Reklama

Reklama

Monk

(seriál)
Komédia / Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvorcovia:

Andy Breckman

Hrajú:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(124)

Obsahy(1)

Jeho inštinkt je neomylný a jeho kombinatorické a pamäťové schopnosti sú fenomenálne. V dedukovaní, pátraní a pozorovaní je priam geniálny... detektív Adrian Monk.
Na televízne obrazovky opäť prichádza legendárny detektív Monk. Adrian je postavička vskutku originálna. Po smrti svojej milovanej manželky Trudy, ktorá zomrela za doposiaľ nevyjasnených okolností, Adrian upadol do úzkostnej psychickej poruchy. Má fóbie z ľudí, davov, výšok, mikróbov a mlieka. Je obsedantný a roztržitý. Odišiel od polície, liečil sa u psychiatra a živí sa ako súkromný konzultant, čo znamená, že pomáha pri vyšetrovaní zložitých prípadov. Napriek všetkej psychickej nerovnováhe mu to neskutočne myslí. V dedukovaní, pátraní a pozorovaní je priam geniálny. Jeho inštinkt je neomylný a jeho kombinatorické a pamäťové schopnosti sú fenomenálne. Napriek tomu sa ani nepohne bez svojej osobnej ošetrovateľky, temperamentnej Sharony Flemingovej, ktorá ho sprevádza na každom kroku. Je jeho ochrankyňou, hovorkyňou a jedinou priateľkou. Často to medzi nimi iskrí, pretože Adrian je naozaj neznesiteľný, ale po každom rozchode sa znova vrátia k sebe. V tejto časti Monk pomáha pri objasňovaní dvoch zdanlivo nesúvisiacich vrážd. V hlavnej úloh esa zaskveje Tony Shalhoub, ocenený zlatým glóbusom. Do úlohy Adriana Monka bol obsadený skvelý herec Tony Shalhoub, ktorý za svoj presvedčivý výkon obdržal v roku 2003 Zlatý glóbus.
Detektív Adrian Monk (Tony Shalhoub) navštívi so Sharonou Flemingovou (Bitty Schramová) a svojimi kolegami New York. V momente, keď sa chcú ubytovať v hoteli, sa v jeho vestibule spustí nepochopiteľná prestrelka, pri ktorej zahynie niekoľko ľudí. Na miesto činu príde okamžite tím detektívov a snaží sa zistiť, čo sa vlastne stalo. Do vyšetrovania sa samozrejme zapojí i Adrian Monk a svojím netradičným prístupom k práci spôsobí nemalý rozruch medzi svojimi newyorskými kolegami. Na základe získaných dôkazov sa snaží v teréne zistiť o prípade niečo viac, ale na stanici metra dostane panický záchvat a stratí sa vyľakanej Sharone z dohľadu. Tá je nakoniec nútená nahlásiť jeho zmiznutie na polícii... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Golden Globes

Súvisiace novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (viac)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Reklama

Reklama