Reklama

Reklama

Felicity

(seriál)
  • USA Felicity
USA, (1998–2002), 60 h 25 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvorcovia:

J.J. Abrams, Matt Reeves

Hrajú:

Keri Russell, Scott Speedman, Scott Foley, Amy Jo Johnson, Tangi Miller, Amanda Foreman, Greg Grunberg, Rob Benedict, Ian Gomez, Eve Gordon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(84)

Obsahy(1)

Príbeh sa začína v deň promócie na maturitnej slávnosti po ukončení strednej školy. Nesmelá, hanblivá ale krásna Felicity Porterová (KERI RUSSELLOVÁ) sa odváži poprosiť svojho spolužiaka Bena Covingtona (SCOT SPEEDMAN), do ktorého je už celé štyri roky tajne zamilovaná, aby sa jej na rozlúčku podpísal pod fotografiu do školskej ročenky.
Očarujúci Ben jej napíše také pohnuté venovanie, že Felicity ho pochopí ako znamenie osudu, akúsi životnú výzvu, aby uchopila šťastie za pačesy a nenechala svoju lásku len tak odísť kamsi ďaleko. Veď pre neopätovaný vzťah bolo celé jej stredoškolské štúdium len jedným veľkým trápením. Preto sa rozhodne zmeniť svoju budúcnosť. Namiesto štúdia medicíny na Stanfordskej univerzite, ako si to vysnívali jej rodičia, sa rozhodne tajne nasledovať Bena do New Yorku, kde sa zapísal na fakultu literatúry univerzity UNY. Dúfa, že keď bude v jeho blízkosti, podarí sa jej prebudiť v ňom ľúbostné city a prežijú spolu krásny romantický vzťah.
Rodičia sa snažia Felicity presvedčiť, že robí veľkú chybu a odmietnu ju finančne podporovať. V New Yorku sa Felicity nasťahuje na internát a naplno si užíva študentský život vo veľkomeste. Stretáva nových kamarátov. Prvé dva roky strávi so spolubývajúcou Maghan Rotundiovou (AMANDA FOREMANOVÁ), stanfordským dievčaťom s celkom odlišným životným štýlom, ktoré ju často uvádza do pokušenia a nerestí. Elena Tylerová (TANGI MILLEROVÁ) je zase jej afro-americká spolužiačka, s ktorou sa často učí. Neskôr sa zase skamaráti s Julie Emrickovou (AMY JO JOHNSONOVÁ), nádejnou hudobníčku a ambicióznou gitaristkou , ktorá sa stane jej najlepšou priateľkou. Keď sa jej odváži zdôveriť o pravej príčine jej pobytu v New Yorku, ešte netuší, že Ben sa onedlho zamiluje práve do Julie a z jej dôverníčky sa stane najväčšia sokyňa. Medzitým Felicity nájde aj dobrých kamarátov. Sean Blumberg (GREG GRUNBERG) ju baví svojimi bláznivými nápadmi a spoľahnúť sa môže aj na Jaciera Quintata (IAN GOMEZ), hispánskeho gaya, ktorý vedie bistro Dean & DeLuca, kde Felicity pracuje, aby si zarobila na štúdium. Na internáte stretne študijného poradcu Noela Cranea (SCOTT FOLEY). Prívetivý muž jej prejaví isté náznaky náklonnosti a nežné city. Tak sa začína dramatický ľúbostný trojuholník medzi Felicity, Benom a Noelom, a Felicity, Benom a jeho novou priateľkou Juliou.
Keď sa Felicity a Ben v New Yorku po prvý raz stretnú, Ben si dokonca nevie spomenúť ani jej meno. Benovi spočiatku záujem Felicity polichotí, ale zároveň ho celkom pochopiteľne prestraší. Felicity sa mu ospravedlní za svoje neprirodzené správanie a žiada ho len o priateľstvo. Aby sa dostala čo najbližšie k svojmu miláčikovi a väčšmi spoznala jeho vnútorný svet, zamestná sa v univerzitnom archíve. Tam si môže čítať Benove školské literárne práce. Veľmi sa jej dotkne Benova ejsej, kde píše o svojej vôli urobiť v svojom živote zásadné skutky, za ktoré by bol naňho hrdý jeho zosnulý brat, ktorého vždy obdivoval.
Aj keď si Felicity nahovára, že všetko je v poriadku, postupne sa vydeľuje z Benovho života, pretože ten sa zblíži s jej kamarátkou Julie. Napokon oboch pristihne v intímnej chvíli a neubráni sa záchvatom žiarlivosti. Keď Felicity Benovi vykričí, že všetko zavinil on sám, pretože sa doňho zaľúbila, chlapec sa už nenechá ďalej citovo vydierať a v záchvate zúrivosti Felicity vyhodí.
Felicity si uvedomí, že urobila veľkú chybu a rozhodne sa vrátiť domov. Noel sa ju snaží presvedčiť, aby to už nerobila. Napokon sa Ben prizná, že v svojej eseji klamal a nikdy nemal žiadneho brata. Ospravedlní sa Felicity za to, že ju sklamal.
Rodičia Felicity sú šťastní, že ich dcéra sa predsa umúdrila a chce ísť študovať medicínu na Stanfordskú univerzitu.
Výlet do New Yorku však vôbec nebol zbytočný. Felicity si uvedomí, že sa musí naučiť rozhodovať o svojom živote celkom sama, niesť za to plnú zodpovednosť a nemôže nechať rodičov riadiť svoj vlastný život. Povie im šokujúcu správu – definitívne sa rozhodla zostať v New Yorku! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (13)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Pohodový seriál o vysokoškolákoch pohľadom slušnej zamilovanej bifľošky Felicity. O niečo lepší a realistickejší ako Beverly Hills 90210. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Veľmi jemnúčko nakrútená prvá séria (ostatne, do akcie bol povolaný aj melancholik Silberling), potom to už ale išlo dole vodou. I tak pomerne pohoda, ale postupne podla očakávaní každý spal s každým (nevraviac o tom, že Scott Foley ani Scott Speedman nie sú žiadni talentovaní herci a rozkošná Keri Russellová sama nemala šancu). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kedysi dávno to bol celkom príjemný seriál k umývaniu riadu. Príjemný bol aj pohľad na mladú Keri Russel. Potom sa dala myslím ostrihať a to už nebolo ono. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (5)

