Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack McGurn (Dennis Quaid) musel vždy za své názory bojovat. Ale nikdy ne tolik, jako když se zamiluje do japonské Američanky (Tamlyn Tomita). Získá její srdce a přesvědčí ji, aby si ho vzala a založila s ním rodinu. Pak ale dojde k japonskému útoku na Pearl Harbor a Lily je spolu se svou dcerou a 100 000 dalšími Japonci uvězněna v internačním táboře. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (22)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Menej známy film A. Parkera z predvojnového a aj vojnového obdobia. Zachycuje osudy Japoncov žijúcich v Amerike, ktorí sa po útoku na Pearl Harbor dostali do nemilosti americkej vlády a boli sústreďovaný do táborov. O osudoch zmiešaného manželstva rozpráva tento romantický príbeh, v ktorom sa vtedy ešte nie tak hviezdny D. Quaid nestratil aj keď je obklopený množstvom kvalitných , prevažne japonských hercov. Film nemá nijakú silnú scénu, ktorá vás strhne, ale na druhej strane ani scény slabé a nudné. Film je v celku vyvážený , príbeh vierohodný, ale na plné štyri to nebude. 70%. Ako už spomenul Bubble74 najzaujímavejší bude film pre svoju tému, ktorú som ešte v inom filme nevidel a ani ja som doteraz o týchto táboroch nemal tušenia. ()

mikhail 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý film, ktorý zaujme nielen príbehom, ale aj hereckými výkonmi, výnikajúcou hudbou, slušnou kamerou a nadpriemernou réžiou. Dennis Quaid zahral profesionálne, ale najviac ma zaujali postavy japonskej rodiny, ktoré boli stvárnené decentne a podľa mňa realisticky. A tu patrí vďaka hercom na čele s Tamlyn Tomita. Doplnenie: Najprv som dal 4*, ale je to výborný film a celkové hodnotenie 70% tomu nezodpovedá, takže zvyšujem na 5*. ()

Reklama

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý pohled na život iro-američana, který se zamiluje do japonské američanky a poté přijde útok na Pearl Harbor....Přišlo mi to, že to trvalo déle jak 2 hodiny - tak 3 - ale bylo to zcela ok. Ten film si to podle mě zaslouží. Fascinuje mě na asijských lidech jejich skromnost a že i když si projdou tím, čím si oni např.prošli - tak jsou prostě schopni žít tak z mála... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Alan Parker vie narábať s citmi diváka a navodiť slušnú atmosféru. Zoberme si len taký príklad Angel Heart. Tiež oceňujem, že narozdiel od iných hollywoodskych režisérov dokáže podať romantiku takým spôsobom, že pátos ani smiešny patriotizmus nestriekajú na všetky strany. A to aj napriek tomu, že príbeh bol len taký priemerný a ničím pamätný. No v tomto smere aspoň niečo na zamyslenie. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Příběh japonské rodiny v Americe před a během 2. světové války je od ráje na hony vzdálený a nabízí zcela jiný úhel pohledu na válečné běsnění. Dennis Quaid a Tamlyn Tomitová to rozehráli moc pěkně, chemie mezi nimi fungovala a oba se mi moc líbili, držela jsem jim palce pro štěstí. Pan Parker si vybral neotřelé téma, velice dobře ho zpracoval a sdělil svůj názor, poklona... ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Obe hlavné postavy filmu mali genealógiu zmiešaného etnického pôvodu. Jack McGurn (Dennis Quaid) je Američan írskeho pôvodu, zatiaľ čo Lily Yuriko McGann rodená Kawamura (Tamlyn Tomita) je Američanka japonského pôvodu. (Arsenal83)
  • Štúdia na 3000 filmoch vydaných od roku 1985, ktorá sa vykonala v roku 2014, označila tento film za najpremyslenejší príklad, ako nalákať na oscarové nominácie. Prvky, ktoré mali akademikov prilákať, bol hlavne rasizmus a tragická história na pozadí vojny v spojení s romantikou. Napriek tomu však film žiadnu nomináciu nezískal. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Astorii, Portlande, Willamette Valley (Oregon, USA), Palmdale (Kalifornia, USA), Cathlamet, Seattle, Tacoma (Washington, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama