová podívaná. Vtipná místa jsou vtipná, napínavá napívaná a pan Monk? To je tak osobitá postava trpící extrémním množstvím fóbií, že by za její ztvárnění měl dostat Tony Shalhoub Oscara. Dovedete si představit v jeho pozici někoho jiného? Já tedy ne. Sharona i Natali jsou skvělé asistentky, které nahrávají na smeč, kde mohou, Ted Levine po deseti letech od Mlčení jehňátek změnil strany zákona a Jason Gray-Stanford je úžasná trubka :) Postava vedle postavy zkrátka úžasná a já jsem rád, že jim s roustoucím počtem dílu ani vtipu neubývá. Po vzoru pana Monka asi také začnu jíst písmenkovou polévku podle abecedy :) ()

Galéria (566)

Zaujímavosti (79)

  • Díky úspěchu seriálu se na DVD objevily čtyři oficiální speciály – Pan Monk a Dr. Kroeger, Pan Monk a počítač, Pan Monk na odběru krve a Pan Monk v tělocvičně. Mimoto také vznikl i amatérský webový seriál Little Monk mapující dětství Adriana Monka a jeho bratra Ambrose. (Katka189)

Súvisiace novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (viac)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Reklama

Reklama