Reklama

Reklama

Walker, texaský ranger

(seriál)
  • Slovensko Walker, texaský jazdec (viac)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scenár:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (viac)

Hrajú:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (viac)
(ďalšie profesie)

Série(9) / Epizódy(196)

Obsahy(1)

Texaský jazdec Cordell Walker (Chuck Norris) sa nikdy netajil tým, že pri svojej práci – lapaní zločincov - vyznáva staré osvedčené metódy, a síce patrične ich v prípade potreby spacifikovať po fyzickej stránke. I keď to možno nebolo celkom v zhode s tým, čo pri presadzovaní zákona predpisovali vládne nariadenia, Walkerov prístup nie náhodou pripomínal heslo všetkých absolventov „starej školy“ boja proti kriminalite – „oko za oko“... Treba však dodať, že Walker svoju moc nikdy zbytočne nezneužil a že každý z kriminálnikov len po zásluhe dostal to, o čo si svojím konaním vyslovene koledoval.
Jeho partnerom bol „večný zelenáč“ Jimmy Trivette (Clarence Gilyard Jr.), ktorý vyrastal v baltimorskom gete a svoje nadanie na futbal využil ako povestný lístok k vyššiemu vzdelaniu a kariére v tíme Dallas Cowboys - no len do chvíle, kým si nešťastne zranil rameno a musel sa poobzerať po inom „chlebíčku“... I napriek Jimmyho nezlomnej viere v moc výpočtovej techniky a vedeckej kriminalistiky, práca po Walkerovom boku ho ako naschvál vždy poznačila nejakými tými modrinami a boľačkami – vždy, keď sa Walker snažil získať nejaké informácie alebo nebodaj niekoho odovzdať spravodlivosti, bolo totiž viac ako pravdepodobné, že dôjde na pästný súboj alebo zopár kopancov v štýle východných bojových umení... Krásna prokurátorka Alex Cahillová (Sheree J. Wilson), mimochodom Walkerova „občas áno/občas zase nie“ priateľka, týmito metódami nebola práve nadšená a jasne to obom dávala pocítiť – i keď často na vlastnú zlosť musela škrípajúc zubami a krčiac čelo uznať, že v drvivej väčšine prípadov prinášajú ovocie...
Ak práve neboli v službe, trávili Walker a jeho priatelia čas v C.D.'s – v duchu populárnych krčiem Divokého Západu zariadenom bare a a reštaurácii Walkerovho dobrého priateľa C.D. Parkera (Noble Willingham), taktiež bývalého texaského jazdca, ktorý bol nútený odísť do predčasného dôchodku po postrelení do kolena. CD im okrem dobrého jedla a kvalitnej pijatiky často pomáhal i skvelými radami pri riešení mnohých zapeklitých prípadov – koniec koncov mal na to dostatočné skúsenosti, všakže... Spočiatku Walkre veľa času trávieval i u strýka Raya (Floyd „Red Crow“ Westerman), starého múdreho Indiána, ktorý ho vychoval – strýko Ray však na konci tretej série zomrel...
V časoch, keď skutočných hrdinov bolo naozaj už len poskromne, sa texaský jazdec Cordell Walker stal vďaka svojmu zmyslu pre spravodlivosť a presadzovanie zákona a pravdy razom diváckym miláčikom – a tak nečudo, že od začiatku až do konca jeho „pobytu“ na televíznych obrazovkách materskej televízie kraľoval tento seriálový hrdina všetkým rebríčkom sledovanosti vo svojom vysielacom čase. Vďaka nemu sa televízii podarilo apelovať na divácke masy a oživiť v nich vieru v skutočného amerického hrdinu – a taktiež vrátiť sa späť k duchu tradície dobrých chlapíkov, ktorým sa vždy akosi podarí dolapiť a poraziť tých zlých. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (1 002)

JohnnyD odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako decko som sa strašne tešil na uvedenie seriálu v TV a to v neblahom domnení, že sa jedná o spin-off z Power Rangers. Aké bolo potom moje sklamanie, keď sa tam zjavil Chuck Norris v kovbojskom klobúku, ktorý nie a nie nasadiť si plastový kostým a motorkársku prilbu? Túto traumu som doteraz nevstrebal. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Špatný seriál, který má naštěstí nesmrtelného Chucka Norrise, který umí udělal tak rychlý Roundhouse kick, že se vrátí v čase... Vážně je to borec, dokáže svému nepříteli utrhnout hlavu a hodit mu ji do ksichtu... Jak se říká, že je Chuck Norris největším dárcem krvé je obdivuhodné(bohužel ta krev není jeho...). No, většinou zábavná podívaná sledovat tohoto supermana, mé hodnocení 1 hvězdička... Když má Chuck Norris takovou auru tak se na tento seriál nedá zlobit, i když je hrozný... Intro: http://www.youtube.com/watch?v=70VqXF-ff6A ()

Reklama

Shit odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejubožejší seriál v dějinách seriálů. Starej ubožák Norris na to fakt už nemá, měl by si jít radši zavčit na total gymu, to je taková sračka, že to snad ani neni možný. ježiš jak já to nesnášim a jak já nesnášim Norrise, kdy už ho tam konečně vykuchaj a zahrabou 100m pod zem, aby už neotravoval, klidně ať místo toho šoupnou telenovely, tohle se prostě nedá... ()

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Objektivně za 1*, ale z hlediska komického jasných a zasloužených 5*. Opravdu jen vzácně se vyskytne něco tak neomaleně vtipného a přitažlivě idiotského, ač to tvůrci zamýšleli přesně naopak. Dokud bude ryšavec Chuck The Total Gym naživu (a jako, že to bude zatraceně dlouho), zlo (tj. pochybující mladiství, překupníci s hladkou moukou, kovbojové bez práce, dřevorubci, neonacisté a mimozemšťané v domácnosti...) se na trhu mocenského vlivu netrhne. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Děj dílu (jakéhokoli): Debilní zápletka. Hovadské dialogy. Rádoby humor. Jakože vyšetřování. Několik kopů do hlavy, z toho alespoň jeden z otočky. Morální ponaučení. Než koukat ještě jednou na tohle, to se radši budu dívat do zdi a po 50 minutách se kopnu do hlavy sám. Jinak co se týče tvůrce, moje oblíbené jsou tyhle: Někteří lidé mají jednu mozkovou hemisféru větší než druhou. Chuck Norris má větší obě. / Chuck Norris zničil periodickou tabulku prvků, protože uznává pouze prvek překvapení / Chuck Norris nespí, jen čeká. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (55)

  • V prvých sériách jazdili "záporáci" vždy na autách značky Ford. (m.a.t.o.)
  • Od 3. série má Walker (Chuck Norris) nové auto, Dodge Ram 1500 4x4. I přesto však můžeme nadále vidět ve většině večerních záběrů na C.D.'s Bar & Grill zaparkované jeho starší auto, GMC Sierra 1500, modré barvy. Naopak v denních záběrech již před restaurací parkuje jeho Dodge. (cheyene)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (viac)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (viac)

Reklama

Reklama