  • Herečky Amy Jo Johnson (Julie Emrick) a Jennifer Garner (Hannah Bibb) si ľudia zo štábu aj diváci často zamieňali pre prílišnú podobnosť. Jennifer fanúšikovia často nosili na podpis podpisové karty kolegyne Amy a taktiež na ňu na ulici pokrikovali, že je z Power Rangers (kde hrala kolegyňa Joe). Tento efekt ešte umocnilo to, že obe spolu hrali v tomto seriáli. (martin1m2)

Súvisiace novinky

Keri Russell a nebezpečí Star Wars

Keri Russell a nebezpečí Star Wars

07.07.2018

Herečka Keri Russell (Úsvit planety opic, Takoví normální Američané) si brzy zopakuje spolupráci s režisérem J. J. Abramsem (Star Trek, Mission: Impossible III), vydává se totiž do galaxie daleko,… (viac)

Po kom se budou sápat primáti?

Po kom se budou sápat primáti?

10.03.2013

Dva opičí projekty sáhly tento týden po hlavních představitelkách. Mnohem zvučnější jméno má aktuálně Jessica Chastain, kterou by potterovský David Yates rád viděl v nové adaptaci Tarzana. I když… (viac)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (viac)

Nemocnice na kraji města

Nemocnice na kraji města

05.01.2007

Nebylo to tak dávno, kdy jméno J.J. Abrams znali maximálně tak jeho blízcí příbuzní a přátelé. Tento rodák z New Yorku si malými krůčky prošlapal cestu od výpomocných prací na scénáři k Armageddonu… (viac)

Reklama

Reklama